Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 01 Radek Hrnčíř ve své premiéře vystřílel hattrickem dvoubodovou výhru nad Makovem

Fitcentrum Litomyšl – článek 01 Radek Hrnčíř ve své premiéře vystřílel hattrickem dvoubodovou výhru nad Makovem

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

01 Radek Hrnčíř ve své premiéře vystřílel hattrickem dvoubodovou výhru nad Makovem

Vytvořeno:17. 10. 2021, 19:03   (upraveno 20. 1. 2022, 12:40)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Po roční odmlce byla zahájena Litomyšlská bezkontaktní hokejová liga. Fitcentrum zažehnalo problémy s členskou základnou a na úvodní duel s minule třetím Makovec nakonec přicestovala patnáctka hráčů. Všichni nováčci se ukázali v dobrém světle, navíc Radek Hrnčíř zazářil hattrickem, který nakonec dokončil v rozhodujícím nájezdu a Fitcentrum si mohlo připsat první dva body do soutěže, když nájezdy Makova zlikvidoval s přehledem Pavel Peterka.

Fitcentrum Litomyšl - HC Makov 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 0:1, 3:1) 1:0

   Fitcentrum vstoupilo do utkání aktivně a zatlačilo hned Makov do jeho třetiny. Úvodní tlak nevyšel, naopak Makovští využili mezírku v bránění na začátku 5. minuty a do šance poslal Petr Pospíšil ml. Josefa Štancla a ten poprvé překonal Pavla Peterku v brance - 0:1. Od této chvíle byly protiútoky Makova stále více nebezpečné. Fitcentrum mělo sice i nadále převahu, ale když se Makovští dostali do obranného pásma Fitcentra, tak to řádně smrdělo... 

  Dlouhých 22 minut se střelci obou celků nemohli prosadit. Až na konci 27. minuty poslal vpřed Lukáš Buřval Karla Vopařila ml. a ten bombou skoro od modré nachytal Pavla Peterku a zvýšil na 0:2.

   Branka Fitcentru řádně nabudila. Tlak sílil a ve 33. minutě se litomyšlský celek konečně dočkal. Libor Cach  přihrál Radku Hrnčířovi a ten pohotově snížil na 1:2. Makovští znervózněli a začali hrát nečistě. Ve 39. minutě byl vyloučen Lukáš Buřval a Fitcentrum se mohlo radovat ve 40. minutě z využité početní výhody, když střelu Michaela Reslera dorazil za záda brankáře Ondry Novotného Karel Mifek - 2:2. Radost Fitcentru vydržela přesně dvě minuty. Jiří Švec obral na své modré o puk Vladimíra Vilímka a po jeho asistenci vrátil Makovu vedení Karel Vopařil ml. - 2:3. Ani to ale Fitcenrum nepoložilo. Na konci 43. minuty po velkém tlaku přihrával Petr Dobiáš a zakončoval Radek Hrnčíř a srovnal stav na 3:3. Do konce zápasu se už nic dalšího neurodilo, a tak následovaly nájezdy.

   Začínal Makov a nájezd jel střelec dvou branek Karel Vopařil, ovšem hattrick nedokončil, protože Pavel Peterka jeho pokus kryl. Za Fitcentrum zahajoval Miroslav Resler. Vysekl sice ukázkový blafák, ale puk skončil v lapačce Ondřeje Novotného.  Ve druhé sérii jel za Makov Josef Štancl a opět byl úspěšný Pavel Peterka. Za Fitcentrum nominoval trenér střelce dvou branek Radka Hrnčíře, který nezklamal a dokončeným hattrickem dal Fitcentru naději na dva body. Když následně střelec Makova Petr Pospíšil ml. opět Pavla Peterku nepřekonal, mohli se hráči Fitcentra radovat ze zisku dvou bodů - 4:3.

  Fakta - branky: Radek Hrnčíř 3, Karel Mifek - Karel Vopařil 2, Josef Štancl. Asistence: Libor Cach, Michael Resler, Petr Dobiáš - Petr Pospíšil ml., Lukáš Buřval, Jiří Švec. Vyloučení: 1:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0. Rozhodčí: Stach. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Peterka - Miroslav Resler (2), Tomáš Lesák, Karel Mifek, Michael Resler, Vladimír Vilímek, Martin Hapala, Libor Cach, Radek Hrnčíř, Martin Kuda, Petr Dobiáš, Libor Štegner, Jiří Špryňar, Libor Kučera, Martin Kudrna, Radim Juruj. Sestava - HC Makov: Ondřej Novotný - Milan Balcar, Jiří Bečička, Michal Kopecký, Josef Štancl, Petr Pospíšil ml., Václav Tměj, Jiří Švec, Kamil Vokas, Karel Vopařil ml., Lukáš Buřval (4), Petr Pospíšil st., Milan Karal.

Komentáře k tomuto článku