Spoluhráči.cz klub Krajánci Ústí nad Orlicí dokumenty a články 04 Vyrovnaný zápas rozhodly neproměněné šance

Krajánci Ústí nad Orlicí – článek 04 Vyrovnaný zápas rozhodly neproměněné šance

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

04 Vyrovnaný zápas rozhodly neproměněné šance

Vytvořeno:11. 5. 2017, 10:27   (upraveno 1. 6. 2017, 8:34)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:K utkání s Heat-Techem Krajánci postrádali oba své brankáře Kaplana a Vavřinu, a tak musel vypomoct Martin Volf, pro kterého to byla ale letošní premiéra na kolečkách. Utkání bylo vyrovnané a nakonec rozhodla větší střelecká produktivita lanškrounského celku, když plno ústeckých šancí nebylo bohužel využito.

Krajánci Ústí nad Orlicí - Heat Tech Lanškroun 7:9 (1:3, 2:3, 2:3, 2:0)

Už ve 35. sekundě Krajánci chybovali ve vlastním obranném pásmu a po přihrávce Filipa Večeře otevřel skóre utkání David Babák - 0:1. V následující minutě ale poslal vpřed Miroslav Resler Petra Moravce a i jeho střela skončila za zády lanškrounského brankáře Filipa Kličky a bylo vyrovnáno - 1:1. V 9. minutě se ale prosadil Josef Kuběnka a po jeho přihrávce vrátil Heat Techu vedení Radek Novák - 1:2. Jedenáct sekund před koncem první čtvrtiny to byl opět Josef Kuběnka, po jehož přihrávce zvýšil Jan Boruch na 1:3. Hned ve 14. minutě načal druhou čtvrtinu brankou David Bednář po spolupráci s Josefem Kuběnkou a bylo to už 1:4. V 16. minutě po asistenci Michaela Reslera se protáhl až před branku Miroslav Resler a přesnou střelou snížil na 2:4. V 19. minutě ale po tlaku Krajánků ujel Filip Večeř a po jeho přihrávce odpověděl David Babák na 2:5. Krajánci se i nadále trápili v koncovce, ale ve 20. minutě se zadařilo. Marek Šťastný poslal vpřed Vladimíra Dohu a jeho přesná střela skončila u tyče v brance Kličky a nylo sníženo na 3:5. V poslední minutě druhé části ale opět Krajánci ztratili puk a po brejku Radka Nováka skóroval Josef Kuběnka na 3:6. Ve 29. minutě poslal do brejku Michael Resler Vladimíra Dohu, kterého ale fauloval David Bednář a rozhodčí Radek Morkes správně nařídil trestné střílení, které Vladimír Doha s přehledem proměnil a snížil na 4:6. Ve 3. minutě se ale opět prosadil Filip Večeř, z jehož přihrávky odpověděl dokončeným hattrickem David Babák na 4:7. Ve 31. minutě po akci Miroslava Reslera vystřelil z velké dálky Marek Šťastný a střela nakonec skončila v síti lanškrounské branky a bylo sníženo na 5:7. Krajánci se snažili o zvrácení nepříznivého stavu, ale nevyužili plno nabídnutých příležitostí, a tak zase přišli ke slovu lanškrounští hráči. Ve 33. minutě využil další chyby Krajánků Josef Kuběnka, který proměnil nahrávku Radka Nováka na 5:8. Za necelé dvě minuty přihrával Filip Večeř a zakončoval počtrvrté v utkání David Babák na 5:9. Ani za tohoto stavu se Krajánci nevzdávali a ve 38. minutě vybojoval puk Michael Resler, Vladimír Doha se prosadili mezi dvěma obránci a snížil na 6:9. Ve 40. minutě přiklepl puk zpět Michael Resler na najetého Marka Šťastného a i jeho střela skončila za zády Filipa Kličky - 7:9. V závěru Krajánkům nepomohla ani hra bez brankáře a připsali si tak bohužel druhou prohru.

Fakta - branky: Vladimír Doha 3, Marek Šťastný 2, Miroslav Resler, Petr Moravec - David Babák 4, Josef Kuběnka 2, David Bednář, Jan Boruch, Radek Novák. Asistence: Michael Resler 3, Miroslav Resler 2, Marek Šťastný - Filip Večeř 4, Josef Kuběnka 3, Radek Novák 2. Vyloučení: 0:2, využití: 1:0. Rozhodčí: Radek Morkes. Sestava - Krajánci Ústí nad Orlicí: Martin Volf - Miroslav Resler, Marek Šťastný, Michael Resler, Vladimír Doha, Josef Crha, Lubomír Nespěšný, Oldřich Čevora, Petr Moravec. Heat Tech Lanškroun: Filip Klička - Jan Juřina (1,5), David Bednář (1,5), Petr Mík st., David Babák, Filip Večeř, Jan Boruch, Radek Novák, Josef Kuběnka.

Komentáře k tomuto článku