Spoluhráči.cz klub FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN dokumenty a články 6.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : FC MSA DOLNÍ BENEŠOV 1:2

FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN – článek 6.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : FC MSA DOLNÍ BENEŠOV 1:2

Možné akce:
profilové foto Artur Janša
Artur Janša

6.10.2012 FC IRP ČESKÝ TĚŠÍN : FC MSA DOLNÍ BENEŠOV 1:2

Vytvořeno:18. 11. 2012, 19:15   (upraveno 19. 11. 2012, 18:57)
Autor:Artur Janša
Možnosti
Anotace:

Ano, je to tak a na 1. příčce Krajského přeboru zůstaneme i po celém odehraném 10. kole! Dosavadní lídr přeboru klopýtnul v domácím utkání tohoto kola a tak se na špici vyhoupli fotbalisté našeho FC MSA! Český Těšín si na domácím stadiónu věřil, že po Frýdku-Místku získá skalp dalšího favorita letošního ročníku. Do zápasu vstoupili vehementně. V úvodu kopali dva rohové kopy a drželi se na polovině hostů. V 15. minutě se poprvé představili hosté. Radek prostrčil kolmou přihrávku na Labudu, ale tomu scházely na gólové zakončení jenom milimetry. Do vedení mohli jít domácí v 19. minutě, z pravé strany postupoval na brankáře D. Juchelku sám Pařenica, ale mezi tyče se netrefil. Ve 28. minutě se gólman hostů zaskvěl parádním zákrokem po dělovce Zábelky! Po půlhodině nepustil hosty do vedení domácí brankář Klepek, který po ukázkové akci Moce připravil o gólovou radost kanonýra Adamíka. Gólem neskončil ani přímý kop domácího Kantora ve 32. minutě, na druhé straně pak nádherná střela M. Juchelky orazítkovala jenom pravou tyč už překonaného strážce domácí svatyně! Druhý poločas začali výtečně hosté. Ve 47. minutě se ve vyložené šanci netrefil do cíle Haas. V 56. minutě se řítili na branku Klepeka Radek s Haasem, ale balón se zastavil na brankové čáře….V 68. minutě se z gólu jako první radovali hosté. Radek vyhrál hlavičkový souboj, balón skončil na kopačkách Adamíka a Klepek byl bez šancí – 0:1! Domácí nesložili zbraně a na hřišti bylo živo. V 73. minutě odpískal rozhodčí na hranici velkého vápna nedovolené bránění obrany hostů. Pařenica poslal míč z přímého kopu na břevno a Byrtus se z dorážky nemýlil – 1:1. Benešovští cítili velkou křivdu a to ještě více znásobilo jejich touhu po vítězství. Dočkali se, jako už tradičně v posledních zápasech, v závěru  této fotbalové bitvy. Marně reklamovali neodpískanou penaltu v 79. minutě, když domácí obrana poslala nedovoleně k  zemi Haase  ve vyložené gólovce.  V 82. minutě však gejzír radosti fotbalistů FC MSA tryskal plným proudem. V bleskové útočné akci byl sprintující Haas u míče dříve než vybíhající domácí gólman Klepek a lobem „A la Poborský“ posunul ukazatel skóre na – 1:2! V závěrečných minutách si hosté zkušeně pohlídali své šesté vítězství v řadě, které je usadilo na 1. příčku tabulky po deseti odehraných kolech!

Sestava FC IRP Český Těšín: Klepek, Rac, Kantor, Zábelka (46. Nowak), Komanec, Pařenica, Hradečný, Przyczko, Byrtus, Rusek, Mendrok (72. Šlavka)

Sestava FC MSA Dolní Benešov: D. Juchelka, Reichel, Spruch, Adamík, Moc,  M. Juchelka, Labuda, Haas,  Moravec, Majewski (88. Stříbný), Tchuř, Lokoč

Utkání rozhodovali: Herda, Picmaus, Lalík

 

Žluté karty -  domácí: 64. Kantor, 86. Komanec   hosté: 73. Adamík, M. Juchelka

Komentáře k tomuto článku