Slovan Černovír

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Slovan Černovír dokumenty a články STAV

Slovan Černovír – článek STAV

Možné akce:
profilové foto M S
M S

STAV

Vytvořeno:21. 5. 2008, 11:22
Autor:M S
Možnosti
Anotace:

Zdar přátelé

jak mi došlo v neděli a jak jsem naznačil některým z vás. Utvrdil jsem se v názoru, že tomuto mužstvu už více škodím, než pomáhám. Je proto nasnadě řešit otázku dalšího trenéra. Ta situace kolem Bořka mě to jenom potvrdila. Z mnoha aspektů o kterých jsem přemýšlel jsou nejdůležitější asi tyto tři.

1. Herní stránka
Celá zimní příprava směřovala k tomu, že bychom se mohli pokusit hrát o nejvyšší příčku. Přitom bylo dopředu jisté, že se bude rozhodovat v zápasech na domácím hřišti a navíc bude důležitý začátek. To vše se vědělo. A výsledek? Za čtyři domácí zápasy jeden jediný vstřelený gól a skóre 1:6. Mimo jiné prohry v důležitých zápasech s Dubem a Lutínem. A nejhorší na celé věci je, že jsme ani nebyli schopni si vytvořit gólové šance, které by jsme zahazovali. Prostě jsme nebyli schopni se do nich dostat. Takže se na fotbal v Černovíře nedá dívat. Faktem je, že tréninkový proces se časem měnil od solidní účasti po tristní. Uvědomuju si, že je to moje chyba. To bezesporu. Ale opravdu nemám sílu zajistit, aby na umělku chodilo alespoň 10 lidí v zimě a aspoň 10 lidí na každý trénink na hřišti. Zkoušel jsem opravdu hodně, ale ne. Postupem času jsem zjistil, že tohle mužstvo nepotřebuje trenéra. Stačí borec, který určí kde se bude hrát bago, jak dlouho a za jakých pravidel. Ano můžu trénovat i v šesti lidech, ale to jim to bago dá asi víc. Takže v současné době je ideální stav přijít ve čtvrtek na hřiště, zahrát 3 na 3 a spočítat kolik nás bude na zápas. Od výsledku si odečíst minimálně 2 hráče, kteří se na poslední chvíli buď omluví, nebo ne a zbytku poslat SMS kde a kdy je sraz. Ale znovu říkám. Vím, že je to moje chyba. Proto nový trenér, který začne s novým elánem bude mít větší šanci s tím něco udělat. Nehledě na ostatní aspekt, kterým je trend ukončování fotbalové kariéry. Směloš,Kamil Frank,Novák,Žochis a nakonec i Hany se přidají k Bohimu, Dalimu, Jílkovi, Zezulovi a určitě jsem na někoho zapomněl. Když budou každej rok končit 4 nejzkušenější lidi, tak bude celkem problém. V té souvislosti připomínám, že teď jsou nejzkušenější třeba Bořa, Lány, Vránis, Brož, Rubi, Kachna. A z nich vlastně taky můžou zbýt třeba jen 2. Nová je i informace o tom, že Mira Géc má jet na léto pracovat do Anglie. Bořovo Španělsko je asi pasé ale Rubi se po Švédsku zase chystá na sever a přijede až v září. Takže nový trenér může dovést nové lidi. Já takovou příležitost asi mít nebudu.

2. Zdravotní stav hráčů
Všechno souvisí se vším a tak i tady se jeví podstatná otázka tréninku. Polovina kádru má zdravotní problémy. Na jedné straně ti co nechodí trénovat, ale já je musím nasadit do zápasu, protože je nás málo. Paul Novák, Směloš, Kachna a nebo Chudy. Potom ti, co sice chodili trénovat, ale tím, že museli hrát se nesrovnali se žádoucím odpočinkem a nastupovali nedoléčení Alda, Rubi, Vránis. Neříkám, že je to 100% vina trenéra, ale tak vážná zranění jako protržená slezina, utržená achilovka nebo naštípnuté rameno už nejsou náhody. Natržený sval u Směloša a natažené vazy v kotníku u Rubiho jsou taky vážné, ale v porovnání s těma předchozíma je to v klidu. Takže nastává otázka jak trénovat ( nebo netrénovat ) aby nebyla zraněná většina mužstva. A to já se přiznám, že si můžu lámat hlavu jak chci, ale nevím. Fakt nevím. Teď zbývájí do konce ještě 4 kola a je téměř jisté, že zranění potkají vytíženého Miru Géce nebo Murárika. Snad budou z těch lehčích.

3. Kázeň, disciplina, chování
Ze začátku se zdálo, že se počet karetních trestů zmenšil. Ale poslední dobou se to opět dostalo do starých kolejí a vyvrcholením bylo vystoupení Patrika na včerejším zápase. Jasně, je to především ostuda těch samotných hráčů, nicméně slovní výlevy především těch starších se dají jen těžko přejít mávnutím ruky. Proto si myslím, že i na tomto může nový trenér mnohé změnit.

Chápu, že to může být problém, ale rád bych věděl řešení co nejdříve. Ať třeba do Hluboček jede z mužstvem některý z funkcionářů, protože nějak se to řešit musí. Samozřejmě to nechci nějak dramatizovat a dávat nože na krk, ale pokud se tomu dost obětuje tak by to mělo lidi bavit. Všechny. Hráče, trenéra, funkcionáře a diváky. A nám, potažmo mě, se toho moc nevrátilo, spíš zklamalo.

Tak to je. Někdy se to nepovede.  MS

Komentáře k tomuto článku