Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Moravskoslezský okres Nový Jičín zprávy z regionu

okres Nový Jičín – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

„Ve Francii to podcenili, nebyli poslušní,“ říká volejbalový kouč Martin Demar

Datum: 7. 4. 2020, 12:00

Praha, Opava – Francie je pro něj zemí zaslíbenou. Volejbalový kouč Martin Demar tam působí už deset let, stejně dlouho tam hrával. Kouzelné hře pod vysokou sítí propadli i jeho tři synové. Nejstarší Matyáš, který ze svého táty udělal už dědečka, hraje za Tour WB, prostřední Lukáš „bouchá“ německou Bundesligu v barvách Volleys Bühl a nejmladší Jonáš navštěvuje volejbalovou akademii ve Štrasburku. Poslední dva jmenovaní mají navíc francouzské občanství.

Kopřivnici táhl Dominik Suchý, v brance kraloval Hromada

Datum: 7. 4. 2020, 11:38

Zdařilou sezonu mají za sebou kopřivničtí hokejisté. Tým z města Tatrovek se dostal do play off, ve kterém měl blíže k postupu do semifinále, než favorizovaný Havlíčkův Brod. Na Kopřivnici chodili v hojném počtu i diváci, v průměru 850 na zápas.

Zamíří plavci do Fukuoky po Tokiu, nebo až za rok?

Datum: 7. 4. 2020, 9:47

V zimě ladili formu na mítinky, kde chtěli splnit limity pro mistrovství Evropy a světa i olympijské Tokio. Jenže všechny vrcholy sezony kvůli pandemii koronaviru mění termíny a plavci místo tréninku v bazénu se teď věnují jen suché přípravě.

Stolní tenisté trénují ve sklepech či garážích. Pomáhají jim i roboti

Datum: 7. 4. 2020, 6:06

Veškerý sportovní ruch v republice kvůli koronaviru utichl. Tedy až na jednu výjimku – zápasy ve stolním tenise pokračují i navzdory karanténě.

Alois Skácel trénuje přes telefon, studuje a kouká na staré zápasy

Datum: 6. 4. 2020, 10:31

Chtěl dát šanci mladým, pro jarní část měl fotbalový odborník z Kroměříže Alois Skácel postavený v Novém Jičíně dobrý tým. Avšak své představy zatím na trávníku nezrealizoval. Proti byla a zatím je koronavirová pandemie.

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

PRŮZKUM DENÍKU mezi sportovci z MS kraje: Koláček staví lodě, Kojdová cvičí jógu

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Podívejte se, čím se teď, ve stavu nouze, zaobírá třeba hokejový gólman národního týmu Šimon Hrubec, paralympijský reprezentant ve stolním tenise Ivan Karabec nebo olympijská medailistka a mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková. Mimochodem: víte, že do zcela nové práce se vrhli volejbalisté z Frýdku-Místku?

Bývalé novojičínské opory září v Maďarsku

Datum: 5. 4. 2020, 13:44

Nový Jičín – Dvě bývalé opory Novojičínského hokeje září v Maďarsku. Jedná se o útočníky Jakuba Ižackého a Dominika Novotného. Oba hájí barvy DEAC Debrecín. S klubem se po sezoně domluvili na nových kontraktech. Jsou důkazem, že i z druhé ligy se dá dostat k zajímavé zahraniční štaci.

Sedm let! Varaďa podepsal rekordní smlouvu

Datum: 3. 4. 2020, 18:04

Panečku, to je důvěra. Trenér hokejových Ocelářů Třinec Václav Varaďa včera prodloužil s klubem smlouvu, a to na málokdy vídaných sedm let! Nově se také stává šéftrenérem celé organizace.

Los hokejové extraligy: Vítkovice na úvod s Litvínovem, Třinec začne na Kometě

Datum: 3. 4. 2020, 13:45

Praha – Hokejová extraliga zná svůj jízdní řád pro sezonu 2020/21. Mezi českou elitou samozřejmě nechybí ani zástupci Moravskoslezského kraje – Vítkovice a třinečtí Oceláři.

Nejproduktivnějším hráčem Nového Jičína byl Slovinec

Datum: 3. 4. 2020, 10:13

Nový Jičín – Hokejisté Nového Jičína obsadili v nedávno skončené sezoně druhé ligy osmé místo. Tým získal pětačtyřicet bodů, horší už byly jen Moravské Budějovice.

