Spoluhráči.cz klub HC Ovce Kamenné Žehrovice dokumenty a články zápas s HC Lány B - neděle 17.11.2013

HC Ovce Kamenné Žehrovice – článek zápas s HC Lány B - neděle 17.11.2013

Možné akce:
profilové foto Ludek Maulis
Ludek Maulis

zápas s HC Lány B - neděle 17.11.2013

Vytvořeno:21. 11. 2013, 12:12   (upraveno 17. 12. 2013, 3:14)
Autor:Ludek Maulis
Možnosti
Anotace:Další lokální derby

Neděle 17.11.2013

 

HC Lány B – HC Ovce Kamenné Žehrovice – 2:4

 

Další lokální derby AMHL mezi Lány a Žehrovicemi proběhlo v podvečer státního svátku. Ani mlha nezabránila tomu, že obě mužstva se ve Slaném sešla v opravdu hojném počtu.

    V sestavách oproti poslednímu derby došlo k drobným změnám. Za Lány bohužel nenastoupil malej Icek a za Žehrovice zase absentoval důrazný obránce Novák, který se na Šváchovy kličky připravoval pod speciálním vedením Katariny Wittové. Bohužel jeho trénink s postarší, ale stále krásnou krasobruslařkou se nějak protáhl a Novák se zdržel v NDR a nakonec nedorazil. Další změny byly na postech gólmanů. V lánské brance se tentokrát objevil Petr Linc, jehož mladší bráška Martin hraje za Žehrovice, ale momentálně se zotavuje po operaci kolene. Ze žehrovické sestavy na poslední chvíli, kvůli porušení životosprávy, vypadl původně ohlášený gólman Štěpánovský, který byl den před zápasem přistižen, jak na benzínové pumpě pije vanilkovou Colu. Nahradil ho žehrovický odchovanec a patriot Milan Kolísek, jehož mladší bráška Michal zase chytá za Lány. A Kolesa navíc přemlouval jeho syn Kuba a můj mladej, že ho chtějí vidět chytat za Ovce, takže nedělní brána pro něj byla jasná volba.

 

Utkání odstartovalo před bouřlivou kulisou minimálně 17 diváků a začalo výborně pro Ovce. Slávista vyhrál buly na Dominika, ten poslal na předsedu (jako na mě), já to hodil Sasímu jak psovi, ale ten je na to zvyklej, tak bravurně zpracoval, zavezl do třetiny, přihrál elegantnímu Brňákovi a ten po 23 vteřinách poslal Ovce do vedení. Pak se až do konce třetiny přelévala hra ze strany na stranu, ale oba gólmani byli bezchybní. Nám se dařilo nepropadat a nepouštět lánské do brejků. Dost tomu napomohlo, že jsem měl prasklej nůž na brusli a nevěděl jsem o tom. Za střídání jsem vždycky tak třikrát upadl, ale to lánským útočníkům dělalo neuvěřitelné problémy, protože prostě nevěděli, co na sedícího obránce hrát. Chvilku před koncem třetiny v zápalu boje fauloval žehrovický Venda Pospíchal a Lány měly výhodu přesilovky. Asi půl minuty před koncem oslabení se Ovcím nepovedlo udržet bránící čtverec a k puku se dostal nejzkušenější lánský borec Radek Jirkovský. Ten nezazmatkoval, počkal si, rozhlédl se tak precizně, že narušil silnou lišejníkovou krustu na svém kmetském krku a krásně přihrál svému volnému mladšímu synkovi Denymu. Mladej to jak mazák švihnul z první Kolesovi pod vingl a bylo vyrovnáno.

 

Druhá třetina začala opět lépe pro Ovce. Brňák předvedl krásnou individuální akci a naservíroval puk zpoza brány Slávistovi, který prostě nemohl jinak, než poslat Ovce opět do vedení. Lány útočily jak o život, ale dařilo se nám je nepouštět do přečíslení a brejků a když už se jim podařilo vystřelit, tak většinou z delší nebo střední vzdálenosti a Koleso byl neomylný. Na konci třetiny jsme bohužel chvilku hráli v šesti a Lány měly opět výhodu přesilové hry. Naskočil jsem do oslabení, hned jak jsem přijel před bránu, tak jsem věděl, že je zle. Zlomený nůž mi vypadl z brusle a nemohl jsem se hnout z místa. Ale zřejmě to prospělo naší obranné hře. Za celé dvě minuty jsem se nehnul z místa a Dominik mě pochválil, že jsem oslabení odbránil skvěle. Podařilo se mi slézt z ledu až v přerušení a šel jsem se svléknout a pak jsme blafali s Wostlem z Lán u toho stolu mezi sřídačkama. Do konce třetiny ještě zahrozil nájezdem lánský Pepa Černý, ale Michal Muláček ho dokázal dojet a vytlačit za bránu.

 

Třetí část hry začala opět náporem lánských a při jednom závaru v naší obranné třetině se dostal k puku Franta Kuna a z několika našich hráčů si udělal kužely. Kličkoval tam asi půl minuty a pak lišáckou střelou po ledě okolo zkamenělého Zdendy Philippa zesměšnil Kolesa v bráně Ovcí. Poté hra lehce přitvrdila, ale v rámci pravidel. Opět se hrálo nahoru dolů, ale bylo vidět, že oproti minulému zápasu máme tentokrát trošku více ze hry. Asi pět minut před koncem zápasu jsme se během přesilovky usadili v lánském obranném pásmu a po krátké kombinaci přihrál Míša Khop naprosto dokonale Jožovi Lukáčovi, který číhal sám na modré. Proti jeho dělovce z první nemohl Lincák vůbec nic dělat a flaška mu vyskočila skoro až ke stropu. Asi minutu na to dojel dlouhou přihrávku Venda Pospíchal, prorval se u manťáku okolo obránce do třetiny, zajel za bránu a přihrál milimetrově kolem první tyčky na uplně volného Míšu Khopa. Ten si mohl vybrat, kam to pošle. Poslal to výborně a bylo to 4:2 pro nás a z žehrovického kotle (4 diváci) již znělo hromové „My sme Ovce! Co ste Vy? Co ste Vy? Co ste Vy?“. Vítězství jsme si již nenechali vzít a radost ve sprchách byla obrovská. Ještě štěstí, že v Ovcích většinou hrají samí starší pánové, kteří nemohou otěhotnět!!!!

Komentáře k tomuto článku