Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Středočeský okres Praha-západ zprávy z regionu

okres Praha-západ – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Prodané zápasy. Jak mafie loví mezi tenisty: Je třeba být obezřetný, ví hříšník

Datum: 7. 4. 2020, 9:30

Co se asi tak honí v hlavě tenistovi, který se rozhodl prodat svůj zápas, stojí na kurtu a musí prohrát, ale pokud možno tak, aby to nebilo do očí? Poutavý průhled do mysli fixlujícího sportovce nabízí Nicolás Kicker. Argentinec, který to předloni dotáhl až do osmé desítky žebříčku ATP, pak na něj ale prasklo, že už v roce 2015 „střelil“ minimálně jeden duel.

Žižkov epidemie nepoloží. Chce se ještě ukázat

Datum: 6. 4. 2020, 12:13

Majitel Viktorie Žižkov Martin Louda dal nahlédnout pod pokličku klubu, který převzal před půl rokem.

Čekání na titul trvá. Příští rok budeme ještě silnější, věří ve Spartě

Datum: 6. 4. 2020, 9:13

Už dlouhých třináct let trvá čekání hokejové Sparty na mistrovský titul. Letos na jaře mělo konečně dojít k úspěšné zteči a zisku blyštivého Poháru TGM. Jenže oslavy zůstaly sparťanům znovu odepřeny, tentokrát kvůli zdravotní situaci a předčasnému zrušení sezony. Jako by nad ambiciózním velkoklubem viselo prokletí, které se ne a ne rozplynout.

PRŮZKUM: Co dělají sportovci z Prahy? Prskavec běhá, Beran si rád odpočine

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Průzkum mezi sportovci z Prahy: Prskavec běhá, Beran si rád odpočine u vína

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Podívejte se, čím se teď, ve stavu nouze, zaobírá třeba bývalý fotbalový reprezentant David Jarolím, výborný atlet Jakub Holuša nebo dlouholetá opora basketbalistek USK Praha Tereza Vyoralová. Mimochodem: víte, že novou činnost si musel najít i borec věnující se famfrpálu?

Házenkáři jsou bez mistra. Svaz zrušil zbytek sezony

Datum: 5. 4. 2020, 16:41

Také extraliga házenkářů zůstane v tomto ročníku nedohrána. Svaz „odpískal“ poslední kolo základní části i následné play off.

Jede se na krev, i když jde o základní část, říká Rittich o derby s Edmontonem

Datum: 5. 4. 2020, 15:13

Hokejový brankář David Rittich prožil s Calgary v dosud odehrané části sezony NHL vzestupy, ale i pády. Tým Flames před jejím pozastavením balancoval na postupové hraně v Západní konferenci, kterou se mu přitom před rokem podařilo zvládnout ze všech nejlépe. Sedmadvacetiletý jihlavský rodák ale věří, že i takové zkušenosti se mu mohou v další kariéře hodit.

Fotbalová liga se vrací na scénu. Hvězdy změří síly ve virtuálním turnaji

Datum: 4. 4. 2020, 9:10

Fortuna liga se sice nehraje, ale to neznamená, že by se nemohly uskutečnit dramatické souboje mezi jejími fotbalisty. Už tento víkend totiž startuje první ročník virtuálního turnaje.

Jdou s penězi na polovinu. Hokejisté Sparty přistoupili na snížení platů

Datum: 4. 4. 2020, 8:04

Stejně jako jejich fotbaloví kolegové budou mít dočasně snížené platy i hokejisté extraligové Sparty. Ti se s vedením klubu dohodli na poměrně výrazné redukci svých gáží.

Sáblíková trénuje doma. Zúčastní se i virtuálních cyklistických závodů?

Datum: 3. 4. 2020, 15:02

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se chystala po náročné sezoně odpočívat doma, v současnosti ale má klidu až moc. Stejně jako další osoby v České republice dodržuje nařízení vlády a zbytečně nevychází na veřejnost. Vedle toho se ale také snaží udržovat v kondici a uvažuje, že se zapojí do virtuálních cyklistických závodů. Trojnásobná olympijská vítězka již rovněž ví, že příští týden nezačne přípravu na další sezonu v podobě, v jaké s trenérem Petrem Novákem plánovali.

Konec sezony? Jako když v kině vypnou proud, říká odchovanec Slavie Patera

Datum: 3. 4. 2020, 14:18

Ať už je to s tolik diskutovaným ústupem českých hokejistů v NHL ze slávy jakkoli, tuzemská brankářská škola stále dodává za velkou louži nové talenty. Patří mezi ně i slávistický odchovanec Jiří Patera, v uplynulé sezoně juniorské WHL opora týmu Brandon Wheat Kings. Jednadvacetiletý rodák z Prahy udělal další důležitý krok na trnité pouti do nejlepší ligy planety.

