Spoluhráči.cz klub Krajánci Ústí nad Orlicí dokumenty a články 10 V rozhodujícím duelu o udržení 2. ligy zdolali Krajánci těsně žamberský Stilmat...

Krajánci Ústí nad Orlicí – článek 10 V rozhodujícím duelu o udržení 2. ligy zdolali Krajánci těsně žamberský Stilmat...

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

10 V rozhodujícím duelu o udržení 2. ligy zdolali Krajánci těsně žamberský Stilmat...

Vytvořeno:22. 6. 2015, 0:52   (upraveno 23. 6. 2015, 11:12)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Pouze výhra mohla Krajánky udržet ve druhé lize (skupina o 5. - 8. místo). Krajánci opět zaskočili soupeře dobrou hrou a v útoku byl velmi znát Tadeáš Resler, který donutil žamberské hráče k chybám. Krajánkům se tentokrát dařilo i střelecky a to především bekům Lukáši Musilovi a Josefu Crhovi (oba po dvou brankách). Hattricku dosáhl Michael Resler, výborně zachytal v brance Jirka Kaplan. Výsledek poslal do 3. ligy Heat-Tech Lanškroun. Zpět se vrací Kapři Dlouhoňovice a z první ligy padají lanškrounští Čerti.

Krajánci Ústí nad Orlicí - Stilmat Žamberk 10:9 (1:1, 3:2, 2:1, 4:5)

Krajánci se nevyvarovali tradiční chybě v úplném začátku utkání a už ve 24. sekundě po akci Kryštofa Chmelana a brance Romana Papáčka prohrávali - 0:1.  Na ukazateli skóre svítilo 3:00 a k sólu se vydal Tadeáš Resler a zakončil ho vyrovnávacím gólem na 1:1 a uzavřel tak první dějství. Ani ve druhé čtvrtině se Krajánci nevyvarovali chyby a po 47 sekundách hry se opět prosadil šikovný Kryštof Chmelan a z jeho přihrávky vrátil Žamberku vedení Radek Vencl - 1:2. Krajánci ale postupně zlepšovali hru a v 17. minutě po přihrávce Lukáše Musila srovnal stav Josef Crha - 2:2. V 19. minutě pak dokonal obrat Tadeáš Resler po přihrávce Miroslava Reslera - 3:2. Ve 23. minutě po kombinaci Lukáše Musila a střele Miloše Černého tečoval puk za záda brankáře René Tomana Michael Resler - 4:2. Za dalších 42 sekund po přihrávkách Kryštofa Chmelana a Radka Vencla snížil Tomáš Brožek na 4:3 a uzavřel tak první polovinu zápasu. Ve 29. minutě se prosadil po přihrávce Michaela Reslera Oldřich Čevora na 5:3 a ve 32. minutě po akci Miroslava Reslera zvýšil po dlouhém sólu Lukáš Musil na 6:3. Třetí část zakončili Žamberští snížením ve 34. minutě na 6:4 po individuální akci Kryštofa Chmelana. Ve 39. minutě po přihrávkách Josefa Crhy a Miloše Černého zvýšil Lukáš Musil na 7:4. Za dalších 35 sekund vyhrál vhazování Michael Resler na Josefa Crhu a i jeho střela skončila za zády mladého brankáře Jakuba Prokopa - 8:4. Za dalších 57 sekund předvedl ukázkovou akci a ideální přihrávku Lukáš Musil a Michael Resler zvýšil na 9:4. Ve 41. minutě Krajánci hráli přesilovku, ale puku se zmocnil Tomáš Diblík a po jeho přihrávce Martin Brožek snížil na 9:5. Za dalších 31 sekund ale Krajánci přece jenom využili početní výhodu, když po další ideální přihrávce Lukáše Musila dokončil hattrick v utkání střelou pod horní tyč Michael Resler - 10:5. To ale Krajánky ukolébalo a za dalších dvacet sekund se po přihrávce Davida Balázse prosadil Kryštof Chmelan a snížil na 10:6. Za dalších dvacet sekund se prosadil opět velmi aktivní Kryštof Chmelan a Tomáš Brožek upravil stav na 10:7. Ve 45. minutě Žamberk navíc zužitkoval početní výhodu, když po přihrávce Tomáše Brožeka snížil David Balázs na 10:8. A pořád toho neměl Žamberk dost. Krajánci se snažili dohrát utkání se ctí, protože prohra nebo remíza by je odsoudila do 3. ligy. Přesto se ve 46. minutě nevyvaroval chyby Michael Resler a Tomáš Diblík ze strany prostřelil Jiřího Kaplana - 10:9. Brankáře Krajánků už ale do konce utkání neinkasoval, když vychytal ještě plno nebezpečných střel Žamberku a udržel tak mužstvo ve 2. lize, kde na Krajánky čekají ve dvoukolovém závěru Čerti Lanškroun, Stilmat Žamberk a Kapři Dlouhoňovice v zápasech o konečné 5. - 8. místo. 

Fakta - branky: Michael Resler 3, Tadeáš Resler 2, Josef Crha 2, Lukáš Musil 2, Oldřich Čevora - Tomáš Brožek 2, Kryštof Chmelan 2, Martin Brožek, Tomáš Diblík, Roman Papáček, Radek Vencl, David Balazs. Asistence: Lukáš Musil 4, Miloš Černý 2, Michael Resler 2, Miroslav Resler 2, Josef Crha - Kryštof Chmelan 4, Tomáš Brožek, Tomáš Diblík, Radek Vencl, David Balazs. Vyloučení: 2:4, využití: 1:1, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Patrik Konečný. Sestava - Krajánci Ústí nad Orlicí: Jiří Kaplan - Martin Černý (2), Miroslav Resler, Tadeáš Resler, Oldřich Čevora (2), Lukáš Musil, Josef Crha, Michael Resler, Miloš Černý. Sestava - Stilmat Žamberk: René Toman (od 37. minuty Jakub Prokop) - Martin Brožek, Tomáš Brožek (2), Tomáš Diblík (2), Kryštof Chmelan, Petr Nosál, Roman Papáček (2), Radek Vencl, David Balázs (2).

Komentáře k tomuto článku