Najdi si spoluhráče, vytvořte si virtuální klubovnu!
Fulltextové vyhledávání
 
Spoluhráči.cz kraj Olomoucký okres Jeseník zprávy z regionu

okres Jeseník – Zprávy z regionu

Zprávy z regionu

Definitivně hotovo. Brankář Vítek míří z Olomouce do Manchesteru United

Datum: 7. 4. 2020, 12:36

Šestnáctiletý fotbalový talent Radek Vítek míří ze Sigmy Olomouc do anglického Manchesteru United. Už od ledna to byla prakticky hotová věc, přestup 16letého gólmana ale musela ještě posvětit kvůli jeho nízkému věku FIFA. Do Anglie se přesune kvůli současným karanténním opatřením v létě.

Průzkum mezi sportovci z kraje: Sladký běhá, Nahodil pečuje o syna

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Podívejte se, čím se teď, ve stavu nouze, zaobírá třeba útočník hokejové Mory Lukáš Nahodil, fotbalista Sigmy Martin Sladký nebo florbalista Hranic Radim Klimecký.

UNIKÁTNÍ PRŮZKUM: Čtrnáct krajů, 700 sportovců. Co teď dělají?

Datum: 6. 4. 2020, 6:00

Liší se chování sportovců v Praze od těch v Ostravě? Unikátní průzkum ukázal, že ve stavu nouze ano. Redaktoři Deníku oslovili dohromady 700 sportovců. 

Jakmile to půjde, Chlapák bude, slibuje ředitel oblíbeného běžeckého klání

Datum: 5. 4. 2020, 10:16

Omezení v souvislosti s koronavirem aktuálně lámou vaz i populárnímu sportovnímu seriálu Chlapácký běh. Jeho letošní 30. ročník je zatím vzhledem k současnému vývoji v nedohlednu.

Nižší soutěže fotbalu asi nezačnou, míní trenér Jeseníku Mlynář

Datum: 4. 4. 2020, 14:11

ROZHOVOR/ Na verdikt, jestli se vůbec rozjede fotbalové jaro, čekají také fotbalisté Jeseníku. Ti v rámci přípravy na krajský přebor stačili letos odehrát pouhé dva zápasy, první doma s Písečnou a druhý v Krnově.

Necítil jsem, že by to v Šumperku někam vedlo, vzpomíná Osina

Datum: 3. 4. 2020, 13:10

Jeho maximem byla druhá nejvyšší soutěž v dresu Šumperku a slovenská extraliga za Trenčín. V uplynulé sezoně šestatřicetiletý bývalý bek Přerova, Prostějova pomáhal hokejové Kroměříži jako hrající trenér. Jeho hlavní pracovní náplní byla v klubu funkce šéftrenéra placená svazem. „Nejvíc je pro mě vidět dětský úsměv a spokojené rodiče,“ vyznal se ke své roli Osina.

Svaz připravil pro fotbalisty domácí tréninky, garantem je Karel Poborský

Datum: 2. 4. 2020, 7:30

I v době karantény, omezeného vycházení a dodržování nutného sociálního odstupu kvůli nekončící pandemii koronaviru se mohou fotbalisté alespoň částečně udržovat ve formě. Profesionálové dostávají individuální plány od trenérů, v amatérských či mládežnických týmech se ale ruch téměř zastavil. Pomoci má projekt Fotbalové asociace České republiky s názvem „Trénuj doma“.

Sezona fotbalových amatérů visí na vlásku. Čas se krátí, ortel se blíží

Datum: 1. 4. 2020, 21:38

Na Slovensku už to bolestné rozhodnutí učinili, v Česku ještě naděje na dohrání nižších fotbalových soutěží doutnají. Čas se ale povážlivě krátí.

Je to zničená investice. Draci jsou ve veliké nejistotě, přiznává Velčovský

Datum: 1. 4. 2020, 18:41

Šumperští hokejisté v sezoně váleli. Byli připraveni porvat se o postup do Chance ligy. Jenomže kvůli pandemii a nařízení vlády se boj z ledu přesunul k zelenému stolu. Nyní záleží, jak svaz rozhodne a také, jestli Draci dokážou příští ročník ufinancovat. Momentálně totiž počítají finanční ztráty a neví, co bude dál.

Šumperští vzpěrači přišli o vysněnou ligu. Trénují v garáži či na dvorku

Datum: 31. 3. 2020, 20:31

Nejenom fotbalisté, hokejisté či tenisté se musí vypořádat s nastalou situací koronavirové pandemie. Šumperským vzpěračům se po více než třiceti letech podařilo dát dohromady družstvo pro třetí ligu. Soutěžit měli od 21. března, jenomže byl vyhlášen zákaz shromažďování na sportovištích.

Sigma chce znovu vyprodat zápas s Realem. Pomůže nemocnici

Datum: 30. 3. 2020, 22:53

Nejrůznější způsoby, jak v době koronavirové krize pomoct hrdinným zdravotníkům či ohroženým skupinám, vymýšlí řada klubů fotbalové FORTUNA:LIGY.

Jestřábi udrželi střelce Žálčíka, ale jsou v nejistotě

Datum: 30. 3. 2020, 19:48

Hokejový útočník Lukáš Žálčík, který v minulém ročníku podruhé za sebou překonal hranici 30 gólů a 50 bodů (32+27), bude i nadále pokračovat v týmu prostějovských Jestřábů.  

Extraliga je pro mě stále priorita, tvrdí Pekr. Místo Uničova přebývá v Jihlavě

Datum: 28. 3. 2020, 19:37

Hokejový útočník Matěj Pekr je obyvatelem Uničova, města, které je kvůli široké nákaze koronaviru už dva týdny izolované od okolního světa. Po předčasně ukončené sezoně první ligy se jedna z opor jihlavské Dukly chystala vrátit do svého rodiště a zároveň místa trvalého bydliště, ale…

Sezóna Dietos? Spíš až za rok, říká mluvčí klubu Milan Kolařík

Datum: 28. 3. 2020, 16:49

Celou zimu poctivě trénovali a těšili se na novou sezónu. Teď však hráčům amerického fotbalu z týmu Šumperk Dietos vinou nouzového režimu reálně hrozí, že si zahrají až za rok.

Rozhodnutí svazu bylo správné, říká s odstupem futsalista Jeseníku Mráz

Datum: 27. 3. 2020, 16:48

Futsalisté Gamaspolu Jeseník vyhráli první čtyři zápasy, ale o body z nich přišli kvůli neoprávněnému startu nové posily Daniela Schneidera. To byla rána, která ovlivnila celou sezonu. „Psychicky nás to poznamenalo. Já jsem však chtěl o to víc vyhrávat,“ líčí jeden z hráčů Jiří Mráz. Ten navíc nastoupil i k zápasům za reprezentaci U21 a věnuje se také velkému fotbalu, kde obléká rovněž dres Jeseníku a hraje krajský přebor.

Z hokeje jsem byl znechucený, Litvínovu vděčím za šanci, říká Tomáš Pospíšil

Datum: 25. 3. 2020, 17:28

Odchovanec šumperského hokeje Tomáš Pospíšil procestoval v kariéře mnoho klubů. Kromě Česka si zahrál i v Americe, Bělorusku či na Slovensku, kde znovu získal sebevědomí. „Ničeho nelituji. Dalo mi to spoustu zkušeností,“ prozradil dvaatřicetiletý útočník, který v závěru základní části významně pomohl Litvínovu k záchraně extraligy. Proč byl znechucený z hokeje v tuzemsku a proč to nevyšlo v NHL? I o tom se rozpovídal v rozhovoru pro Deník.

Končit takhle bych rozhodně nechtěl, přiznal Pumprla

Datum: 23. 3. 2020, 21:11

Kapitán Nymburku Pavel Pumprla považuje rozhodnutí ukončit sezonu Kooperativa NBL už nyní za předčasné. Rodák ze Zábřehu a odchovanec mohelnického basketbalu by ještě vyčkával, zda se současná krize kolem koronaviru neutiší a nešlo by soutěž dohrát v alespoň upravené podobě.

Trénink v karanténě: Vydržme, nabádá fotbalista Martin Sladký

Datum: 22. 3. 2020, 23:44

I na profesionální sportovce dopadla nařízení vlády o karanténě kvůli šíření pandemie koronaviru.  

Pomocník se záchranou pokračuje v Litvínově. Pospíšil podepsal na dva roky

Datum: 22. 3. 2020, 14:15

Litvínov si pojistil svého hrdinu ze závěru základní části. Tomáš Pospíšil podepsal na severu Čech dvouletou smlouvu. Dvaatřicetiletý útočník si vysloužil prodloužení smlouvy díky skvělým výkonům v závěru základní části.  

Jurásek: Trenér Opravil má specifický přístup k hráčům. Hrajeme teď útočněji

Datum: 20. 3. 2020, 22:17

ROZHOVOR/ Robert Jurásek je druhým nejdéle sloužícím fotbalistou divizního Šumperku. Je jedním z mála hráčů nynějšího kádru, který zažil v roce 2014 postup z krajského přeboru. V letošní zimní přípravě se nečekaně posunul z postu obránce na křídlo.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace