Chemická

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Chemická dokumenty a články Vancouver 11.2.2010

Chemická – článek Vancouver 11.2.2010

Možné akce:
profilové foto Richard Krejčí
Richard Krejčí

Vancouver 11.2.2010

Vytvořeno:13. 2. 2010, 18:45
Autor:Richard Krejčí
Možnosti
Anotace:

  Dobrý den, Vážení sportovní kolegové,

celý sportovní svět upírá své bulvy do kanadského Vancouveru. Než vypukne tato velkolepá sportovní show, byli jsme svědky generální zkoušky, jenž proběhla v Ostravě. Sice se jedná o zimní olympiádu, ale vzhledem k tomu, že už té zimy máme plnou prdel, rozhodli se pořadatelé, že nás zahřejí typicky letním fotbálkem přímo z brazilské Copacabany. Bohužel všechen písek vykoupili důchodci v Kauflandu, tak musely na řadu přijít parkety. Mezi vyvolené, kteří se mohli podílet na generálním galavečeru, byla dvě družstva z ostravské futsalové ligy. Pojďme se tedy podívat jak probíhalo zapálení ohně.

  Jako první vběhl do olympijského stadiónu vlajkonoš Ricardo z týmu Žebřin, následovaný batožinářem Dvorcem, svačinářem Ondrou, nápojářem Šolcojem, toaletářem Vikim a dalšími z realizačního týmu. Po velkolepém aplausu se přiřítil další tým, který byl veden zeleným Alešem z družstva Rozlišováků. Jelikož byli  všichni oblečeni do zeleného stejnokroje, moc jsme jednotlivé hráče nepoznali. Snad jenom trochu vyčníval důchodce, vozíčkář Marek Valentů. Po zavěšení olympijské vlajky pod ostravské zářivky, vypukla nelítostná bitva.

  Celý mač se odehrával v duchu jedné otázky: zvítězí už konečně Žebřiny? Než dojdeme k odpovědi, zprostředkujeme Vám některé zajímavé okamžiky. Rozlišováci se ihned po rozehrání pustili do svého protivníka a zasypávali nápojáře v brance tvrdými střelami. Zejména Aleš se rozhodl, že nikomu nepůjčí míč a gólové trefy u jeho jména přibývaly raketovou rychlostí. Na to se nemohl dívat žebřiňák Ondra a zdatně v gólových trefách následoval Aleše. Své hvězdné chvilky jako útočník, bohužel pohřbil jako brankář, neboť jeho výkon v bráně by se spíše hodil na paraolympijské hry ( 7 střel na bránu a pouze jedna chycená, pozn. redaktora) . V čase 17.15 se stalá nevídaná věc. Tým Žebřin se dostal do jednogólového vedení. Bohužel ne na dlouho. Jako správný vlajkonoš chtěl pozvednout prapor svého týmu Rosa a Zidanovskou kličkou se chtěl zbavit dvou protivníků. Co však následovalo, to ani krasobruslařský svět neviděl. V první fázi vše probíhalo tak jak má. Plná rychlost, balón krásně před sebou. Příchází druhá fáze, menší výskok a přešlápnutí míče s otočkou. Až po výskok bylo vše v pořádku. Místo přešlápnutí následovalo šlápnutí na míč a milý Rosa i s otočkou se poroučel k zemi tak rychle, že by to nestihnul rychleji ani partyzán. Svoji akci Rosa zakončil po 5 metrovém skluzu na zádech v síti, ale s plným bodovým ohodnocením za volnou sestavu.

To už se blížil pomalu závěr a Žebřiny prohrávaly o 2 branky. V čase 17.55 se do hry ještě vložil brankář Rozlišováků Filipos a povedeným výhozem ještě vlil naději žebřiňákům. Když už se zdálo, že by snad svůj závěrečný nápor Žebřiny aspoň dovedly do remízového konce, vložili se do hry rozhodčí. Když časomíra ukazovala čas 17.58, oznámili nesmyslně konec. Po tomto závěrečném hvizdu, má tedy Vancouver první skandál.

  Tak za týden při Lize mistrů.

Komentáře k tomuto článku