Spoluhráči.cz klub Fitcentrum Litomyšl dokumenty a články 18 Náskok Fitcentra z první třetiny byl dostačující k zisku tří bodů s Kohouty z Proseče...

Fitcentrum Litomyšl – článek 18 Náskok Fitcentra z první třetiny byl dostačující k zisku tří bodů s Kohouty z Proseče...

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

18 Náskok Fitcentra z první třetiny byl dostačující k zisku tří bodů s Kohouty z Proseče...

Vytvořeno:22. 2. 2024, 12:39   (upraveno 22. 2. 2024, 14:10)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Umístění obou celků v tabulce dávalo tušit jednoznačnou záležitost pro Fitcentrum a i úvod zápasu tomu nasvědčoval, kdy v první třetině si litomyšlský celek vypracoval náskok 3:0. Kohouti ale nehráli špatně a zle Fitcentru také zatápěli, ovšem Pavel Peterka si vydržel držet čisté konto téměř půl hodiny. častá vyloučení dávala šanci Proseči, která dvě přesilovky využila, ovšem naopak i v jedné přesilovce inkasovala a odjížděla nakonec bez bodů!

Fitcentrum Litomyšl - HC Kohouti Proseč 6:3 (3:0, 1:2, 2:1)

   Fitcentrum mělo původně nastoupit na kompletní tři pětky, ale na poslední chvíli se omluvil Honza Šíma, a tak přišel o krásnou památeční fotografii. Samotné utkání se hrálo poměrně slušně a větší počet vyloučení byl za běžné přestupky. Proseč hrála velmi dobře a několikrát zle zatápěla obraně Fitcentra. Jako první ale kapituloval gólman Proseče Jiří Stružinský až v 10. minutě kdy po akci Michaela Reslera a Davida Vomočila poslal puk do odkryté branky pohotově Petr Dobiáš - 1:0. Ve 14. minutě na pas Ondry Vašinky reagoval mladíček Adam Telecký rychlým brejkem do otevřené obrany a zvýšil na 2:0. V 16. minutě si Fitcentrum vynutilo tlak v útočném pásmu. Petr Dobiáš přihrál najetému Lukáši Švábovi, který potřetí prostřelil jinak výborného Jiřího Stružinského - 3:0.

   Ve druhé třetině trochu aktivita Fitcentra opadla a soupeř se několikrát dostal do dobrých příležitostí. Vyloženou šanci Karla Mifka bravurně kryl nejprve Jiří Stružinský lapačkou a i na další šance Fitcentra reagoval pohotově. Také Pavel Peterka byl pozorný, a to až do 29. minuty, kdy po přihrávce Václava Beránka st. snížil Michal Vopařil v početní výhodě na 3:1. Odpověď ale Fitcentrum našlo velmi rychle, a to hned za dvanáct sekund. Milan Vičar posunul puk na Martina Kudu a ten odpověděl na 4:1. Na začátku 32. minuty se ale soupeř z Proseče znovu prosadil. Po akci Michala Novotného skóroval Václav Beránek ml. - 4:2.

   V posledním dějství se hrálo dlouho bez branek. Davida Vomočila vychytal velmi pěkně několikrát Jiří Stružinský. Až na začátku 43. minuty hrála Proseč přesilovku, ale naložila s ní zle. Petr Dobiáš totiž vybojoval puk pro Martina Zatočila a ten ve vlastním oslabení zvýšil na 5:2! Proseči ale opět pomohla početní výhoda. na konci 45. minuty soupeř pěkně zakombinoval a po přihrávce Vítězslava Mence mířil přesně Michal Vopařil - 5:3. Za dalších 52 sekund vyhrálů vhazování ve vlastním pásmu Michael Resler na Davida Vomočila, ktrerý své sólo přes celé hřiště zakončil brankou na konečných 6:3.

   Fakta - branky: Petr Dobiáš, Adam Telecký, Lukáš Šváb, Martin Kuda, Martin Zatočil, David Vomočil - Michal Vopařil 2, Václav Beránek ml. Asistence: Petr Dobiáš 2, Michael Resler 2, David Vomočil, Ondřej Vašinka, Milan Vičar - Václav Beránek st., Michal Novotný, Vítězslav Menc. Vyloučení: 5:6, využití: 0:2, v oslabení: 1:0. Rozhodčí: ???. Sestava - Fitcentrum Litomyšl: Pavel Peterka - Martin Dobeš, Petr Dobiáš, Martin Kuda (2), Martin Kudrna (2), Karel Mifek, Michael Resler (2), Miroslav Resler, Libor Štegner, Lukáš Šváb (2), Adam Telecký, Ondřej Vašinka (2), Milan Vičar, David Vomočil, Martin Zatočil. Sestava HC Kohouti Proseč: Jiří Stružinský - Václav Beránek ml. (2), Václav Beránek st. (4), Petr Broulík, Ondřej Hromádka (4), Michal Menc, Martin Novotný (2), Michal Novotný, Michal Vopařil, Jiří Zvolánek.

Komentáře k tomuto článku