Spoluhráči.cz klub TJ Prusinovice o.s. dokumenty a články Dětský den 23.5.2009.

TJ Prusinovice o.s. – článek Dětský den 23.5.2009.

Možné akce:
profilové foto Jitka Jandová
Jitka Jandová

Dětský den 23.5.2009.

Vytvořeno:28. 5. 2009, 11:51
Autor:Jitka Jandová
Možnosti
Anotace:

Úderem patnácté zahájil program vláček „Pacifik", který odvezl na okružní jízdu první cestující. Hlavní komentátor odpoledne Ondřej Němec přivítal děti i jejich rodiče, babičky a dědečky a všechny seznámil s průběhem odpoledne. Byla objasněna pravidla sportovních soutěží a děti se mohly rozběhnout pro kartičky, kde se pomocí razítek zaznamenávaly splněné úkoly. Za každý splněný úkol dostaly soutěžící sladkou odměnu. Jednou ze sportovních disciplín byla např. jízda na koloběžce v masce mezi kužely nebo skákání na míčích a v pytlích, kdo nafoukl nafukovací míč, mohl si jej odnést domů. A ti, kteří si netroufali na chůzi na chůdách, obuli si, pro někoho obrovské, gumáky a zvládly trasu přes vodu.

Doplňkovou disciplínou byla soutěž ve střelbě maminek ze vzduchovky. Nikdo z pořadatelů neočekával tak dlouhý boj o prvenství.

Vláček Pacifik jezdil po celé odpoledne a byl plně vytížen. Ovšem zájemci o projížďku mohli zaměnit vláček za koňské spřežení, na které neustále čekala řada dětí.

 Byla připravena bohatá dětská tombola, která lákala malé i velké a všichni vyhrávající se těšili z cen. 

Na závěr sportovních soutěží pomohli tatínkové postavit tunel z krabic, který se pod tíhou zájemců postupně rozpadal. A tak děti posbíraly poslední síly a pustily se do přetahování lanem. Na jednom konci chlapci, na druhém děvčata, která podléhala silnějším klukům.  Proto přiskočili na pomoc rytíři připravující se na vystoupení. Ale už bylo pozdě. Nevadí, křičela děvčata. Děti si pochutnaly na melounech a s radostí se posadily k rodičům. Před námi totiž bylo vystoupení Biskupských rytířů z Kroměříže a skupiny HIP HOP Zuzky Lipnerové a Barči Utěkalové.

Dětský den se chýlil k závěru, ale dětem ani rodičům se domů nechtělo. Někteří se dočkali i večerního programu, kterým byla zábava se skupinou Endiaron.

 Málo kdo by věřil, kolik máme v Prusinovicích malých dětí. Přesto, že je nikdo nepočítal, určitě jich přišlo víc, než jsme předpokládali. A to je dobře.

 

Komentáře k tomuto článku