Spoluhráči.cz klub KČT, odbor Krušné hory Sokolov kalendář akcí Pražské věže

KČT, odbor Krušné hory Sokolov – Pražské věže

Možné akce:

Pražské věže

Kdy:Neděle 5. 11. 2017
Kde:Praha
Popis akce:

Pokud nemáte v tomto termínu žádný program, doporučuji tuto akci:

Pražské věže aneb dobrodružná hra tisíc schodů po pražských věžích

V neděli 5. listopadu 2017 vypukne již 15. dobrodružná hra Pražské věže. Účastníci odstartují z nádvoří Novoměstské radnice a vydají se poznávat pražské věže. 18 kontrolních a rozhledových stanovišť bude vyznačeno na historické mapě, k tomu čeká na hráče spousta naučných úkolů.  Nahoru na věže se bude stoupat na Novoměstskou radnici, na Jindřišskou věž, na Prašnou bránu, na mostecké věže Karlova mostu, na Svatomikulášskou městskou zvonici a na Petrskou věž. Naopak do sklepení se podíváte do věžového domu U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí, právě v tomto domě se údajně narodil Karel IV.

V centru města navštívíte v rámci hry i historickou budovu Národního divadla. Od hlavního vchodu vystoupáte po sametovém koberci 130 schodů na vyhlídkovou terasu až k trigám a kamenným sochám. Odtud je jedinečná vyhlídka na Pražský hrad a Vltavu. Národní divadlo bude otevřeno pro účastníky hry od 14 hod. do 17 hod.

Start je v 10.30 hod., cílová věž je tradičně na Novoměstské radnici. Pro úspěšné bude v cíli připravena zlatá kostička.

Hra je určena pro veřejnost, rodiče i děti, babičky i studenty. Stačí utvořit družstvo v libovolném počtu hráčů.

Přihlášky a informace na www.prazske-veze.cz

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Josef Ticha
Nezúčastnili se (1) Ivanka Lavičková
Zadal:Josef Ticha, 25. 10. 2017, 22:53
Možnosti

Komentáře k této akci