Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 15 Vysoké Mýto i podruhé v sezóně poraženo, Fitcentrum otočilo zápas!!

Fitcentrum Litomyšl – článek 15 Vysoké Mýto i podruhé v sezóně poraženo, Fitcentrum otočilo zápas!!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

15 Vysoké Mýto i podruhé v sezóně poraženo, Fitcentrum otočilo zápas!!

Vytvořeno:5. 2. 2024, 6:53   (upraveno 10. 4. 2024, 14:43)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Několikanásobného vítěze této soutěže z Vysokého Mýta se podařilo Fitcentru porazit i v odvetě a výhra je o to sladší, že se podařilo otočit nepříznivý stav z 1:4. Pomohla účast mladíčka Adama Teleckého a rychlíka Jana Šímy. Výborný výkon podal Ondra Vašinka!!

Fitcentrum Litomyšl - HC Vysoké Mýto 7:6 (3:4, 1:1, 3:1) 

   Do zápasu nastoupilo Fitcentrum pouze s devítkou hráčů, když bohužel nedorazil Milan Vičar. Úvod zápasu byl tragický. Už ve 33. sekundě utkání uvolnil Milan Roušar za brankou Petra Pecinu a šikovný útočník se protáhl až před branku a překvapil zezadu Pavla Peterku - 0:1. Fitcentrum vystřídalo, ale i druhá pětice si vedla podobně, Za dalších 13 sekund přihrával zpoza branky Jan Němeček a Pavel Dolníček bez problémů překonal Pavla Peterku podruhé - 0:2. Fitcentrum se otřepalo z tragického úvodu a na začátku 5. minuty vyhrál vhazování Michael Resler na Davida Vomočila a ten snížil na 1:2. Vysoké Mýto ale našlo rychle odpověď, a to už za dalších 11 sekund, kdy po přihrávce Petra Peciny Michal Nespěšný skóroval na 1:3. Aby toho nebylo málo, tak za dalších 17 sekund po námazu Martina Dobeše uvolnil Jan Němeček Pavla Dolníčka a te zvýšil už na 1:4. Ani tento stav ale hráče Fitcentra nepoložil. Zvýšili bojovnost a napadání soupeře a výsledek se brzy dostavil v úvodní početní výhodě při vyloučení Milana Roušara. Po přihrávce Martina Dobeše si s chutí hrající Ondra Vašinka zaskóroval a snížil na 2:4. A přestřelka pokračovala. Fitcentrum mělo chuť a bylo ho najednou plné hřiště. V 8. minutě si vyměnili puk v útočném pásmu Michael Resler s Adamem Teleckým, ten si vybruslil až před branku a bekhendem snížil na rozdíl jediné branky - 3:4.

   Ve druhé třetině tlak Fitcentra pokračoval, soupeř řešil situace nedovoleně a bohužel mu více nedovolených zákroků procházelo. Až ve 20. minutě byl vyloučen Miloslav Otta, ovšem Fitcentrum s přesilovkou naložilo zle, Ve 21. minutě poslal Michal Roušar do brejku kanonýra Michala Nespěšného, který vymetl šibenici branky Pavla Peterky - 3:5. Početní výhodu ale nakonec Fitcentrum přece jenom zužitkovalo. Po křižné přihrávce Michaela Reslera v útočném pásmu pálil přesně Adam Telecký a snížil na 4:5. Pak si však Adam Telecký vybral slabší chvilku, když po několika faulech na svou osobu nedovoleně narazil soupeře na mantinel. Rozhodčí ale zákrok neviděl. Adam ale vše přiznal a Fitcentrum hrálo v oslabení.  To ale soupeř nevyužil.

   Hráči Fitcentra šli do posledního dějství s velkým odhodláním výsledek otočit, a to se začalo dařit. Ve 36. minutě po přihrávce Martina Kudy nabruslil Ondřej Vašinka do třetiny Vysokého Mýta a střelou přes obránce vyrovnal na 5:5. Tlak Fitcentra sílil a v následující minutě po přihrávce Libora Štegnera střílel přesně Jan Šíma a otočil stav ve prospěch Fitcentra - 6:5. Ve 42. minutě se po přihrávce Davida Vomočila ještě trefil v přesilovce Martin Dobeš a rázem Fitcentrum vedlo o dvě branky - 7:5. Vysoké Mýto ale ještě závěr zdramatizovalo. Ve 46. minutě snížil Pavel Dolníček po asistenci Jana Syrového na 7:6. Soupeř přistoupil ke hře bez brankáře, ale Fitcentrum si už výhru nenechalo vzít a získalo další tři body do tabulky!!!

   Fakta - branky: Adam Telecký 2, Ondřej Vašinka 2, David Vomočil, Jan Šíma - Pavel Dolníček 3, Michal Nespěšný 2, Petr Pecina. Asistence: Michael Resler 3, Martin Dobeš, Martin Kuda, Libor Štegner, David Vomočil - Michal Roušar 2, Jan Němeček 2, Petr Pecina, Jan Syrový. Vyloučení: 3:5, využití: 3:0, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: ???. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Peterka - Martin Dobeš (4), Martin Kudrna, Libor Štegner, Adam Telecký (2), Michael Resler, David Vomočil, Martin Kuda, Ondřej Vašinka, Jan Šíma. Sestava - HC Vysoké Mýto: Zdeněk Kotlář - Tomáš Bajer, Pavel Dolníček, Jan Němeček, Michal Nespěšný, Miloslav Otta (2), Petr Pecina, Jiří Roušar (2), Michal Roušar (6), Jaroslav Svoboda, Jan Syrový.

Komentáře k tomuto článku