Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Jihomoravský okres Břeclav zprávy z regionu

okres Břeclav – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Břeclavští atleti ruší závody a čekají, co bude dál

Datum: 7. 4. 2020, 14:01

Pro atletiku je současná situace s řadou omezení hodně nepříjemná. Trénuje se pouze individuálně v limitovaných podmínkách, postupně se ruší naplánované soutěže a nikdo neví, kdy letní sezona vlastně začne. Jestli vůbec. Tyto problémy se dotýkají i atletů Lokomotivy Břeclav.

Sázka Komety na Vejmelku? Risk, někdo ho může odloudit, říká Koreis

Datum: 7. 4. 2020, 13:47

Smazal nálepky nadějného brankáře a věčné dvojky. To ve spojení s Karlem Vejmelkou už neplatí. V minulé sezoně dokázal, že dozrál pro stálou pozici jedničky hokejové Komety v extralize.

Topinková Knapková: Odcházím spokojená. Povedlo se mi vyhrát všechno, co se dalo

Datum: 7. 4. 2020, 10:20

/ROZHOVOR/ Triumfovala na všech vrcholných veslařských akcích. Ve sbírce má olympijské zlato i titul evropské a světové šampionky, další cenné kovy už ale do sbírky nepřidá. Brněnská skifařka Miroslava Topinková Knapková se po dvaceti letech rozloučila s aktivní kariérou kvůli očekávanému narození druhého potomka.

Břeclavanky se scházejí jen na zápasech. A na baletu

Datum: 6. 4. 2020, 20:22

Extraligové stolní tenistky MSK Gumotex Břeclav se k zápasům sjíždějí ze tří světových stran. Dana Čechová žije v Ejpovicích u Plzně, Karin Adámková v Havířově a maďarská reprezentantka Leona Hartbrichová dojíždí z Budapešti. Aby toho nebylo málo, tak trenér Petr Nedoma má trvalé bydliště v Ostravě a náhradnicí je pak Tereza Pytlíková, která je v klubu na střídavý start z Vlašimi.

Průzkum Deníku: Sportovci z jižní Moravy čtou, vaří nebo hrají karty

Datum: 6. 4. 2020, 6:09

Redakce Deníku Rovnost udělala unikátní průzkum, jak tráví sportovci na jižní Moravě čas v době karantény. Oslovila padesát osobností napříč celým regionem a různými odvětvími. Vy se teď můžete podívat, čím tráví čas, když nehrají zápasy a neabsolvují závody.

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Přestup do Nizozemska mi změnil život, tvrdí fotbalista Navrátil

Datum: 5. 4. 2020, 18:40

Už se cítí napůl jako Holanďan. Jak by také ne. V nizozemských fotbalových soutěžích působí Jaroslav Navrátil osmým rokem. Také jeho přítelkyně, s níž má ročního syna, je Nizozemka.

I vytírání podlahy může být kondičně namáhavé, říká reprezentační kouč Blaha

Datum: 5. 4. 2020, 17:16

/VIDEO/ Stal se evropským šampionem v malém fotbale do 21 let, předloni už zvedal trofej pro mistry světa v této kategorii jako kondiční kouč reprezentace. A právě přípravě fotbalistů se Pavel Blaha nyní věnuje na plný úvazek, pomáhá například talentovanému Lukáši Vorlickému z Atalanty Bergamo.

Konec Malce naznačuje trend, kterým se Kometa chce ubírat. Vsadí na mladíky

Datum: 5. 4. 2020, 10:16

Dlouholetý obránce hokejové Komety Tomáš Malec v klubu končí, jelikož mu vedení neprodlouží smlouvu. Důvod? Je mu sedmatřicet a brněnský celek hodlá sázet na mladší hráče.

Do Břeclavi se vrací pouze jeden Holobrádek. Michal zůstává u Hrochů

Datum: 4. 4. 2020, 22:23

Softbalový tým Locos Břeclav by měl v nové sezoně posílit odchovanec klubu Jakub Holobrádek, který loni působil v Havlíčkově Brodu. Jeho mladší bratr, reprezentační nadhazovač Michal naopak zůstává dál v týmu Hrochů.

Baseballová extraliga bez cizinců? Nechceme pašovat hráče, směje se Nesňal

Datum: 4. 4. 2020, 13:44

Zatímco některým sportům překazila pandemie koronaviru konec sezony, jiným zase posunuje začátek té nové. Na letošní první venkovní odpal si tak o něco déle počkají i brněnští baseballisté.

