Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Vysočina okres Žďár nad Sázavou zprávy z regionu

okres Žďár nad Sázavou – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Fotbalový svaz ukončil amatérské soutěže. Není to překvapení, říká Petr Nedvěd

Datum: 7. 4. 2020, 13:41

Konec nadějí. Na úterním zasedání rozhodl Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky o ukončení veškerých amatérských soutěží. Ze soutěží se nebude letos sestupovat ani postupovat. „Nešlo čekat dál, situace se musela řešit,“ vysvětlil předseda asociace Martin Malík.

Zeman: Mužstvo bylo postavené tak, aby postoupilo

Datum: 7. 4. 2020, 12:06

/SERIÁL/ Fotbalový krajský přebor Vysočiny. Soutěž, která má za sebou už 17 ročníků. U všech pochopitelně byli i reportéři Deníku. Kdo a kdy ho vyhrál? Co se tehdy psalo o vítězích? Unikátní seriál pokračuje vzpomínkami na jaro 2014, kdy nad hlavu zvedli podruhé pohár hráči Havlíčkova Brodu.

Nový kouč Peter Kostka: Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě

Datum: 7. 4. 2020, 6:06

S aktivní házenou musel kvůli problémům s koleny skončit již v sedmnácti letech. Vrhl se proto na trénování a poslední tři sezony vedl Peter Kostka extraligové muže ŠKP Bratislava. A nyní se stal nástupcem Pavla Hladíka na lavičce házenkářů Nového Veselí. „Je to po mě obrovská výzva,“ přiznává šestatřicetiletý slovenský kouč.

Oslavu jsem musel oželet, přiznal útočník Bystřice Miloš Prášil

Datum: 6. 4. 2020, 16:53

Vynucená přestávka jej postihla hned natřikrát. Útočník divizních fotbalistů Bystřice nad Pernštejnem Miloš Prášil rozhodně nebude na koronavirovou epidemii vzpomínat v dobrém.

NHL bez diváků? Jako hrát s Duklou v Benátkách, říká brankář Rittich

Datum: 6. 4. 2020, 10:02

Vrátil se domů. Hokejový brankář David Rittich se po přerušení NHL rychle vrátil domů. Využil toho, že v zámoří byly na šedesát dní přerušeny všechny akce a vedení soutěže umožnilo odjet všem hráčům domů. Jihlavský rodák tak v současné době tráví doma na Vysočině poslední dny povinné karantény, které si zpestřil videokonferencí s českými novináři. „Takovouhle tiskovku po telefonu jsem ještě nezažil,“ připustila gólmanská jednička Calgary Flames.  

Průzkum mezi sportovci z Vysočiny: Endál se věnuje dceři, Svoboda dál trénuje

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Průzkum mezi sportovci z Vysočiny: Endál se věnuje dceři, Svoboda dál trénuje

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Podívejte se, čím se teď, ve stavu nouze, zaobírají například vynikající atlet Petr Svoboda nebo hokejisté Adam Zeman a Lukáš Endál. Mimochodem: všimněte si, že oblíbenou činností je i práce se dřevem.

Tři hráči opouští kádr extraligových házenkářů Nového Veselí

Datum: 5. 4. 2020, 14:30

Estonská střední spojka Kristo Voika vydržela na Vysočině pouze jedinou sezonu, od té nové bude působit ve finské nejvyšší soutěži. Další dva borci zamíří, stejně jako odcházející trenér Pavel Hladík, do KP Brno.

Co s koncem fotbalové sezony? Cítit je opatrnost, touha však převládá

Datum: 5. 4. 2020, 13:32

Poslední zbytky naděje, že se fotbalové soutěže dohrají, mizí rychleji než tající jarní sníh. Fotbalisté se tak aspoň upínají k naději, že si na sklonku jara aspoň párkrát kopnou do míče. V nejbližší možné době po skončení karanténních opatření. A možná i před hrstkou diváků.

Sportovci na Vysočině pomáhají. Peníze vynesla také dražba Jágrova dresu

Datum: 4. 4. 2020, 15:58

Také mají srdce na pravém místě. Řada sportovců i klubů nemají pásku na očích a těm nejpotřebnějším pomáhají, jak mohou. A to není jen v dobách zlých, která momentálně společností rezonuje. Na spoustě míst se to stává tradicí.

Letošní ročník La Bomba cupu je zatím pouze odložený

Datum: 4. 4. 2020, 13:24

Loni oslavil čtvrtstoletí, další ročník je v ohrožení. Za normálních podmínek by se v sobotu 18. dubna uskutečnil už šestadvacátý ročník turnaje v malé kopané La Bomba cup.

Místopředseda házenkářů Materna: Peter Kostka splňuje naše představy

Datum: 3. 4. 2020, 14:26

Nového trenéra vybrali poměrně rychle. Extraligové házenkáře Nového Veselí povede od nadcházející sezony slovenský trenér Peter Kostka. „Peter házenou doslova žije, navíc prostředí ve Veselí dobře zná,“ vysvětluje v rozhovoru pro Deník okolnosti výběru místopředseda klubu v Novém Veselí Zdeněk Materna.

Kovačík: Nějaký rok to trvalo, ale nakonec se postup povedl

Datum: 3. 4. 2020, 12:03

/SERIÁL/ Fotbalový krajský přebor Vysočiny. Soutěž, která má za sebou už 17 ročníků. U všech pochopitelně byli i reportéři Deníku. Kdo a kdy ho vyhrál? Co se tehdy psalo o vítězích? Unikátní seriál pokračuje vzpomínkami na jaro 2013, kdy nad hlavu zvedli pohár hráči Staré Říše.

Šéf Vesnické ligy Karel Daniel: Určitě to byl vydařený ročník

Datum: 2. 4. 2020, 12:50

Hlavní pořadatel žďárské Vesnické hokejové ligy Karel Daniel se v rozhovoru pro týdeník ohlédl za jubilejním ročníkem.

Fencl: Postup s Bystřicí bylo nejhezčím fotbalovým obdobím

Datum: 2. 4. 2020, 10:10

/SERIÁL/ Fotbalový krajský přebor Vysočiny. Soutěž, která má za sebou už 17 ročníků. U všech pochopitelně byli i reportéři Deníku. Kdo a kdy ho vyhrál? Co se tehdy psalo o vítězích? Unikátní seriál pokračuje vzpomínkami na jaro 2012, kdy nad hlavu zvedli pohár hráči Bystřice nad Pernštejnem.

Potvrzeno! Novým trenérem házenkářů Nového Veselí bude Peter Kostka

Datum: 1. 4. 2020, 14:54

Sotva něco málo přes týden trvalo vedení házenkářského klubu v Novém Veselí nalezení nového kouče. Extraligový celek od nadcházející sezony povede slovenský trenér Peter Kostka, který dosud působil v ŠKP Bratislava. "Peter je mladý, ambiciózní a pracovitý trenér, který sdílí naši vášeň pro tento sport," potvrdil místopředseda oddílu v Novém Veselí Zdeněk Materna.

Opora Sokola Adam Ptáčník: Ještě jsme se mohli pokusit o výrazný úspěch

Datum: 1. 4. 2020, 13:28

Konec trenéra Pavla Hladíka v Novém Veselí nebyl překvapením pouze pro širokou veřejnost. Hodně nečekanou novinkou byl také pro většinu hráčů extraligového klubu z Vysočiny. V rozhovoru pro Deník to přiznává také jedna ze stabilních opor Sokola, Adam Ptáčník. „Mrzí mě i ten způsob jeho konce. Kvůli vyhlášení nouzového stavu jsme se nemohli sejít jako tým, dozvěděli jsme se to zprostředkovaně,“ trápí levou spojku Nového Veselí.

Žďárská Vlčata zatím mají velké finále pozastaveno

Datum: 31. 3. 2020, 13:44

Měl to pro ně být vrchol celoročního snažení, nyní je ovšem ve velkém ohrožení. O kom je řeč? O basketbalových žácích Žďáru nad Sázavou, na něž v květnu čekalo Národní finále, navíc v domácím prostředí. „Zrušeného zatím nic není, podobně jako další soutěže, byla i tato akce pozastavena,“ vysvětluje ekonomka klubu z města pod Santiniho Zelenou horou Věra Stočková.  

Kaplan: Chtěl jsem Polné vrátit to, že mě vychovala

Datum: 31. 3. 2020, 13:32

Fotbalový krajský přebor Vysočiny. Soutěž, která má za sebou už 17 ročníků. U všech pochopitelně byli i reportéři Deníku. Kdo a kdy ho vyhrál? Co se tehdy psalo o vítězích? Unikátní seriál pokračuje vzpomínkami na jaro 2011, kdy nad hlavu zvedli pohár hráči Slavoje Polná.

Na vítězný pohár si hokejisté Velkého Meziříčí ještě počkají

Datum: 30. 3. 2020, 11:43

Cíl v podobě vítězství v soutěži splnili, byť až u zeleného stolu. Co bude ale dál, hokejisté Velkého Meziříčí nevědí. „V tuto chvíli se řeší situace ve vyšších soutěžích,“ vysvětlil manažer Horáckého hokejového klubu Jaroslav Juda.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace