Spoluhráči.cz klub HBC RONEKA PARDUBICE o.s. dokumenty a články Hostování našeho nejlepší hráče Pavla Brabce v teamu HBC Medvědi Pardubice

HBC RONEKA PARDUBICE o.s. – článek Hostování našeho nejlepší hráče Pavla Brabce v teamu HBC Medvědi Pardubice

Možné akce:
profilové foto Milan Široký
Milan Široký

Hostování našeho nejlepší hráče Pavla Brabce v teamu HBC Medvědi Pardubice

Vytvořeno:11. 3. 2010, 11:25
Autor:Milan Široký
Možnosti
Anotace:Po dlouhých jednáních jsme "pustili" na hostování do konce sezóny - červen 2010 našeho nejlepšího hráče Pavla Brabce do teamu HBC Medvědi Pardubice. Na novou sezónu 2010/2011 by měl být již Pavel v sestavě našeho teamu nazpět.
Přestup zimy nebo roku?
Pavel Brabec (foto: Roneka Pardubice)

Pardubická Roneka je díky osobě hlavního manažera Milana Širokého známá z přestupového trhu. Avšak až do letošní zimy téměř výhradně ve směru do pardubického týmu. Nyní přišla změna dresu opačným směrem a ne ledajaká. Obhájce titulu Medvědi Pardubice zatoužili po nejlepším střelci Roneky Pavlu Brabcovi.

Zdá se to až jako neuvěřitelná informace, ale Roneka "vychovala" první klenot po kterém skočil tým toužící po titulu. Jak to vnímá manažer Milan Široký?„Pavel Brabec byl jednoznačně našim nejlepším hráčem, vždyť zaznamenal polovinu našich gólu na podzim. Nedivím se, že je o něj zájem.“

Jak probíhala jednání?
"Nebyla rozhodně jednoduchá. Museli jsme se sejít několikrát. Nakonec mne však Roman Borovec přesvědčil, že zájem Medvědů je opravdu velký a sám Pavel Brabec chtěl zkusit bojovat o titul. Po sezóně se k nám vrací, podepsali jsme hostování - rozhodně o tohoto hráče nechceme přijít."

Zlí jazykové tvrdí, že manažer Široký pustil Brabce jinam proto, že hrozilo, že hráč Široký po dlouhých letech neovládne kanadské bodování týmu?
„Tak to určitě není. Je fakt, že každoročně jsem nastřádal nejvíc bodů já, ale Brabi už v předchozích sezónách naznačoval, že v něm roste střelec. Nebýt jeho disciplinárního provinění, které ho na půl roku odstavilo od hokejbalu, tak by už loni byl našim nejlepším střelcem. Ale na druhou stranu mu ten trest možná více pomohl v jeho kariéře."

V neděli jste odstartovali éru bez Brabce a zároveň chcete do play-off, nestížili jste si to až moc?
"Je pravda, že jsem si myslel, že se tým víc semkne a začne hrát víc týmově aby nahradil absenci svého nejlepšího hráče. První jarní utkání mi však ukázalo, že to oslabení je citelnější než jsem si připouštěl. Přeci jenom hráče jeho typu nyní prostě nemáme."

Do play-off vám díky vzájemné bilanci se Svítkovicemi chybí 4 body...
"Musíme o to bojovat, nesmíme šanci jen tak promrhat. I kdyby se to nepovedlo, tak nás to mlže zase posunout dál a stejně jako v letech předchozích, věřím, že nejpozději příští rok to už prolomíme."


Komentáře k tomuto článku