Franc na motorku ještě nesedl. Jezdí na kole a okopává zahradu

Datum: 3. 4. 2020, 8:25

Naposledy seděl na motorce loni na podzim. Od té doby se na jeho plochodrážní stroje v dílně na pražské Markétě jen práší. Josef Franc je tam chodí občas opečovávat. Jinak se v těchto dnech věnuje jen fyzické přípravě. Stejně jako všechny sporty, zastavila se totiž i plochá dráha. Sezona vlastně ani nezačala. Evropské závody vždycky startovaly začátkem dubna.

Už i na Spartu došlo. Letenští jdou s platy dolů až o třicet procent

Datum: 2. 4. 2020, 13:20

Dalším z řady českých klubů, které kvůli přerušené sezóně následkem pandemie koronaviru, přikročily k redukci platů, je pražská Sparta. Vedení letenského klubu se dohodlo s hráči na snížení mezd o dvacet až třicet procent. 

Kvída nechápe postoj Nizozemců. Jsem skoro jediný, kdo se na ulici chrání, hlásí

Datum: 2. 4. 2020, 13:06

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ V Nizozemsku působí už téměř pět let. Zná prostředí i mentalitu. To, co se ale momentálně děje, přesto nechápe. Fotbalista Josef Kvída jen kroutí hlavou nad tím, jak se obyvatelé země tulipánů staví k pandemii koronaviru, která je výjimkou Italů sužuje prakticky nejvíce v celé Evropě. „Asi vás to překvapí, ale jsem tady skoro jediný, kdo se na ulici chrání a nosí respirátor, případně roušku,“ hlásí třiadvacetiletý hráč druholigového Nijmegenu.

Opora pokračuje. Buchtele prodloužil smlouvu ve Spartou

Datum: 2. 4. 2020, 12:10

V šatně hokejové Sparty už pomalu patří k inventáři. Útočník Jan Buchtele přišel do pražského klubu v roce 2013 a nyní se s ním dohodl na prodloužení smlouvy o další dvě sezony. Devětadvacetiletý forvard chce ve sparťanském dresu rozšířit svou sbírku dvou extraligových titulů, které získal před lety ještě s Pardubicemi.

Barbora Strýcová: Nevím, co bude dál. Ale teď s tenisem určitě neskončí

Datum: 2. 4. 2020, 9:28

V tuhle dobu měla na Floridě běhat po kurtu s raketou v ruce. Jenže namísto toho je doma. Ztrácí formu, přichází o finanční odměny. Barbora Strýcová se v době pandemie koronaviru snaží vymyslet, co s volným časem. „Dlouho spím,“ usmála se česká tenistka v rozhovoru pro Deník. Mimochodem v sobotu slavila 34. narozeniny, ovšem žádná párty se nekonala. „Dostala jsem dort, kytku a dárek od přítele, nic víc,“ řekla Strýcová, světová dvojka ve čtyřhře.

Hobza zůstává optimistou. Ligu chceme odehrát, říká

Datum: 2. 4. 2020, 6:26

Poslední březnový víkend měl odstartovat dvacátý sedmý ročník Paddock ligy. Oproti třeba hokeji měl americký fotbal výhodu, zákaz volného pohybu osob v souvislosti s koronavirem ho nezastihl před vrcholem soutěže. Kluby a fanoušci tak stále mohou doufat v odehrání kompletní sezony.

Když strádají hospody, trpí i šipkaři. Hrozí jim chmurné časy

Datum: 1. 4. 2020, 16:52

Hospody a bary jsou zavřené, milovníci zrzavého moku (a jeho početných ostřejších příbuzných) jsou na suchu. Zavřena musí být i sportoviště, veškeré ligové a pohárové soutěže jsou přerušeny a oddaní sportovci bojují s absťákem.

Prodej lístků na motocyklovou Grand Prix minimální. Budou letos závody v Brně?

Datum: 1. 4. 2020, 10:17

Prodej vstupenek na letošní motocyklovou Grand Prix České republiky v Brně se dostal na minimum. ČTK a Českému rozhlasu Brno to řekla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). Podle ní promotérská společnost Dorna zastává stanovisko, že se závody v srpnu na Masarykově okruhu pojednou, jejich konání by ale mohla zhatit pandemie koronaviru a s tím přijatá opatření. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout do konce května. Podle Vaňkové je ve hře i jednání s Dornou o snížení zalistovacího poplatku. Ten nyní činí kolem 120 milionů korun.

Dostanou se tenisté letos na kurt? Začínám být skeptický, přiznává Veselý

Datum: 1. 4. 2020, 7:54

Jaro už je sice cítit ve vzduchu, antukové dvorce ovšem dál zejí prázdnotou. A nějakou dobu se tento smutný stav nezmění. „Nikdo neví, jestli se letos vůbec dostaneme na kurty,“ neskrýval Jiří Veselý. Česká tenisová jednička se alespoň věnuje charitě. S bývalým kolegou Jiřím Novákem o víkendu předali prostějovské nemocnici šek na 300 tisíc korun. „Teď je důležité pomáhat si,“ řekl 65. hráč světového žebříčku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace