Spoluhráči.cz klub Krajánci Ústí nad Orlicí dokumenty a články 03 Krajánci s posilou Michalem Šimem a výborným Lukášem Vavřinou v brance dokonale překvapili favorita z Litomyšle

Krajánci Ústí nad Orlicí – článek 03 Krajánci s posilou Michalem Šimem a výborným Lukášem Vavřinou v brance dokonale překvapili favorita z Litomyšle

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

03 Krajánci s posilou Michalem Šimem a výborným Lukášem Vavřinou v brance dokonale překvapili favorita z Litomyšle

Vytvořeno:25. 5. 2020, 11:27   (upraveno 25. 5. 2020, 13:05)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Litomyšl vletěla do soutěže a dvakrát vysoko zvítězila. Krajánkům na poslední chvíli vypadl ze sestavy Vláďa Doha, a tak byl povolání mistr světa a in-line hokejový internacionál Michal Šimo z Olomouce. Přestože si v utkání vybral ,,desetiminutových oddych" tak byl spolu se Standou Husákem ml. a brankářem Lukášem Vavřinou ústředními postavami zápasu. Krajánci odehráli zápas velmi dobře takticky a mohli se radovat z první výhry v soutěži.

Krajánci Ústí nad Orlicí - IHC Litomyšl 5:4 (0:1, 2:1, 1:1, 2:1)

Litomyšl zahájila utkání útočně, ovšem Krajánci velmi dobře bránili a v brance byla jistota v podobě Lukáše Vavřiny. V 9. minutě se ale Litomyšl povedl rychlý protiútok a Michal Budina si vyměnil puk s Jiřím Drobným ml. a překonal Lukáše Vavřinu - 0:1. Obdržená branka Krajánky nevyvedla z míry a dál poctivě bránili a snažili se vyrážet k rychlým brejkům. Ve 21. minutě se individuálně prosadil Stanislav Husák ml. a bylo vyrovnáno - 1:1. Rozhodčí sice gól neviděl, ovšem brankář Kamil Nimmerichter ho férově přiznal. Bohužel nervy neudržel na uzdě Michal Šimo a nevhodně počastoval rozhodčího a ten mu udělil desetiminutový trest a branku uznal - 1:1. Krajánci se museli obejít bez Šima, ale ve 24. minutě vybojoval puk Miroslav Resler pro Stanislava Husáka ml. a ten dokonal obrat na 2:1 a uzavřel tak druhou čtvrtinu utkání. Ve 30. minutě si rozhodčí doslova vymyslel vyloučení Petra Moravce a Litomyšl se šance chytla. Ve 31. minutě po přihrávce Daniela Vachutky vystřelil pohotově  Michal Budina a srovnal stav na 2:2. To už se vrátil z trestné lavice Michal Šimo a ve 32. minutě se individuálně prosadil, když objel branku a jeho nahrávku na Michaela Reslera si srazil brankář Nimmerichter za svá záda - 3:2. Za dalších 80 sekund ale po akci Matěje Bažanta vystřelil přes lavinu těl Jiří Drobný ml. a puk po zemi prošel až za záda Lukáše Vavřiny - 3:3. Ve 41. minutě vypíchl puk litomyšlským hráčům Michal Šimo a svůj samostatný nájezd proměnil v branku a vrátil Krajánkům vedení - 4:3. Litomyšl se vrhla do útočení, ale Lukáš Vavřina byl doslova nepřekonatelný. V poslední minutě utkání sáhla Litomyšl ke hře bez brankáře, ale Stanislav Husák ml. , spolu s Michalem Šimem vybojovali puk a Jiří Drobný st. zvýšil do prázdné branky na 5:3. Za dalších 29 sekund se ale protáhl obranou Krajánků Matěj Bažant a snížil na 5:4. To ale bylo ze strany Litomyšle vše a Krajánci se tak mohli radovat z první výhry v soutěži.

Fakta - branky: Stanislav Husák ml. 2, Michal Šimo 2, Jiří Drobný st. - Michal Budina 2, Jiří Drobný ml., Matěj Bažant. Asistence: Miroslav Resler, Michal Šimo, Stanislav Husák ml. - Jiří Drobný ml., Daniel Vachutka, Matěj Bažant. Vyloučení: 1:3, navíc Michal Šimo 10 minut osobní trest, využití: 0:1. Rozhodčí: ???. Sestava - Krajánci Ústí nad Orlicí: Lukáš Vavřina - Stanislav Husák ml., Stanislav Husák st., Michal Šimo (10), Michael Resler, Miroslav Resler, Jiří Drobný st., Petr Moravec (2), Oldřich Čevora. Sestava - IHC Litomyšl: Kamil Nimmerichter - Michal Budina, Ondřej Dvořák, Jiří Drobný ml., Matěj Bažant (2), Jakub Voříšek (2), Filip Vomočil, Daniel Vachutka (2), Ondřej Bláha.

Komentáře k tomuto článku