Břeclavský odchovanec Mikyska se dočkal extraligové šance. V dresu Energie

Datum: 3. 4. 2020, 14:33

Už v šestnácti letech si poprvé vyzkoušel mužskou extraligu, hrál na světových šampionátech do osmnácti i do dvaceti let. Jenže větší šance v hokejové Kometě stále nepřicházela. Za čtyři roky stihl v brněnském dresu 15 extraligových duelů a dalším osm v Lize mistrů, víc času strávil na hostování v prvoligové Třebíči. Letos se břeclavský odchovanec Dalimil Mikyska dočkal. Ne však v Kometě, ale v Karlových Varech, kam zamířil na podzim.

Fotbalista Vorlický z Bergama: Umírají lidé v místě, které mám jako druhý domov

Datum: 3. 4. 2020, 11:41

Dostal občanský průkaz a hned vyrazil za svým snem. Hrát fotbal v zahraničí. Boskovický rodák a bývalý hráč mládežnických týmů Zbrojovky Lukáš Vorlický vzbudil zájem skautů slavných klubů a mohl si vybírat, kam zamíří. Liverpool, Dortmund, nebo Juventus? 

Koronavirus ? Někdo chtěl, aby se o Dakaru psalo, myslí si jezdec Ouředníček

Datum: 3. 4. 2020, 11:13

Stala se Rallye Dakar jedním z prvních ohnisek nákazy koronavirem mimo Čínu? Myslí si to třeba vítěz kategorie automobilů Carlos Sainz, podle něhož si jeho tým procházel v tomto ročníku, který se konal od 5. do 17. ledna v Saúdské Arábii, záhadnou nemocí.

Tenisté trpí jako živnostníci. S nadějí hledí na podzim

Datum: 2. 4. 2020, 14:31

Tenisový chrám zůstane letos po desetiletích zavřený. Legendární Wimbledon naplánovaný na přelom června a července se kvůli pandemii koronaviru poprvé od druhé světové války neuskuteční. I tato zpráva nejlépe dokládá, jak nevídaný rok prožívají tenisté.

Šimčík si vyzkoušel malou olympiádu. A sní o té velké

Datum: 2. 4. 2020, 14:26

Nemá to jednoduché. Břeclavský rodák Jakub Šimčík bydlí v Lužicích, studuje gymnázium ve Velkých Pavlovicích a na tréninky dojíždí do Hodonína. Talentovaný zápasník může hodiny strávené v autobuse počítat na stovky.

Změny v Kometě. Čiliak má namířeno do Budějovic, Malec končí

Datum: 2. 4. 2020, 13:50

Extraligový ročník sice kvůli pandemii koronaviru skončil, jenže to nebrání tomu, aby kluby začaly tvořit kádry do další sezony. A velké věci se zatím odehrávají v hokejové Kometě. Smlouva nebude prodloužena dlouholetému zadákovi Tomáši Malcovi a podle všeho je na odchodu i gólman Marek Čiliak, jehož lanaří nováček z Českých Budějovic.

Šitbořičtí chtějí útočit na postupy i mistrovské tituly

Datum: 1. 4. 2020, 18:51

S napětím očekávají, jak se současná situace v celé společnosti vyvine a kolik turnajů do konce roku stihnou odehrát. Pro klub kolové ze Šitbořic měla být letošní sezona důležitá.

Pákaři z Podivína doufají, že jubilejní ročník Velké ceny bude

Datum: 31. 3. 2020, 20:26

Na jubilejní dvacátý ročník Velké ceny Podivína se pořadatelé hodě těšili. Kvůli pandemii koronaviru museli soutěž odvolat, ale nevzdávají se. V těchto dnech zkoumají možnost náhradního termínu.

Nejlepší střelec Legaty Hustopeče Mrnuštík dohání kondičku s kočárkem

Datum: 30. 3. 2020, 19:59

Nejlepší střelec Legaty Hustopeče i celé první ligy házené Pavel Mrnuštík má v těchto týdnech mnohem víc času na rodinu. Nejenže má nyní zakázané tréninky s týmem, ale jako učitel tělocviku a informatiky na základní škole nemůže plnohodnotně vykonávat ani své zaměstnání.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace