DFC Rešice

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub DFC Rešice dokumenty a články Ples

DFC Rešice – článek Ples

Možné akce:
profilové foto Petra Jílková
Petra Jílková

Ples

Vytvořeno:9. 3. 2009, 11:44
Autor:Petra Jílková
Možnosti
Anotace:

Takže Vážení,Smile
dne 7.3.2009 se uskutečnil historicky první spotrovní ples klubu DFC Rešice.
Protože zkušenosti zatim nebyly žádné, tak přípravy probíhaly dlouho dopředu.Dokonce tak dlouho, že předem nachystané prázdné losy jsem nemohla vůbec najít. Tyto nevyhrávající losy se chystaly u Jílků v kuchyni za účasti Romana, Petra, Lenky, Vteřky a mojí maličkosti. Nachystáno bylo celkem 1000 losů, vypily se při tom 2  šampáňa / to bylo nejlepší/.

Tongue outVýhry do malé i velké tomboly se postupně hromadily a když už se u nás nedalo ani hnout, tak jsme se na to s Vteřkou vrhly, dokoupily ještě nějaké maličkosti a začaly jsme  to ještě s Lenkou balit do celofánu. Mimochodem, hádejte, co Vteřka nechce do konce života vidět??? Celofán.

InnocentAbych taky nezapomněla, tak mezi jednotlivými přípravami se sešel několikrát náš výbor, který zvažoval, co všechno nakoupit do výčepu. Co všechno je potřeba kde nahlásit a povolit, co budou papat muzikanti a hlavně kdo jim to uvaří a ostatní /pro někoho možná nepodstatné/ maličkosti, bez kterých by to asi nešlo.

KissUž už to vypadalo, že pít se nebude asi nic, protože se nám nějak nedostávalo času na nákup alkoholu a nealkoholu.Osudový nákupní den nastal ve středu a jelo se. Teda Petr si opravdu užil. Jela jsem já s Vteřkou a pořád jsme mu do toho kecaly. Ale nejlepší je, vzít si dva menší nákupní vozíky a nakupovat a nakupovat a nakupovat. Nakonec jsme si ještě vzpomněli ja Jirky, kterej prej je specialista na "kradení" vozíků, protože jsme toho měli víc, než jsme doufali a nebylo to kam dávat. Ovšem jak říkal Peťa "není problém, noste a já to někam dám". Tak jsme nosily. Trošičku jsme přečerpali Jindrovi finance a jenom jsme si říkali: "panebože, ať příjde hodně lidí a ať chlastají". Nakupování nás tah zmohlo, že jsme cestou zpět byly s Vteřkou úplně zticha a to je co říct.

CoolHlavní chystání bylo ve čtvrtek před plesem. Nahoře v kulturáku se chystal sál a dole v zasedačce tombola. Ilča nám nachystala krásnou květinovou výzdobu, dávaly se ubrusy, fotečky, nápisy a nakonec došlo i na dresy. Kopačky nám nebyly povoleny a ještě že tak, protože nějaká dobrá poctivá duše nám jedny štulpny na plese ukradla!!Dole u tomboly probíhalo všechno v poklidu ovšem to té doby, než Jindřicha napadlo donést jelcina.Nějak se nám stalo, že jsme přehodily čísla u výher, ale zjistily jsme to naštěstí ještě těsně před začátkem plesu a všechno to napravily.Všem velikej dík za pomoc. Roman, Petr, Jindra, Jirka,Tomáš - čuf,Vteřka,Lenka,Andrejs,Lucka,Denisa,Ilona a já.Jestli jsem na někoho zapomněla, tak to napravím.

EmbarassedV pátek po trenálu se dochystávala malá tombola - balily se trubičky a věnečky.Obě Lucky a Denisa se na to s vervou vrhly a bylo to docela rychle  hotové. Doladily se poslední nedostatky a už nastaly jen problémy, co na sebe....

LaughingA konečně nastala sobota večer. Hned u vchodu nás očekávala dvojice Tomáš - Pepa a zkásli nás o 60Kč. A mně se povedlo je ošidit hned o celou stovku, ale byla jsem odhalena a musela jsem ji vrátit. Ve výčepu se na nás celý večer usmívala Andrejs, Lucka, Denisa, Pisek a Peťa. Někdy zaskočil všestranný Romča a Jiřík.Celý večer se nejen po sále pohyboval nebezpečný Jindra s fotoaparátem a dokumentoval to.

Když se kolem půl deváté začal prodávat druhý blok vstupenec, začalo nám být všem trochu veseleji. Tipovací soutěž na počet platících vyhrála Denisa s tipem 158 lidí a prohrála Lenka s tipem 225 lidí. Celkový konečný počet platících byl 155. Takže oběma gratulujeme a očekáváme ty flašky.

Malá tombola se začala prodávat v půl desáté. Prodávající trojice Romča, Týna, Evča a Jiřík,Šárka, Terka měli ode mě jediný úkol prodat vše a zároveň se dostat aspoň do sálu. Tak první úkol splnili na jedničku ale ten druhý se splnit moc nepodařilo. Prodaly se všechny losy do malé tomboly a rovnou se začaly i vydávat. Vydávala dvojice Lenka, Vteřka a zvládly to perfektně, zbyl jen jeden kalendář.

Mezitím nastal první problém ve výčepu - došel džus a vodka, ale i tento problém byl poměrně rychle a spolehlivě odstraněn za pomocí Jany Čurdové starší, které tímto moc děkujem.

Velká tombola se začala prodávat v půl jedenácté. Bylo celkem 5 bloků po 200 kusech a všechny se podařilo našim prodávajícím  prodat!!! Prodávali Lenka s Milanem, Janča Nováčková s kamarádkou, Janča Petrovská s Davidem, Romča, Týna a Evča, Jiřík,Šárka a Terka.Nikdo z nás tomu neveřil, že s počtem 155 lidí se dá prodat tolik losů, ale prodávající měli vyloženě obchodního ducha.

Vrcholem večera byla losování velké tomboly, která začala něco málo po půlnoci. A jak jinak by to bylo na fotbalovém plese, než že bylo 11 hlavních výher a předávala je naše fotbalová 11. Bylo to o fous, ale daly jsme 11 hráček dohromady. A Jindra postupně představil skoro celou naši fotbalovou jedenáctku tak jak předávaly výhry /musím jen s politováním podotknout, že zapomněl jenom na jednu nepodstatnou hráčku s číslem 4/.O předání cen za slosovatelné vstupenky jsme požádaly naše již nehrající hráčky - Aničce se omlouvám za toho koně!! Ona už bude vědět.Ale musí to ten rok vydržet a příště bude předávat třeba papouška v kleci.

Všem co vyhráli srdečně gratulujeme, ostatním přejeme štěsí příště.

Foot in mouthUž už to vypadalo, že ples proběhne v klidu, ale skoro úplně nakonec se zadařilo rozbít skleněnou výplň dveří, kterou ale viník slíbil uhradit.

Kolem druhé hodiny ráno ohlásil výčep, že pivo došlo, ale nevadilo, pilo se dál co se dalo. Po čtvrté hodině ranní už byly dokonce i smluvní ceny, ale pozůstalce ve výčepu nic neohrozilo.Výčep se uzavřel v půl páté ráno a jak řekla Denisa: "takhle se nechlastá snad ani u nás v Dukovanech". Uzavření kulturního domu zůstalo na Jindrovi, Vteřce a Jirkovi.

CryHned druhý den po vyspání cca ve 14 hodin se uklízel celej kulturák a můžu s radostí říct, že nás přišlo docela dost a byli jsme rychle u konce.

Money mouthTakže závěrem, nevím ještě přesná čísla, ale můžu s klidným srdcem říct, že ples nám všem vyšel a že jsme neprodělali.

MOC MOC DĚKUJEME VŠEM SPONZORŮM,ČLENŮM I NEČLENŮM ZA POMOC A ÚČAST NA PLESE A TĚŠÍME SE ZASE ZA ROK.

SealedPro DFC Rešice - jamajský sprinter /který se omlouvá za případné pravopisné chyby - chyba tisku vyhrazena/.

 

Komentáře k tomuto článku