Comfort Dobratice

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Comfort Dobratice dokumenty a články Fotbalová královna odchází

Comfort Dobratice – článek Fotbalová královna odchází

Možné akce:
profilové foto Lucie Uhrová
Lucie Uhrová

Fotbalová královna odchází

Vytvořeno:24. 2. 2009, 10:46
Autor:Lucie Uhrová
Přílohy:

fotogalerie Pavlína Ščasná

Možnosti
Anotace:Fotbalová královna odchází

Ženská fotbalová reprezentace, která se dlouhodobě snaží probojovat mezi evropskou elitu, se bude muset obejít bez své největší opory.

Nejlepší česká fotbalistka Pavlína Ščasná se totiž nečekaně rozhodla ukončit svoji reprezentační kariéru!

"Dlouho jsem tento krok zvažovala a věřte mi, že nebylo lehké ho udělat. Nicméně důvod, kvůli kterému jsem se takto rozhodla, je pro mě zásadní. Tím důvodem je moje zdraví. V říjnu 2007 jsem v kvalifikačním zápase proti Španělsku utrpěla vážné zranění kolena, podstoupila úspěšnou operaci a devítiměsíční rekonvalescenci. Přesto mi rok 2008 posloužil jako prověrka, jakým způsobem a s jak velkou zátěží se dokáže můj organismus vyrovnat. Musím si bohužel přiznat, že kombinace klubového a reprezentačního fotbalu by pro mě znamenala příliš velké riziko dalšího vážného zranění,"píše šestadvacetiletá hráčka švédského Malmö v dopise předsedovi Komise ženského fotbalu ČMFS Tomáši Kubíčkovi.

"Je to velká ztráta pro český ženský fotbal, protože taková hráčka evropského formátu, která je navíc pro ostatní děvčata vzorem, u nás bohužel není. Realita je taková, že se musíme s její absencí vyrovnat, podobně jako to národní tým dokázal v době, kdy byla Pavlína zraněná," říká šéf ženského fotbalu, který s Pavlínou Ščasnou dnes telefonicky hovořil a poděkoval ji za dlouholeté reprezentační služby.

"Pochopitelně počítáme s tím, že se s Pavlínou Ščasnou oficiálně rozloučíme při některém domácím mezistátním zápase," dodal Tomáš Kubíček.

Komentáře k tomuto článku