Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Pardubický okres Svitavy zprávy z regionu

okres Svitavy – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Na Mallorku museli letos zapomenout, jejich plány doznají změn

Datum: 7. 4. 2020, 13:00

Plány litomyšlských triatlonistů z SBR TRI-TEAMu na sezonu 2020 byly velkolepé. Prim hrály opět závody Českého poháru v triatlonu (čtyři půlironmany a dva ironmany) a pokus bodovat alespoň stejně úspěšně jako vloni a s novou posilou Romanem Sedláčkem i v bodování soutěže týmů.

Šejba: V Pardubicích šel hokej do kytek

Datum: 7. 4. 2020, 10:00

/ROZHOVOR/ Mistr nad mistry. Ve sbírce si hýčká nejen ligový titul, ale také zlato z mistrovství světa. Legendární hokejista Jiří Šejba (57 let) šel na ledě přímo na věc a také v „civilu“ řekne vše bez kudrlinek. Třeba to, že vedení pardubického klubu mu nemůže už nějaký čas přijít na jméno. A nebojí se do ožehavých témat říznout. Záleží mu totiž na tom, kam Pardubice směřují. „Hokej tady šel do kytek!“ říká k situaci.  

Fotbalisté se dozví, jak dál v nižších soutěžích

Datum: 7. 4. 2020, 6:54

Co bude s letošní sezonou České fotbalové ligy, divize a nižších soutěží v kraji a okresech? Kdo postoupí a sestoupí? Rozhodnutí padne v úterý, kdy se sejde dvanáctičlenný Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Jednat bude také o dalším osudu MOL Cupu a soutěžích mládeže.

„Jako tým fungujeme dobře.“ Triatlonové výsledky to dokazují

Datum: 6. 4. 2020, 12:00

Litomyšlské triatlonisty přibrzdila aktuální koronavirová karanténa ve slibném rozletu.

Šejba: Myslel jsem si, že je budeme muset vypínat

Datum: 6. 4. 2020, 9:00

Představte si, že si vyberete zboží na e-shopu luxusního obchodu a pak vám přijdou výrobky z asijské tržnice… Tak nějak si musel připadat bývalý pardubický hráč a v současnosti trenér Jiří Šejba, který kývl na nabídku k česko–čínské spolupráci. Ta má zlepšit hokejovou úroveň v říši středu. A čínská mentalita mu prozradila spoustu zajímavých zvyků. Třeba, že pijí teplou vodu a neumí hrát hokej…

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Zavřel: Udělejme maximum, aby se liga dohrála

Datum: 5. 4. 2020, 10:28

Objevují se scénáře, jak dohrát obě nejvyšší fotbalové soutěže. Mohlo by se od června opět hrát?

Bartáková: V Bělorusku se koronavirus vůbec neřešil

Datum: 4. 4. 2020, 15:54

Bývalá basketbalistka Hradce Králové Lenka Bartáková se už v této sezoně do Minsku nevrátí

Titul 2005: Běhal jsem mezi nemocnicí a hospodami, vzpomíná Bulis i na oslavy

Datum: 3. 4. 2020, 15:51

Hokej se naučil hrát v Pardubicích, ale drtivou většinu své kariéry strávil v zahraničí. V jediné sezoně, kterou odehrál za Pardubice, získal mistrovský titul. Před patnácti lety. „Začátek sezony byl tragický, ale pak se to úplně otočilo,“ říká v rozhovoru pro Deník bývalý hokejista Jan Bulis.

Pohroma pro sportovce, tradiční regionální akce odpadávají jedna za druhou

Datum: 3. 4. 2020, 10:00

Kromě toho, že „stojí“ dlouhodobé soutěže, některé z nich definitivně a na další podobný ortel velmi pravděpodobně čeká, tak příznivci sportu přicházejí o celou řadu akcí, na které se v nejbližší době právem těšili.

Bujnoch a Dragoun se v nové sezoně přestěhují z Opavy do Svitav

Datum: 2. 4. 2020, 7:00

V těchto dnech a týdnech měla vrcholit nadstavbová část Kooperativa NBL a vše by se za normálních okolností chystalo na play off. Místo toho byla nejvyšší basketbalová soutěž ukončena, což však neznamená, že by se v ní neděly zajímavé věci.

