Spoluhráči.cz klub Basketbal Polabiny Pardubice dokumenty a články 13. zápas

Basketbal Polabiny Pardubice – článek 13. zápas

Možné akce:
profilové foto Ludo Goldberger
Ludo Goldberger

13. zápas

Vytvořeno:17. 6. 2009, 23:39
Autor:Ludo Goldberger
Možnosti
Anotace:14.6.2009 Polabiny - Svítkov 124 : 100 (0:5)

 

POLABINY   -   SVÍTKOV   124 : 100

                13. utkání pokračující série tradičních vánočních utkání mezi družstvy POLABINY a SVÍTKOV, i přes avízo na našem webu, se nesetkalo se zájmem médií a sportovní veřejnosti a utkání se tak muselo obejít bez účasti zastupitelů 7. velmoci a fanoušků nejkrásnější a nejdynamičtější hry na světě, ŠKODA, sportovní svět je tak ochuzen o jedinečný sportovní zážitek a my o fotky z tohoto zápasu.

                Aby však heroický výkon jednotlivých aktérů tohoto klání nezapadl v zapomnění, tak vám v krátkosti přiblížím, jak se to celé událo.

                V podvečerní čas druhé červnové neděle se v zeleném dresu týmu POLABINY dostavili Michal, Zelí, Goldie, Lukáš, Šery, Novalis, Péťa a Prochy, chyběli Fíba, Martin a Mates. Na druhé straně jim v bílem sekundovali Libor, zdravotně indisponovaný Dušan, Olda, Zbynďa, Martin, David, Jindra a Zdeněk, nedostavili se Jirka, Pavel, Tomáš, King, Aleš, Pavel B. a rekonvalescent Vlasta. Nepřítomnost uvedených hráčů byla nahrazena basketbalovým umem a bojovností přítomných aktérů a doufám, že příště je již uvidíme na palubovce.

                Po krátkém intenzivním rozcvičení a udílení posledních taktických pokynů v čase 20:15 hod. se na palubovku postavili zahajovací sestavy

             

                Na hráčích v bílém byla po posledních krutých porážkách vidět snaha prolomit špatnou sérii a začali tím, že se rychle ujali vedení. Domáci cítili, že nemůžou nechat hosty hrát svoji hru a ještě jim dovolit, i když mírný, tak přece jenom náskok ve skóre a zlepšenou hrou v obraně a rychlými protiútoky trpělivě změnili bodový stav ve svůj prospěch. V této fázi zápasu ještě nedošlo k rapidnímu rozdílu skóre a hosté tak neměli nic ztraceného, zejména když na začátku 2. třetiny zápasu se ještě na chvíli dostali do vedení, postupně 44 : 47 až 48 : 51, hned na to však za domácí snížil Šery na 50 : 51 a pak už vývoj zápasu dirigovali hráči v zeleném. Dvouciferný rozdíl ve skóre byl poprvé za stavu 66 : 56 a postupně s probíhajícím časem dosahoval formu debaklu. Na hráčích družstva SVÍTKOV byla vidět nervozita i enormní snaha konečně uspět, ale svoji hru začali hrát až za rozhodnutého stavu, když se jim povedlo několik skutečně špičkových akcí. První „kilo" padlo do koše hostů z ruky Michala a jako obvykle vyžadovalo dosažení tohoto koše několik marných pokusů domácích. Jak utkání zahájil, tj. úvodním košem, tak jej i symbolicky zakončil Libor, kterému se ne vždy dařila střelba, jak by si představoval. Stovku dosáhl střelou z trojkové vzdálenosti a tím byl v čase 21:30 hod. zápas ukončen.

A jak se zápas vyvíjel? Podívejte se sem:

                Pozápasový rozbor proběhl za účasti torza domácích hráčů a většiny svítkováků na Pergole „U slona". Probralo se všechno možné a již teď se všichni těšíme na odvetu v nové sezoně 2009 - 2010.

