HC Ovce Kralupy

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub HC Ovce Kralupy dokumenty a články Ferda Cup 2013

HC Ovce Kralupy – článek Ferda Cup 2013

Možné akce:
profilové foto Ludek Maulis
Ludek Maulis

Ferda Cup 2013

Vytvořeno:1. 5. 2013, 16:05   (upraveno 7. 5. 2013, 9:39)
Autor:Ludek Maulis
Možnosti
Anotace:Ferda Cup 2013 aneb není ohně bez kouření

Letošní Ferda Cup se konal opět ve Velkých Popovicích v neděli 28.4. Letošní úroveň byla o dost vyšší než loni, protože se turnaje účastnili i mužstva registrovaná pod ČSTV a například loňští vítězové  T-ForYou skončili až na 3. místě !!!!

 

Turnaje se za HC Ovce zúčastnili tyto nuly

V obraně: Novák, Huja – Philipp, Maulis

V útoku: Pospíchal, Seidl, Havlík – Kletečka, Turek, Janáček

V bráně: Štěpánovský

 

Vyskytli se nějaké spekulace ohledně nominace, tak to chci uvést na pravou míru. Mužstvo jsem přihlásil na turnaj já, startovné zaplatil ze svých peněz,  a když mi Venca Pospíchal a Michal Huja řekli, že do toho jdou taky, tak pak teprve jsem řekl lidem, o kterých jsem uvažoval. Po loňské debaklové zkušenosti jsme se s Hujou a Vencou dohodli, že maximální počet je gólman a deset lidí, kteří budou plnit svou určenou roli v týmu, protože jinak si tam prostě člověk nezahraje a vyšší počet hráčů je kontraproduktivní a demotivující. U obránců to bylo jasné, tam se prosadili i borci slabší výkonnosti jako třeba já, protože beka v hobby hokeji asi nikdo hrát nechce. Trojici stabilních obránců Philipp, Maulis, Novák doplnil Huja, protože jako forward  se do sestavy se svou labilní psychikou a neuspokojivým sexuálním životem neprosadil. Do útoku bylo třeba dát lidi, kteří za prvé splňovali určitou výkonnost a za druhé, aby měli požadované morální kvality a hlavně spolu chtěli hrát a nechali na hřišti všechno. Někteří jistě víte, jak před každým přáteláčkem voláte a píšete, „Já nechci hrát s tímhle, s tímle.“  Většinou nikdo nechce hrát s Tomášem Dalešickým, ale to všichni, kdo jste to kdy volali a psali a říkali, víte a zřejmě víte, jaké pro to máte důvody, tak to řekněte jemu přímo, ať ví proč a má šanci to změnit. Já třeba taky rád hraju s Číčou, protože za mě většinou vyřeší všechny moje kixy, ale skoro celej turnaj jsme odehráli ve dvojici se Zděndou a za druhou lajnou a to i přesto, že jsem věděl, že budu hrát vždycky posledního a za celej turnaj si nevystřelím pořádně na bránu  a Zděnda taky věděl, že bude muset v zájmu týmu omezit svoje útočné výlety, protože já ho moc nepodržím,  a že bude díky mě u většiny inkasovaných gólů, ale podřídili jsme se zájmu celku, aby první formace byla  co nejsilnější.

 První útočná  lajna byla jasná. Zabijáci ze Simia, Pospíchal, Seidl a Havlík. Znají se, pohodáři,  hrají spolu ve dvou mančaftech. Hecíř, bojovník, testosteronem nabitý golfový střelec Venda Pospíchal, hvězda a hokejová brněnská raketa naprostý  pohodář, výborný střelec Seidl a k nim kliďas a pohotový  střelec Havlík. Druhou lajnu bylo potřeba sestavit z lidí, kteří s pokorou přijmou roli checking-line. Těch co brání, než si orazí první lajna, těch kteří nechají jít první lajnu na přesilovku, přestože platili všichni stejně  atd… atd… Proto bylo potřeba, aby to byli bojovníci a psychicky odolní jedinci, co se nezhádaj při prvním obdrženém gólu, který byl velice pravděpodobný  a aby pro tým potlačili touhu dávat góly a soustředili se na bránění .  Tento úkol skvěle splnila trojice původem z kladenských Bad Boys - Kletečka, Turek, Janáček. Paradoxem je, že nakonec největší ice-time měl centr druhého útoku Turek, protože Seidl vždycky odmakal nadoraz svých 30 vteřin a šel okamžitě na pokraji sil střídat, takže Turek si zahrál dost i v první lajně. A v obou řadách naprosto spolehlivě plnil roli defenzivního centra. K jediné hádce ve druhé lajně došlo, protože  se Kletečka po každém zápase koupal a když se voněl, tak na Turka nešťastnou náhodou stříkl trochu svého oblíbeného kořeněného parfému. Ale my všichni víme, že Turek tu hádku vyprovokoval schválně, aby přehlušil zvuk praskajícího suspenzoru, protože je asi trošku z Teplic a měl okamžitě smrtící erekci, když se k němu Kletečka přiblížil svým dohladka vyholeným, tak akorát tlustým a dlouhým s hladkou kůžičkou bez vřídků, absolutně symetrickým, téměř antickým pyjem. To je k sestavě asi tak všechno…

Jako náhradníci pro případ nemoci byli kontaktováni Tomáš Sýkora a Jirka  Nýdrle, z Good Boys Kladno.

 

První zápas HC Ovce – HC Auto Kunratice   0 : 0

Stejně jako loni jsme začínali s Kunraticemi. Tvrdě hrající mužstvo z malé vsi za Prahou nám minulý rok dalo náklad 6:1. Letos  jsme Kunratičáky zaskočili jak aktivitou v útoku, tak tvrdou hrou v obraně. Vyrovnaný zápas nakonec skončil spravedlivě 0:0, když nejblíže byl gólu tvrdě pálící Novák.

 

Druhý zápas HC Ovce – TJ Mníšek pod Brdy    1 : 3

S účastníkem meziokresního přeboru ČSTV jsme sehráli asi nejhezčí zápas celého turnaje. Po pěti minutách hry jsme vedli 1:0, když Huja tvrdou ranou od modré překonal brankáře Mníšku. Ještě asi dalších deset minut jsme podbrdské tlačili, ale bohužel bez kýženého gólového efektu. Největší šanci měl Venda Pospíchal, ale tváří v tvář svalnatému gólmanovi Mníšku selhal. Zřejmě závistí, že má větší bicepsy než on, a nebo že by se mu ten mazlik tak líbil, že ho nechtěl ponížit dalším gólem?? Posledních deset minut zápasu už patřilo Mníšeckým. Při závaru v obraném pásmu Ovcí se špatně domluvili Maulis s Janáčkem, před bránou došlo k přečíslení a Štěpánovský neměl ani nejmenší šanci. Při dalším střídání propadli Huja s Philippem a Mníšek šel z brejku do vedení. Při závěrečném pokusu o tlak a srovnání Mníšek bohužel pečetil při přečíslení na 1:3.

 

Třetí zápas HC Ovce – HC Kunice    0 : 0

V tomto zápase šlo o postup a vše jsme měli ve svých rukou. Stačila jednogólová výhra a byli jsme ve finále. Bohužel tu samou motivaci měli kuničtí  a tak se hrálo velice tvrdě ze zajištěných obran podpořených bezchybnými brankáři. Nakonec se tedy z remízy nejvíce radovaly Kunratice, protože to byla jejich jediná šance na postup. A ta jim taky nachlup vyšla.

 

Čtvrtý zápas – skupina B o 5.-8. místo HC Ovce – HC Bivoj Vršovice   4 : 0

Vršovickým jsme nedali šanci. Celý zápas jsme je drželi pod tlakem a Štěpánovský nepustil za svá záda jedinou střelu. O góly se podělili dvakrát Seidl, Novák a Havlík.

 

Pátý zápas - skupina B o 5.-8. Místo HC Ovce – HC Papoušci Praha    4 : 1

Tradiční derby tentokrát vyznělo lépe pro nás. Papoušci již hráli kvůli zraněním v osmi lidech, ale protože se nehodlali vzdát bez boje, tak nasadili do útoku obávaného obránce se smrtící střelou, Martina Nekulu. Ten pálil jak o život, ale prosadil se pouze jednou, když málem zabil Štěpánovského ranou do masky, od které se puk odrazil do brány. Za Ovce se prosadili opět dvakrát Seidl, z toho jednou z trestného střílení, Kletečka a Havlík. Tímto důležitým vítězstvím jsme si zajistili první místo ve skupině B a celkově páté místo na letošním Ferda Cupu 2013!!!!!

Komentáře k tomuto článku