Rehabilitující Fillo: Syn Nikolas už chodí do školy, máme tak dost práce s úkoly

Datum: 3. 4. 2020, 8:00

Ostrava – Když byl na začátku března kvůli bolavému kolenu obránce Baníku Ostrava Martin Fillo nucen střídat v ligovém utkání s Mladou Boleslaví (2:3), nemohl tušit, že přestože bude delší dobu chybět, o fotbalové zápasy nepřijde. Proč? Kvůli pandemii koronaviru, která se postupně rozšířila do celého světa a kromě jiného zcela paralyzovala sport.

Koronavirus donutil k výrazným škrtům i hokejové Vítkovice

Datum: 2. 4. 2020, 21:35

Ostrava – Zaměstnanci minus čtyřicet procent, hráči dokonce přijdou o polovinu mzdy. Tak budou v nejbližší době vypadat výplaty v hokejových Vítkovicích. Třináctý celek uplynulé sezony extraligy se zařadil po bok řady sportovních klubů nejen v České republice a kvůli omezením souvisejícími s pandemií koronaviru výrazně osekává náklady.

Koronavir mě nezastaví, budu hrát až do padesáti, hlásí nestárnoucí Martin Hanus

Datum: 2. 4. 2020, 11:23

Má stále velkou chuť do fotbalu. Nestárnoucí fotbalový útočník Martin Hanus je přípraven pálit ostrými, koronavirová epidemie je ale momentálně proti. Těšil se, že na jaře opráší po letech spolupráci se svým parťákem Marinem Dombim. Upsal se ambiciózním Zborovicím z kroměřížského okresu. Jeho cílem je vystřílet postup do I.B třídy, tedy pokud se začne hrát.

Novojičínsko: Veteráni mají svou ligu, ve hře byl pohár plný Clavinu

Datum: 2. 4. 2020, 10:36

Nový Jičín - Fotbal na Novojičínsku žije! Kromě vlastních soutěží myslí i na ty dříve narozené. Místní okresní fotbalový svaz organizuje Veteránskou ligu pro hráče starší pětatřiceti let. Zapojeni do tohoto projektu jsou Frenštát, Heřmanice u Oder, Studénka a Suchdol na Odrou. Na jaře měli ještě přibýt Bílovec s Mořkovem.

Kvitová o zrušení Wimbledonu: Je to smutné, ale čekala jsem to

Datum: 1. 4. 2020, 20:59

Na posvátnou wimbledonskou trávu vstoupila poprvé před dvanácti lety. Od té doby Petra Kvitová v hlavní soutěži londýnského grandslamu ani jednou nechyběla. I přes veškerá zranění a komplikace. „Vždycky jsem se snažila ve Wimbledonu hrát, i když to třeba nebylo úplně pravděpodobné, ale pokaždé jsem to zvládla,“ vyprávěla hráčka prostějovského klubu v nahrávce pro média.  

Sezona v nižších soutěžích? Fotbalisté doufají v zázrak

Datum: 1. 4. 2020, 19:03

/DENÍK SLEDUJE/ Zatímco profesionální kluby v rámci Ligové fotbalové asociace (LFA) a FAČR vymýšlí scénář pro dohrání obou nejvyšších soutěží, v nižších patrech je nezadržitelně každým dnem jasněji.

Baník Ostrava sáhl kvůli koronaviru k úsporným opatřením. Snižuje platy

Datum: 1. 4. 2020, 16:24

Ostrava - Také fotbalový Baník Ostrava je nucen reagovat po ekonomické stránce na situaci způsobenou celosvětovou pandemií koronaviru. Představenstvo slezského klubu bylo v důsledku zachování ekonomické rovnováhy nuceno přijmout úsporná opatření a po vzájemné dohodě s účinností od 1. března všem zaměstnancům a poskytovatelům služeb, tedy včetně hráčů ligového A-týmu, snížilo plat o 25 procent.

Skončí Jaroslav Kofroň na lavičce Kopřivnice?

Datum: 1. 4. 2020, 13:47

Kopřivnice – Hokejový klub z Kopřivnice bude muset s největší pravděpodobností hledat nového kouče. Na lavičce nejspíše končí úspěšný trenér Jaroslav Kofroň, který tým přivedl k šestému místu v základní části. Kopřivnice pak v play off pořádné dusila favorizovaný Havlíčkův Brod, nad kterým v sérii vedla 2:1. Avšak poté byly soutěže kvůli koronavirové epidemii zrušeny.

Natálii Raškovou obohatilo studium v USA: Basket tam stojí na individualitách

Datum: 1. 4. 2020, 8:12

/FOTO/ V loňském roce se vydala zkusit štěstí za „velkou louži“. Odchovankyně havířovského basketbalu Natálie Rašková se nedávno vrátila ze Států do Evropy. „Američané tam situaci s koronavirem nebrali moc vážně,“ upozorňuje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace