Spoluhráči.cz klub FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN dokumenty a články 20.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : TJ SOKOL SLAVKOV 3:1

FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN – článek 20.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : TJ SOKOL SLAVKOV 3:1

Možné akce:
profilové foto Artur Janša
Artur Janša

20.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : TJ SOKOL SLAVKOV 3:1

Vytvořeno:18. 11. 2012, 19:26   (upraveno 19. 11. 2012, 19:01)
Autor:Artur Janša
Možnosti
Anotace:

Slavkov doplatil na špatný začátek

Fotbalisté Slavkova chtěli proti Českému Těšínu navázat na předchozí výhru s Polankou, jenže naprosto zaspali úvod sobotního utkání. V rychlém sledu za sebou obdrželi dva slepené góly, čímž se notně vzdálili bodovému zisku. Po přestávce sice byli hosté lepším mužstvem, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Domácí vlétli do zápasu jako neřízené střely. Na konci ukázkové kombinační akce stál Nowak, kterého neuhlídal Grajciar a útočník českého Těšína bodlem překonal brankáře Machela – 1:0. To běžela teprve 3. minuta. O chvíli později navíc Obludník skluzem nezasáhl ostrý centr a Hradečný chytře přeloboval Machela – 2:0. Až poté se Slavkovští probudili, jenže Nevlud se dvakrát neprosadil. Domácí družina reagovala hezkou spoluprací Pařenici a Nowaka. Tečku za prvním poločasem pak udělal hostující Dietrich. Po přestávce se Slavkov do svého protivníka pořádně zakousnul. V 58. minutě se začalo rýsovat drama. Centr Bahra zastavili domácí zadáci rukou a pískala se penalta. Pokutový kop proměnil Hanák a korigoval na 2:1. Slavkov neustále stupňoval nápor, zatímco Českotěšínští hrozili smrtícími kontry. Tutovky Pařenici a Zabelky však zlikvidoval výtečný Machel. Hosté pálili jako u Verdunu, jenže hlavně Dietrich nedokázal správně seštelovat mířidla. Nebezpečně vypadala i hlavička Kovalčíka anebo sólo Klementa. Vyrovnání viselo ve vzduchu zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Přes Dietricha a Kovalčíka se míč dostal k Hanákovi, který ovšem zblízka nepropasíroval balon do sítě. Definitivní rozhodnutí pak padlo v 88. minutě, kdy skóroval volný Przyczko – 3:1. „Vyloženě jsme zaspali začátek. Po dvou chybách jsme brzy prohrávali. Potom už se hra vyrovnala a ve druhém poločase jsme byli lepší. Z penalty jsme snížili a nadále jsme měli tlak. Přišlo i několik šancí a standardek. Škoda, že se Hanákovi nepovedlo vyrovnat. V samotném závěru jsme hráli vabank a domácí z brejku rozhodli. Zápasu by více slušela remíza,“ pravil slavkovský kouč Tomáš Onderka.

Branky: 3. Nowak, 9. Hradečný, 88. Przyczko – 58. Hanák z pen.

Sestava Slavkova: Machel – Obludník, Poledník, Cahel, Klement – Bahr, Hanák, Dietrich, Grajciar (46. Rohovský) – Malček (46. Kovalčík), Nevlud.

Trenér: Tomáš Onderka. (obl)       

Komentáře k tomuto článku