Sezona plná zápletek nemá vrchol, Chrudim a Moravská Třebová se dělí o prvenství

Datum: 1. 4. 2020, 9:00

KRAJSKÝ HOKEJ: Je to paradox. Lanškroun, který coby nejhorší tým základní části dohrál na konci ledna, je jediným týmem, jenž zná přesné výsledné umístění. Všechny ostatní kluby jsou buďto na „dvojité“ pozici, nebo nemají pořadí vyhlášené.

Tvrdá práce přinesla svoje ovoce, karatisté sbírali výrazné úspěchy

Datum: 31. 3. 2020, 15:00

Byl rok 2019 nejlepší v historii? Z pohledu litomyšlského oddílu Karate-do a jeho sportovních výsledků ano! Vždyť ho, kromě jiného, ozdobil titul světové mistryně.

Průkopník zlaté éry českého biatlonu se stal přes noc učitelem

Datum: 31. 3. 2020, 11:59

/ROZHOVOR, FOTO/ Učitel na plný úvazek… „Je to moje poslední sezona. Chci se víc věnovat rodině. Dlužím to manželce, dala mi volňáska. Původně jsem měl totiž končit už letos. V srpnu se nám k šestileté Victorce narodil Benedikt,“ těmito větami zahájil průkopník zlaté éry českého biatlonu Michal Šlesingr svoji závěrečnou misi ve sportu, který kombinuje běh na lyžích se střelbou.

Sport v době karantény? „Děláme, co jde,“ říkají sportovci ze Svitavska

Datum: 30. 3. 2020, 18:05

Volume doleva… Koronavirus a nemoc COVID-19 ztišení přeskočily a rovnou vypnuly veškeré sportovní dění. Všichni závodní vyznavači pohybu se v mžiku ocitli bez svých aktivit.

Rychlé nohy všichni přisuzovali fotbalu

Datum: 30. 3. 2020, 12:00

/ROZHOVOR/ Velké štěstí v malém neštěstí… Český sport přišel o průměrnou ligovou fotbalistku. Na druhou stranu získal špičkovou atletku. Rokya roky LADA VONDROVÁ skrývala uprostřed Vysočiny v osadě Sedliště, která je součástí městyse Jimramov, svůj ohromný běžecký talent. K jeho objevení pomohla náhoda. V rekordně krátké době dohnala atletické manko a v devatenácti letech se zařadila mezi světovou čtvrtkařskou elitu.  

Opět sedmý zápas? Titulu se dočkal až v Rusku

Datum: 28. 3. 2020, 10:29

Vítězství v základní části, pak prohra v sedmém utkání čtvrtfinále. I v dnešním programu Archivu Z připomene sportovní kanál České televize další zápas z pardubické historie (sobota, 15.45 hodin). Ten z března 2004, v němž Pardubice doma podlehly Plzni 1:5. A sezona pro ně skončila předčasně.

Jak dál ve fotbalových soutěžích? Rovnice o několika neznámých

Datum: 27. 3. 2020, 16:00

KOMENTÁŘ: Veškeré sportovní dění stojí, což se v regionu nejbolestněji dotýká fotbalu. Vždyť o posledním březnovém víkendu se měli diváci vydat na druhé kompletní kolo krajských a okresních soutěží. Nevydali a kdy zase dostanou tu možnost, to neví nikdo.

„Nevíme, kdy se k vrátíme k našemu nářadí, tedy k motorkám“

Datum: 26. 3. 2020, 12:00

„V současné době to je, snad mi čtenáři prominou, v háji.“ Tuhle větu by v těchto dnech mohl vyslovit prakticky každý, kdo má co do činění se sportem na jakékoli úrovni. Mezi jinými ji vyslovil manažer motokrosového Orion Racing Teamu Litomyšl Petr Kovář.

Svitavský manažer o konci ligy: Jiná smysluplná varianta na stole nebyla

Datum: 25. 3. 2020, 8:00

Ještě po vítězství v Děčíně v sobotu 8. března se zdálo, že svitavští basketbalisté startují svoje motory k úspěšnému finiši nadstavbové části Kooperativa NBL tak, aby si zajistili co nejvýhodnější pozici do play off. Tam chtěli útočit na nejvyšší stupínky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace