HC Ovce Kralupy

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub HC Ovce Kralupy dokumenty a články HC Ovce Kralupy - HC Papoušci Praha 1:4 - 20.1.2012

HC Ovce Kralupy – článek HC Ovce Kralupy - HC Papoušci Praha 1:4 - 20.1.2012

Možné akce:
profilové foto Ludek Maulis
Ludek Maulis

HC Ovce Kralupy - HC Papoušci Praha 1:4 - 20.1.2012

Vytvořeno:21. 11. 2012, 21:27   (upraveno 30. 12. 2012, 10:18)
Autor:Ludek Maulis
Možnosti
Anotace:

 

HC Ovce Kralupy – HC Papoušci Praha – 1:4

 

Další derby s Papoušky opět vyznělo pro ptáky a skot jen smutně zabučel. V zápase urputného bránění, poznamenaném navíc absencí centra Havlíka se Ovce zmohli pouze na jeden jediný gól, který vsítil Václav Pospíchal junior hned v úvodu zápasu. Výkon Ovcí byl též poznamenán nedorazivším Berkou, který měl v husté mlze dopravní nehodu a tudíž docházelo ke zmatkům při střídání a změnám v sestavě.

 

První třetina začala lépe pro domácí. Sošný Pospíchal junior se bohulibě zorientoval v útočné třetině a poslal Ovce poprvé a naposled do vedení. Papoušci srovnali zhruba v polovině první části hry při vyloučení Šaška, když mazliví obránci Maulis s Novákem nedokázali pokrýt útočníky soupeře před jinak skvělým Zámečníkem. Tento uhlazený gólman chytal skvěle, ovšem podcenil své proslulé dirigování obránců jadrnými výrazy s hlučností okolo 120 decibelů. Zřejmě usoudil, že řvát v tomto případě nepomůže a nebo se obával, že by u některých starších obránců Ovcí mohl jeho řev způsobit samovolný únik moči nebo dokonce i řidší stolice. Třetina skončila 2:1 pro Papouchy.

 

Ve druhé části hry se skvěle prezentoval v dresu Ovcí hostující Vančuřík, když založil několik akcí a sám několikrát nebezpečně zakončoval. Ve druhé třetině nastoupil do brány Papoušků Majer v úplně nové výstroji a nepustil za svá záda jediný gól. Ten padl pouze na straně Ovcí a byl uznán jedině díky přiznání čestného Zámečníka, který potvrdil, že mu touš propadl do brány. Tento jeho počin byl odměněn radou IIHF cenou fair-play, ale od vedení klubu HC Ovce byl oceněn poměrně vysokou pokutou.

 

Ve třetí třetině měli domácí asi patnáct šancí. Pospíchal pálil do tyčky. Vančuřík naservíroval Švarcovi geniální přihrávku před bránu, ale ten pálil pouze do Evžena. Hujovi se v ideální střelecké pozici zasekl puk v ledové tříšti. Pospíchal neproměnil několik úniků. Vančuřík pálil také do gólmana. A tak opět skórovali Papoušci a upravili na konečných 1:4.

 

Pozitivní ze strany domácích bylo, že Dalešický s Turkem dokázali uhlídat střelce Papoušků Martina, který se k nebezpečné střele od modré nedostal a jeho jediný únik s přehledem zlikvidoval Šašek.

 Tamáš Dalešický zezadu

Prezident klubu HC Ovce Kralupy - Tomáš Dalešický (zezadu)

 

Je mi z nás smutno! Takhle to dál nejde, rozčiluje se Dalešický a přemýšlí, co dál

Dnes 07:57

Obvykle mívá pusu od ucha k uchu, většinu otázek odlehčí. A teď? Tomáši Dalešickému do smíchu rozhodně není. Jeho Ovce si proti Papouškům připsaly už čtvrtou porážku v řadě a prezident stáda je s výkony týmu hrubě nespokojený. „Mužstvo, jako jsme my, nemůže prohrát čtyři zápasy za sebou a dělat, jako že se nic nestalo. Důležité je to nějakým způsobem řešit. A já to řešit budu,“ vyhlašuje Dalešický.

 Kde podle vás leží největší příčina neúspěšné série?

Nechci teď do toho nějak moc zasahovat nebo se v tom rýpat... Ale ten problém podle mě vzniknul před dvěma týdny, když byla reprezentační přestávka. Myslím si, že jsme ji nějakým způsobem podcenili. A nyní nám nezbývá nic jiného, než to dostat nazpátek. Není náhoda, že zápasy prohráváme. Jde jen o to, aby si to hráči uvědomili.

Říkáte, že nejde o náhodu. Proč tedy najednou Ovce nejsou schopné vyhrávat?

Mužstva nás ve třetích třetinách přehrávají a jsou silnější v osobních soubojích. Přitom spíš my bychom měli mít hru založenou na kondici a síle. Opak je pravdou. A to je to nejsmutnější! Všechno je totiž o fyzičce a individuálním tréninku!

Je fakt, že proti Papouškům jste během třetí třetiny vystřelili na branku jen dvakrát...

Jak říkám, je to obraz naší přípravy. Nic víc, nic míň. Když si někdo honí péro jenom jednou nebo dvakrát denně, tak se nemůže divit, že má zesláblé zápěstí a předloktí. Je to náš problém.

Během reprezentační pauzy jste tedy na sobě málo makali?

Dá se to tak říct.

Jak tedy z krize ven?

Přemýšlel jsem o tom i během onanie na toaletě obchodního domu Tesco v Kralupech. Co udělám dál... Jako prezident klubu...

A to bude co?

To právě nevím. Musím něco vymyslet. Až přijdu domů, tak si ho nejdřív vyholím, vyholím si i ty chlupy na prdeli a pak si ho vyhoním před zrcadlem. Snad na něco přijdu. Tým, jako jsme my, nemůže prohrát čtyři zápasy za sebou a dělat, jako že se nic nestalo. To prostě nejde! Těžko se pak můžeš někam dostat.

Jste jako prezident Ovcí  v o to složitější pozici, že NHL se může každým dnem rozjet, a vy budete muset svůj tým řídit na dálku?

Víš co, ještě jsem nikam neodjel. Důležité je to nějakým způsobem řešit. A já to řešit budu! Minimálně si ho vyholím, aby mě to neškrábalo a taky si ho zkusím kouřit, abych trénoval ohebnost.

Přemýšlíte i o nějakých posilách? Vždyť možná brzy Ovce opustí Havlík s Hujou...

Náš systém nebo styl, kterým chceme jít, není o tom, že bychom chtěli kupovat nějaké posily. To není cesta, kterou jsme se rozhodli jít. Je úplně jedno, jestli tu budeš mít All Star tým s hráči jako Gretzky, Messier nebo Lemieux.  Pokud na to hráči nebudou mít fyzicky, vyhoní si ho jenom jednou denně nebo neodevzdají na ledě maximum, je to víceméně jedno.

Dá se s tím ale teď něco dělat?

No jedině teď s tím můžeš něco dělat! Na co budeme čekat? Až prohraješ desetkrát za sebou? To by bylo smutný.

Už jste o tom z pozice prezidenta mluvil s trenéry?

To je naše soukromá věc. Záleží jen na nás, jakým způsobem se s tím popereme. Čím dřív se to ale bude řešit, tím lepší to bude pro mužstvo. Čekat na další reprezentační přestávku? To už taky může být pozdě. Ale opakuji, je to jen v našich rukách.

Jak jste se na ledě cítil vy? Den před zápasem jste na svém facebookovském profilu uvedl, že postrádáte energii.

Necítil jsem se dobře, ale bojoval jsem, stejně jako včera večer, když jsem si to udělal čtyřikrát a jednou jsem dokonce nastříkal Hujovi do brusle, ale to bylo to čtvrtý honění a tak už to bylo dost řidký. (poprvé a naposled během rozhovoru vykouzlí na své tváři rošťácký úsměv).

 

 

 

Trenér Ovcí Huja rezolutně odmítá Dalešického kritiku nedostatečné fyzické připravenosti hráčů

 
Dnes 17:24 - Praha

Po úterním zápase s Papoušky, ve kterém jeho Ovce utrpěly už čtvrtou porážku v řadě, zamířil kritikou do vlastních řad. Prezidenta a hvězdu Ovcí Tomáše Dalešického vytočilo, že Středočeši opakovaně nezvládají třetí třetiny. Podle něj za to může nedostatečná fyzická kondice. Trenér Michal Huja to však rezolutně odmítá.

Když si slova svého nadřízeného přečetl, kouč Ovcí se ani nesnažil skrývat, jak jej popudila. „Plány na přípravu a další věci s Tomášem konzultujeme a já se proto nesnížím k tomu, co udělal on. Nemíním mu oponovat přes média," prohlásil pro deník Sport čtyřicetiletý muž, který kromě trenéřiny působí i jako pedagog na Fakultě tělesné výchovy, sportu a autoerotiky na Univerzitě Karlově v Praze.

„Snad jsme natolik rozumní, že oba máme hokej rádi a chceme mít co nejlepší výsledky. Máme spolupracovat, řešíme spolu sestavu, taktiku i tréninkový proces, ale musí v tom být nějaká konzistence," doplňuje Huja, který Dalešického názor o zanedbané masturbaci svých svěřenců nesdílí.

„Rozhodně nesouhlasím s tím, že málo honíme. Nikdo z mančaftu snad nehoní tak jako já, můžete se kouknout, jak ho mám napuchlýho. Tomáš je prezident klubu, a pokud má pocit, o jakém mluvil po úterním zápase, je v jeho kompetenci i personální obsazení trenérských pozic. Ať si s tím dělá, co uzná za vhodné," říká Huja poněkud rezignovaně.

 

Komentáře k tomuto článku