Spoluhráči.cz klub Fyzikáři na tahu dokumenty a články Místo chobotnice na Letné rejnok ve Čtyráku

Fyzikáři na tahu – článek Místo chobotnice na Letné rejnok ve Čtyráku

Možné akce:
profilové foto Pavel Černý
Pavel Černý

Místo chobotnice na Letné rejnok ve Čtyráku

Vytvořeno:23. 8. 2008, 10:04
Autor:Pavel Černý
Přílohy:

anketa Co říkáte na Rejnoka?

Možnosti
Anotace:

Kaplického chobotnice mě už dávno velmi zaujala. Stavba z třiadvacátého století na sebe nenechala čekat pořádně rozvířila hladiny české architektury. Konzervativní Češi nezklamali a mnozí začali proti stavbě bojovat. Můj názor ale vždy byl, že chobotnice by byla atraktivní pro turisty i pro samotné pražany a že by rozhodně v Praze měla stát. Praha ale tuto stavbu nadobro pohřbila a chobotnice tam asi stát nebude. Kaplického několika měsíční práce ale nezůstala nazmar. Kaplický za projekt vyinkasoval několik miliónů a rozhodl se, že když neuspěl v české metropoli, postáví něco nám na jihu Čech.

Další Kaplického stavba opět našla inspiraci v mořském tvorstvu - chobotnici vystřídal rejnok. Ten by měl vyrůst na území bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech. Pro ty zvás, kteří neví, kde to je: například pokud pojedete 17tkou tak přímo u zastávky Výměník se ncházíte v bezprostřední blízkosti bývalého vojenského komplexu, dále pak v těsné blízkosti je i zastávka Evžena Rošického.

rejnok

Rejnok by měl být kongresovým centrem a chrámem hudby Antonína Dvořáka, který nemá široko daleko obdoby - nejbližší obdobný chrám je v Berlíně. Jelikož Kaplického o návrh požádali samy místní instituce, je pravděpodobné, že rejnok v našem městě skutečně vyroste! Stavět by se mělo začít v roce 2010 a skončit o tři roky déle.smile

Zde přikládám pár odkazů na články na stejné téma:

http://www.super.cz/stan-celebritou/25525-kaplickeho-rejnok-pryc-s-nim-at-ziji-bud.html

http://zpravy.idnes.cz/kaplicky-ukazal-novy-projekt-rejnoka-podivejte-se-fwk-/domaci.asp?c=A080812_173350_domaci_dp

Komentáře k tomuto článku