SK FARAD

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub SK FARAD dokumenty a články Farad - Hroši 28.01.2018

SK FARAD – článek Farad - Hroši 28.01.2018

Možné akce:
profilové foto Václav Sodoma ml.
Václav Sodoma ml.

Farad - Hroši 28.01.2018

Vytvořeno:5. 2. 2018, 22:54   (upraveno 6. 2. 2018, 17:30)
Autor:Václav Sodoma ml.
Možnosti
Anotace:
Farad - Hroši   2:5   (1:2 - 0:0 - 1:3)

Sestava: brankář: Křovák
             obrana: Lochman, Zítko - Syrovátko, Šrámek
               útoky: Dušánek, Smutný, Havelka - Matějíček, Luňák, Antalík

   Jak ze sestavy vyplývá, měli jsme opět k dispozici jen 2 útočné řady a v obraně při nedostatku klasického obránce musel zastoupit útočník. Jak ošidný je tento počet hráčů do utkání se opět potvrdilo, když po vyloučení Matějíčka a Luňáka do konce utkání v 38. minutě  nám pro hru v poli zůstalo k dispozici už jen 8 hráčů. K tomu je třeba ještě vzít v úvahu, že 1 hráč seděl až dokonce utkání za osobní trest Luňáka na trestné lavici spolu s dalším hráčem s pěti minutovým trestem za Matějíčka. Naopak soupeř měl oproti nám početní převahu, když mohl disponovat třemi útočnými řadami.
 
Průběh utkání:

   Do utkání jsme vstoupili aktivně a již v samém úvodu jsme si vytvořili několik příležitostí ke skórování, bohužel zůstaly nevyužity a naši aktivitu zabrzdily 2 vyloučení: Luňáka v 5. min. a Havelky v 6. min. Obě vyloučení jsme přečkali bez úhony hlavně výbornými zákroky brankáře Křováka. Následné vyloučení soupeře jsme nedokázali využít, i když jsme k tomu měli přiležitost po akci Syrovátky a  Matějíčka, který propásl přihrávku před soupeřovu branku. V 8. min. soupeřovu branku  zachránila tyčka. Ani soupeř nezahálí, ale v cestě mu stojí výborný Křovák, který však kapituluje v 9. a 10.min. Po těchto obdržených gólech se z naší strany zvýšilo úsilí s výsledkem něco udělat. Po neúspěšných akcích Antalíka v 11. min. a Smutného v průběhu další minuty se právě Smutnému daří za přispění Dušánka upravit skóre na přijatelný stav 1:2 a dostat mužstvo t.zv. do zápasu. Krátce potom, ale propadá obrana a jen díky Křovákovi se skóre nemění. Stejně se tak daří i soupeřovu brankáři, který maří nadějnou akci Lochman - Smutný. Následná 2. třetina se odehrává ve znamení úsilí soupeře rozhodnout zápas ve svůj prospěch a našeho úsilí, alespoň dosáhnout srovnání skóre. 24 úspěšných zásahů brankáře Křováka asi napovídá, kdo tahal v této části utkání za kratší konec. Nejdříve jsme nedokázali v samém počátku využít 2 min. oslabení soupeře, ale i následně ponechávalili iniciativu na hokejkách soupeře. Jen vynikající výkon Křováka v brance nedovolil soupeři navýšit skóre. Také my jsme si vytvořilli několik příležitostí, bohužel nejčastěji střilející Smutný neměl na hokejce potřebné štěstí. Největší příležitost k vyrovnání měl 1 min. před koncem třetiny Matějíček. Sám před brankou ale střílí přímo do brankáře. 3. třetinu zahajujeme naším náporem, ale ani Zítkovi a ani Antalíkovi se gólově nedaří. Další naše úsilí brzdí ve 2. min. vyloučení Zítka. Oslabení se dokážeme ubránit a pokračujeme v úsilí o vyrovnání. Ve 4.min. však nedokáže Dušánek po nádherné samostatné akci svoji šanci využít. Neujímá se střela Šrámka v 5. min., ale ani nadějná akce Smutného s Havelkou nekončí úspěšně. Pak ale dochází k nečekaným událostem, které nejen pokazí, ale hlavně ovlivní vývoj a výsledek dosud pohledného a férově probíhajícího utkání. V 6.min. je po sporném faulu vyloučen nejprve Luňák a krátce na to opět po sporném faulu Zítko. Tato rozhodnutí vyvolávají v řadách našeho mužstva pocity křivdy a nesoustředěnosti a po obdržené brance se vyhrocují emoce vůči rozhodčímu, který uvedený stav zapřičinil. Stav nevole se vystupňuje, když rozhodčí ukládá Luňákovi trest 10. min + OK. Za následně projevovanou nevoli z lavičky je potrestán také Matějíček 5 + 20 TH. Soupeř má na dlouhých 5 min. poskytnutou početní výhodu, kterou dokáže 2x využít k navýšení skóre. Naši ani potom nehází flintu do žita a urputně bojují alespoň o snížení nepříznivého výsledku ,což se také daří ve 14. min. Smutnému za přispění Zítka.
 
Závěr:

Hráči, kteří se dostavili k utkání předvedli solidní výkon, přestože museli odehrát celkově  více jak v 15 min. v oslabení. Třeba přihlédnout i k okolnosti, že soupeř nastoupil oproti nám v početnější sestavě. Výborný výkon podal brankář Křovák, který předvedl 51 úspěšných zákroků. Škoda, že utkání bylo do značné míry ovlivněno a znehodnoceno spornými výroky rozhodčího. Bohužel je třeba zaměřit se kritikou i do vlastních řad. Je například v pořádku účast na utkáních??!!!...??!!!!
SoVa

Komentáře k tomuto článku