BOHEMIA

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub BOHEMIA dokumenty a články Co je to vlastne PW ?

BOHEMIA – článek Co je to vlastne PW ?

Možné akce:
profilové foto Happy One
Happy One

Co je to vlastne PW ?

Vytvořeno:28. 6. 2008, 14:56
Autor:Happy One
Možnosti
Anotace:Perfect World: VÝPRAVA DO ŘÍŠE POHÁDEK autor:FreeHry.cz
  • Autor hry: Perfect world
  • Domovská stránka: www.perfectworld.com.my
  • Jazyk: Angličtina (US/UK), Čínština
  • Licence: Freeware
  • Multiplayer: Ano
Perfect World se na poli onlinových her vyznamenal už několikrát (vášniví hráči japonských řežeb jistě ocení takové kousky jako jsou například Chi bi či Zhu Xhian), a tak po shlédnutí prvních screenshotů, které přímo přetékali použitým 3D enginem a přesvícenými objekty, jsem se nemohl dočkat, až se konečně pustím do zkoumání pohádkového světa.

Po několika hodinách stahování klienta a jednoduché registraci jsem se konečně vrhnul do hry. Při výběru postavy nejsou možnosti až tak závratné. Na výběr máte ze tří ras, přičemž každá rasa má své dvě specifické povolání. Ať už se stanete lykantropem, obyčejným člověkem, či elfem (mnozí jistě ocení možnost létat už od první úrovně), už teď je jasné, že na vás čeká spousta zábavy. Perfect World je navíc postaven na základech čínské mythologie ve světě Pangu, což jistě ocení zejména hráči z dálného východu. Poměrně příjemným překvapením je možnost úpravy postav k obrazu svému dosti podobné té, kterou známe ze hry The Sims 2. Pokud jste dost kreativní, můžete si tak utvořit třeba i sami sebe. Zbývá nám už jen zvolit jméno a hurá do hry.

Použitý Angelica 3D engine nám naskytne pohled na překrásný svět plný květin, stromů a tradičních japonských námětů. Ať už procházíte zpustošenou zemí, elfí oázou, či jen tak poletujete mezi hvězdami, každý okamžik si vychutnáváte se vším všudy. Zvuky okolí krásně dokreslí atmosféru a vy si tak připadáte jako v pohádce. Vcelku flexibilní požadavky pak umožní zahrát si Perfect World i na poměrně slabých mašinách.

Co však mnohem méně potěší je velká nepřehlednost. Zpočátku vám potrvá nějaký ten čas, než se ve hře zorientujete a pochopíte všechny její prvky a možnosti. Ovládání je složité, nastavení nepřehledné a chaotické.

Rozděl a panuj aneb Guild wars trochu jinak

Systém hry je stejný jako u většiny ostatních MMORPG. Chodíte od města k městu, sbíráte úkoly a bojujete s nástrahami světa. Přesto však nabízí několik zajímavých zpestření. Zřejmě nejzajímavějším z nich je souboj o teritoria.

Ve světě Perfect Worldu je jich celkem 44 a cechy ze všech koutů země o ně už stovky let válčí. Připojíte se k válčícím cechům, nebo si prorazíte jméno s cechem vlastním? Volba je jen na vás. Nejmocnější vládci pak získají dosud nepoznané bohatství a mohou se stát i králi celého světa. Své zlaťáky pak můžete utrácet například za obranné věže, katapulty, nebo si coby velitel cechu obohacovat kapsu vlastní. K soubojům jsou pak pevně vyhrazeny vždy tři hodiny denně, kdy je možno napadat ostatní teritoria.

Hra je jedním slovem našlapaná. Nabízí tolik možností, že k dokonalému poznání celé hry by jste potřebovali roky. Ochočení zvířat je naprostou samozřejmostí snad u všech her tohoto typu, ovšem možnost osedlat je a prohánět se s nimi krajinou dokonce i se svým spoluhráčem za zády je něčím, co mi dosud ještě studna poznání nenabídla.

Na své si však přijdou i vášnivé hráčky, jimž hra nabízí stovky různých typů šatů (dokonce i spodního prádla), včetně jejich následné úpravy podle vlastních představ. Ani pánové nepřijdou zkrátka. Japonci se s tím zkrátka nemažou, a tak nahlédnout pod sukýnku pohledným krasavicím zde není nic nemožného.