                Ve chvíli, kdy jsem dopsal tyto stránky, se mi v poště objevilo těchto pár řádků kapitána domácího celku BASKET Polabiny. Tady to je:

Charakteristika hráčů BASKET Polabiny:

Šery - na začátku se na hřišti hledal. Po vysvětlení, že míč musí propadnout obroučkou se stal velice platným hráčem, v obraně mu není co vytknout.

Goldie - je vždy přínosem pro mužstvo svým kolektivním pojetím. Když je potřeba je schopen dát koš, jak ze střední vzdálenosti, tak i za „tři". I když jednu chvíli střílel jako smyslů zbavený. Dobrý obránce. Jeho velké plus v tomto zápase bylo, že se nehádal.

Lukáš - velký bojovník, jak v útoku, tak v obraně. Svými nájezdy přiváděl k šílenství hráče SVK (někdy i PLB). Hráč, který má dvoje plíce. Jeho mínus - umí se rozptýlit faulem protihráče.

Novalis - předvedl, že i po své delší rekonvalescenci nic z basketbalového umění nezapomněl. I když několikrát jeho snaha dát koš nebyla naplněna, zřejmě byl koš zakletý, což ho omlouvá. Neboj, pozveme Šamana.

Prochy - svoji urostlou postavou vzbuzuje strach u soupeře, který má z něho respekt. Několikrát po svých individuálních akcích vsítil koš a tři doskoky za sebou v jednom útoku - jenom smeknout.

Péťa - po vysvětlení, jak má bránit v zóně střelce, velice platný hráč. Dokázal, že dokáže vstřebat taktické pokyny. Ve dvojtaktu se snad ani jednou nezmýlil - BRAVO.

Zelí - jako vždy zahrál, jak se od něj očekává - SKVĚLE. Hráč, který neudělá chybu - asi ji neumí. Nepouští se do žádných divočin. Hraje, tak jak se naučil a nic na tom nechce měnit.

A na závěr doplním hodnocení Michala - ničil hráče soupeře svou neomylnou rukou za hranicí trojky a ze střední vzdálenosti. Skvěle udílené taktické pokyny a v první půli velmi důležité rychlé protiútoky šli právě přes něj. Obrana jako vždy průměrná.

 

Charakteristika hráčů družstva SVÍTKOV:

Hráče Svítkova nebudeme hodnotit individuálně, ale jako celek. I když vypíchnout se dá, že Dušan bojoval i sám se sebou - jo, nemoc je mrcha, Olda držel prapor hostů svými typickými donáškovými koši, Zdeněk urputným bojem při doskakování na obou stranách palubovky, Libor přihrávkami, které mají oči a neomylnou rukou, Davidovi se nesmí nechat prostor za trojkou, Jindra ze střední vzdálenosti snad nedokáže minout, Martinovi sedí hra na pozici 3, nehraje zbrkle, dokáže míč podržet nebo rozehrát v pravý čas a Zbyněk se pod košem nedá odstavit, čehož využívá k dosažení jednoduchých košů.

                Jako celek se jedná o skvělý tým z vybraných jedinců okrajové čtvrti Pardubic. Po basketbalové stránce se skvěle doplňují. Tento  soupeř bude vždy vzbuzovat respekt svým zapálením pro basketbal. Nikdy se nevzdávají, což dokázali i v tomto zápase. Po posledních porážkách, zřejmě trpí komplexem POLABINY, což se podepsalo na jejich hře, když se zápas lámal. Svítkováci, nebojte se nás, my se vás taky nebojíme.

Komentáře k tomuto článku

 

<a href="https://teachmefashion1.com/hello-world/">Hello world</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/suit/">Suit</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/elementor-4773-hoodies-for-men/">Hoodies for men</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/mens-luxury-t-shirts/">Mens luxury t shirts</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/suts-iegadajieties-uzvalku-pecpasutijuma/">Suts iegadajieties uzvalku pecpasutijuma</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/trajes-de-hombre/">Trajes de hombre</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/%e5%8f%a4%e9%a9%b0/">%e5%8f%a4%e9%a9%b0/</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/chinese-yuan-to-usd/">Chinese yuan to usd</a>



vložil david jones, 11. 4. 2023, 12:53