Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 03 Fitcentrum otočilo zápas se Sloupnicí a zaslouženě získalo tři body

Fitcentrum Litomyšl – článek 03 Fitcentrum otočilo zápas se Sloupnicí a zaslouženě získalo tři body

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

03 Fitcentrum otočilo zápas se Sloupnicí a zaslouženě získalo tři body

Vytvořeno:7. 11. 2021, 10:15
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:S absencí několika hráčů se muselo obejít, ale i Sloupnice. Hrál se neurovnaný hokej a tentokrát rozhodovali výsledku více brankáři, když jistější byl na straně Fitcentra Pavel Peterka. Velmi dobrý výkon podal Martin Kuda, přestože den předem byl očkován na Covid. Vstřelil dvě branky a je jen otázkou, co že mu to dali za dávku? Sloupnice dohrávala bez dvou zraněných hráčů, když především zranění Vladimíra Mikuleckého bylo velmi vážně (vyražené zuby a tržná rána v obličeji).

Fitcentrum Litomyšl - HC Sloupnice 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

   Fitcentrum vstoupilo do utkání obezřetně a bránilo pouze od útočné modré. To soupeři dělalo velké obtíže především v rozehrávce. Ani Fitcentrum v útočení zrovna moc nezářilo, a tak se čekalo, kdo vlastně jako první udeří. Až na začátku 6. minuty si Fitcentrum vytvořilo v útočném pásmu tlak. Michael Resler nabruslil za branku a našel najetého Martina Kudu, který konečně otevřel skóre utkání - 1:0. Branka pro oba celky vcelku nic neznamenala, protože oby týmy i nadále předváděly antihokej. Všemu napomohlo až vyloučení Libora Štegnera. Sloupnice naložila s početní výhodou velmi dobře. Po kombinaci uvolnil Pavel Pirkl Ondřeje Vašinku a ten vyrovnal na 1:1.

   Ve druhé části se v prvních minutách nic nezměnilo a opět to byl hokej, na který se moc nedalo koukat. Až ve 23. minuty si Sloupnice vynutila velký tlak v obranném pásmu Litomyšl. Zdeněk Smutný vybojoval u mantinelu v souboji s Martinem Kudou puk pro Pavla Pirkla a jeho střela od modré skončila obloukem za zády Pavla Peteky - 1:2. To už hráče Fitcentra probudilo a ti museli zabrat. Ve 27. minutě střlel od modré Tomáš Lesák a jeho střelu tečoval za zády Ondry Dostála Michael Resler a vyrovnal tak na 2:2. To hráče Sloupnice doslova zmrazilo a za dalších dvaačtyřicet sekund uvolnil Michael Resler najetého Dušana Schlögla, který chytrou střelou dokonal obrat v utkání - 3:2.

   Poslední dějství bylo ve znamení neproměňování šancí na obou stranách. Oba brankáři se snažili a výsledek byl dlouho na vážkách. Ze hry musel odstoupit zraněný Milan Vičar (třísla), a tak Fitcentrum dohrávalo s deseti hráči. Ale i soupeř se musel obejít bez jednoho zraněného hráče (koník) a zejména bez útočníka Vladimíra Mikuleckého, kterého trefil spoluhráč střelou od modré do úst. Tím asi přišel o nějaké ty zuby a navíc měl tržnou ránu uvnitř úst a v obličeji a musel být ihned odvezen do nemocnice na ošetření. Sloupnice i s osmi hráči bojovala  snažila se vyrovnat. Na začátku 37. minuty ale po asistenci Radka Hrnčíře pečetil svůj velmi dobrý výkon v utkání Martin Kuda a zvýšil na 4:2. Sloupnice to nevzdávala, ke konci hrála i bez brankáře, ale již se nic významného nestalo a Fitcentrum si tak připsalo další tři body do tabulky.

   Fakta - branky: Martin Kuda 2, Michael Resler, Dušan Schlögl - Ondřej Vašinka, Pavel Pirkl. Asistence: Michael Resler 2, Tomš Lesák, Radek Hrnčíř - Pavel Pirkl, Zdeněk Smutný. Vyloučení: 1:0, využití: 0:1. Rozhodčí: ???. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Pirkl - Dušan Schlögl, Tomáš Lesák, Libor Štegner (2), Libor Cach, Radim Juruj, Vladimír Vilímek, Martin Kuda, Michael Resler, Miroslav Resler, Milan Vičar, Radek Hrnčíř. Sestava - HC Sloupnice: Ondřej Dostál - Tomáš Vomočil, Matěj Mikulecký, Pavel Pirkl, Luboš Jána, Ondřej Mikulecký, Zdeněk Smutný, Ondřej Vašinka, Martin Kuta, Pavel Malý, Vladimír Mikulecký.

Komentáře k tomuto článku