Vcelku neobratně je však vyřešeno létání po světě. Pakliže nejste elf a nemáte možnost rozevřít svá křídla, můžete se krajinou prohánět na jakýchsi velkých býlích orlech. Pohled na takový let však vyvolává pochyby, kde se stala chyba. Vývojáři si nedali tu práci s jakoukoli koordinovaností pohybu a tak na orlovi prostě jen tak stojíte...a to dokonce i se svou šelmou.

Hrdinou jednou a navždy

Na svých cestách tímto světem narazíte na několik typů úkolů. Některé budete plnit jen kvůli tomu, aby jste získali nové schopnosti, jiné čistě kvůli zkušenostem a jiné zase kvůli dobrému pocitu, že můžete pomoci. Častokrát si pro vás hra navíc nachystá pár zajímavých překvapení. Při pochůzkách v lese můžete například narazit na krásnou dívku v nouzi, při toulkách městem můžete objevit tajemná zákoutí a poodhalit tak nečekaná tajemství, či jen prostě narazíte na hladové monstrum, které ten den ještě nesnídalo.

Zajímavým prvkem jsou také takzvané „dragon questy“. Jejich dokončením získáte různé epické vybavení a spoustu zlata navíc. Nechybí ani výpravy na mocné stvůry ohrožující celý svět. Vývojáři si pro nás nachystali celkem 100 úrovní, takže o zábavu máte jistě na dlouhou dobu postaráno. Na své si zde tak přijde opravdu každý. Vše je navíc okořeněno zajímavým prostředím a stovkami hráčů z celého světa.

Originalita nebo klon?

Když se řekne MMORPG mnohé z vás jistě napadne jediné - World of Warcraft. Spousta vývojářů se již pokusilo vtěsnat do tohoto světa a věru není to nic jednoduchého (přeci jen se blizzard nedávno pochlubil více než 10-ti miliony hráči po celém světě). Perfect world však má rozhodně co nabídnout a není tedy divu, že hráče potkáváte na každém kroku.

Celkově na mě hra velice zapůsobila. Překrásné pohádkové prostředí, spousty možností a příjemný zvukový podtext vás naprosto pohltí a věřte tomu, že u hry zůstanete ještě hodně dlouho. Nepřehlednost a chaos však mé nadšení trochu sráží, ale i přesto Perfect world zaujme místo v mé sbírce her.

Komentáře k tomuto článku

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-kittens-for-sale/">Sphynx kittens for sale</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/why-are-sphynx-kittens-so-smart-and-adorable-black-sphynx-cat/">Why are sphynx kittens so smart and adorable black sphynx cat</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/best-syphynx-kittens-in-the-world-syphynx/">Best syphynx kittens in the world syphynx</a>

 <a href="https://sphynxcatsblack.com/how-long-do-sphynx-cats-live/">How long do sphynx cats live</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-cat-with-hair-2/">Sphynx cat with hair 2</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/ankara-kediler/">Ankara kediler</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/los-gatos/">Los gatos</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/chatons/">Chatons</a>

 

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-kitten/">Sphynx kitten</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-cat-price/">Sphynx cat price</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/are-sphynx-cats-hypoallergenic/">Are sphynx cats hypoallergenic</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/how-much-are-sphynx-cats/">How much are sphynx cats</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-cat-with-hair/">Sphynx cat with hair</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/adopt-a-sphynx-cat/">Adopt a sphynx cat</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/sphynx-cat/">Sphynx cat</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/how-much-are-sphynxs-cats-2/">How much are sphynxs cats 2</a>

<a href="https://sphynxcatsblack.com/adopt-a-sphynx-cat-2/">Adopt a sphynx cat 2</a>




<a href="https://teachmefashion1.com/hello-world/">Hello world</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/suit/">Suit</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/elementor-4773-hoodies-for-men/">Hoodies for men</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/mens-luxury-t-shirts/">Mens luxury t shirts</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/suts-iegadajieties-uzvalku-pecpasutijuma/">Suts iegadajieties uzvalku pecpasutijuma</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/trajes-de-hombre/">Trajes de hombre</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/%e5%8f%a4%e9%a9%b0/">%e5%8f%a4%e9%a9%b0/</a>

<a href="https://teachmefashion1.com/chinese-yuan-to-usd/">Chinese yuan to usd</a>

 
vložil david jones, 14. 4. 2023, 10:33