Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Olomoucký okres Přerov zprávy z regionu

okres Přerov – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Definitivně hotovo. Brankář Vítek míří z Olomouce do Manchesteru United

Datum: 7. 4. 2020, 12:36

Šestnáctiletý fotbalový talent Radek Vítek míří ze Sigmy Olomouc do anglického Manchesteru United. Už od ledna to byla prakticky hotová věc, přestup 16letého gólmana ale musela ještě posvětit kvůli jeho nízkému věku FIFA. Do Anglie se přesune kvůli současným karanténním opatřením v létě.

Průzkum mezi sportovci z kraje: Sladký běhá, Nahodil pečuje o syna

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Podívejte se, čím se teď, ve stavu nouze, zaobírá třeba útočník hokejové Mory Lukáš Nahodil, fotbalista Sigmy Martin Sladký nebo florbalista Hranic Radim Klimecký.

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Přesun i finanční komplikace. Trať ale žije i nyní, říká ředitel Šela Marathonu

Datum: 5. 4. 2020, 17:40

Už 17. března oznámil, že letošní ročník oblíbeného Author Šela Marathonu se přesouvá na září. Ředitel MTB závodu Aleš Procházka si rychle uvědomil mimořádnost situace kolem pandemie koronaviru a s ní spojené komplikace. To ale zdaleka neznamená, že pořadatelé akce mají klidnější dny. Naopak.

Inline hokejista Školoud přečkává pandemii ve Francii. I s českou enklávou

Datum: 4. 4. 2020, 14:19

Před čtyřmi lety se Petr Školoud definitivně rozhodl. Místo šance v prvoligovém kádru Zubrů využil nabídku profesionálního inline hokeje ve Španělsku. Na kolečkách dorazil až do nejlepšího evropského klubu, kterým je momentálně francouzský Diables Rethel. Skvěle rozjetou první sezonu vysněného angažmá však zastavila pandemie koronaviru.  

Zubři se dohodli na snížení platů. Situace je kritická, přiznává Pluháček

Datum: 2. 4. 2020, 18:06

Smutné období, nejistá budoucnost, kritická situace. I tato slovní spojení obsahuje poslední tisková zpráva HC Zubr Přerov, prostřednictví níž klub ve čtvrtek oznámil, že kvůli pandemii koronaviru a s ní spojenou ztrátou zisků z play-off snížil hráčům a realizačnímu týmu A-mužstva platy za měsíce březen a duben.

Svaz připravil pro fotbalisty domácí tréninky, garantem je Karel Poborský

Datum: 2. 4. 2020, 7:30

I v době karantény, omezeného vycházení a dodržování nutného sociálního odstupu kvůli nekončící pandemii koronaviru se mohou fotbalisté alespoň částečně udržovat ve formě. Profesionálové dostávají individuální plány od trenérů, v amatérských či mládežnických týmech se ale ruch téměř zastavil. Pomoci má projekt Fotbalové asociace České republiky s názvem „Trénuj doma“.

Sezona fotbalových amatérů visí na vlásku. Čas se krátí, ortel se blíží

Datum: 1. 4. 2020, 21:38

Na Slovensku už to bolestné rozhodnutí učinili, v Česku ještě naděje na dohrání nižších fotbalových soutěží doutnají. Čas se ale povážlivě krátí.

Ze soustředění do karantény. Učíme se žít bez sportu, říká Ironman Hýzl

Datum: 1. 4. 2020, 20:42

Poprvé absolvoval havajského Ironmana v roce 1998, naposledy vloni. Jaroslav Hýzl zdolal nejtěžší triatlonový závod světa sedmkrát v rozmezí dvaceti let a v tomto směru nemá v Česku konkurenci.

Doufám, že trenéři a sport získají vyšší kredit, přeje si brněnský všeuměl Vlček

Datum: 1. 4. 2020, 11:08

/ROZHOVOR/ Po profesní stránce si v uplynulém ročníku mnoho radosti neužil. Brněnský všeuměl Radim Vlček jej zahajoval jako kouč volejbalistek extraligového Přerova a nováčka futsalové nejvyšší soutěže Tanga Hodonín. Jihomoravský celek byl otloukánek první české ligy a Vlček tam vydržel pouze začátek sezony.  

Zubři trénují podle VIDEA. Vy můžete s nimi

Datum: 31. 3. 2020, 15:20

Zubři rozjeli přípravu. Tedy, pochopitelně se nejedná o klasický dril před startem nového soutěžního ročníku, aby však přerovští hokejisté všech kategorií nezaháleli, mohou nově společně trénovat „online“.

Sigma chce znovu vyprodat zápas s Realem. Pomůže nemocnici

Datum: 30. 3. 2020, 22:53

Nejrůznější způsoby, jak v době koronavirové krize pomoct hrdinným zdravotníkům či ohroženým skupinám, vymýšlí řada klubů fotbalové FORTUNA:LIGY.

Ferenc prožil životní extraligovou sezonu. Co piloval i s Čajánkem?

Datum: 30. 3. 2020, 21:29

ROZHOVOR/ Přes trpký a předčasný finiš má za sebou životní sezonu. Odchovanec přerovského hokeje Jakub Ferenc se v extraligovém Zlíně definitivně zařadil mezi klíčové obránce. Razítko na toto tvrzení dala nová dvouletá smlouva, s jejíž nabídkou vedení Beranů dlouho neváhalo. Dvoumetrový obr dal v 52 zápasech sedm gólů a přidal devět asistencí.

Novák musel v Turecku odložit návštěvu rodiny. Musíme to respektovat, říká

Datum: 29. 3. 2020, 16:55

Dobrovolná karanténa a více než sedm tisíc potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Taková byla v neděli situace v Turecku, kde působí také odchovanec přerovského fotbalu a reprezentant Filip Novák.

Zmeškal ovládl bodování juniorské extraligy. Teď chci do áčka, hlásí

Datum: 28. 3. 2020, 19:34

Má smíšené pocity. Tahoun juniorky Zubrů Lukáš Zmeškal v posledním utkání sezony nasázel čtyři góly Písku ve čtvrtfinále play-off. Byl jednoznačně nejlepším střelcem extraligy juniorů v základní části, v níž vyhrál se 71 body kanadské bodování. Do finále a za možným postupem do nejvyšší soutěže ale tým kvůli pandemii koronaviru už dotáhnout nemohl.

Kozlům mizí postupový sen. Půlrok spláchneme do záchodu, říká kouč

Datum: 26. 3. 2020, 14:51

Jediná porážka, po podzimu první místo divize E. Fotbalisté Kozlovic měli našlápnuto k nejlepší sezoně v historii klubu, možná i k postupu do MSFL. Také oni s napětím sledují další vývoj kolem pandemie koronaviru a čekají na rozhodnutí svazu ohledně dohrání zbytku sezony.

Číp u disciplinárky vyvázl bez dalšího trestu. Platí naopak Slavia

Datum: 25. 3. 2020, 17:27

Jako zlý muž a úhlavní nepřítel slávistických hráčů a fanoušků odjížděl přerovský Radek Číp z ledu po předposledním utkání základní části Chance ligy (jak se později ukázalo i sezony) v Edenu. Společně se závěrečnou sirénou za stavu 4:2 pro Zubry přistrčil na mantinel hvězdu Pražanů Šmerhu. Ten zůstal ležet, načež se strhla hromadná potyčka.

Člověk žije víc teď a tady, všímá si Jiří Tkadlčík. A vzkazuje: Buďte silní

Datum: 24. 3. 2020, 15:45

Také z těch nejtvrdších sportovců se na chvíli stali obyčejní lidé, jejich sportoviště se často přesunula domů nebo také do virtuálního prostředí internetu a sociálních sítí. Jinak na tom není ani přerovský sportovec roku 2019 Jiří Tkadlčík.

Jak se po třicítce stát střelcem? Jiné snídaně, prozradil Pšurný

Datum: 23. 3. 2020, 16:33

Stále zraje jako víno. Elitní centr přerovských Zubrů Roman Pšurný zažil ve 34 letech nejproduktivnější a střelecky nejvydařenější sezonu v seniorských soutěžích. Předčasně ji ukončila mimořádná opatření kvůli riziku nákazy novým typem koronaviru. Sklizeň nakonec nebyla tak bohatá, Přerované se museli spokojit „jen“ s druhým místem po základní části. „Interně jsme si řekli, že chceme do finále,“ přiznal Roman Pšurný v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

Trénink v karanténě: Vydržme, nabádá fotbalista Martin Sladký

Datum: 22. 3. 2020, 23:44

I na profesionální sportovce dopadla nařízení vlády o karanténě kvůli šíření pandemie koronaviru.  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace