Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 02 Po nešťastné remíze s Dolním Újezdem vystřelil v páté sérii nájezdů druhý bod opět Martin Šudoma

Lomax Česká Třebová – článek 02 Po nešťastné remíze s Dolním Újezdem vystřelil v páté sérii nájezdů druhý bod opět Martin Šudoma

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

02 Po nešťastné remíze s Dolním Újezdem vystřelil v páté sérii nájezdů druhý bod opět Martin Šudoma

Vytvořeno:19. 9. 2023, 6:42   (upraveno 13. 2. 2024, 13:41)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Dalším soupeřem Lomaxu byl vloni čtvrtý tým soutěže HC Dolní Újezd. Od prvních minut byl českotřebovský celek lepším týmem na ledě a od 2. minuty vedl brankou Michaela Reslera. Následné vedení 2:0 a 3:1 nakonec padlo 16 sekund před koncem v početní nevýhodě. Následné nájezd rozhodl v páté sérii opět Martin Šudoma a druhý bod připadl zase Lomaxu.

Lomax Česká Třebová - HC Dolní Újezd 4:3 SN (1:0, 2:1, 0:2) 1:0 

   Od prvních minut si Lomax vytvořil tlak a výsledkem toho bylo vedení. Ve 2. minutě vyhrál vhazování Michael Resler na Tomáše Bezdíčka, ten mu puk přiťuknul a následná střela Michaela Reslera skončila nad lapačkou brankáře Jakuba Joštíka v brance - 1:0. V dalších minutách si Lomax vytvářel další šance, ale branky už nepřicházely. Naopak soupeř se více a více osměloval v brejcích, ale Pavel Peterka byl pozorný.

   Téměř dalších 23 minut se hrálo bez branky, až opět udeřil Lomax. Při tlaku našel Martin Šudoma od modré na levé straně Tomáše Bezdíčka a jeho pohotová střela skončila v síti - 2:0. Bohužel soupeři stačilo dalších deset sekund na to, aby vyrovnal. Jaroslav Kopecký uvolnil Jiřího Kasala a ten snížil na 2:1. Ve 27. minutě ale vyhrál ve vlastním obranném pásmu vhazování Michael Resler na Miroslava Reslera. Ten poslal vysoký pas až na červenou na Tomáše Bezdíčka. Ten přiťukl puk na najetého Jiřího Lunku, který prostřelil brankáře Jakuba Joštíka a zvýšil na 3:1.

   Lomax byl na koni, ovšem Dolní Újezd to nevzdával a chopil se iniciativy. Pavel Peterka v brance dlouho odolával, ale ve 30. minutě si vynutil Dolní Újezd tlak a po brejku a přihrávce Josefa Štancla ml. snížil Jaroslav Kopecký na 3:2. V závěru Lomax odolával velkému tlaku soupeře a soupeři nakonec pomohla početní výhoda, když se snažil vyhodit puk Michael Resler, ale kotouč skončil nad plexisklem venku a následovalo vyloučení. Přes minutu Lomax odolával, aby soupeř navíc přistoupil ke hře bez brankáře. Když se Lomaxu 16 sekund před koncem nepodařilo dostat puk z vlastního obranného pásma, tak toho využil Václav Záleský, uvolnil Miroslava Lustyka a ten zařídil vyrovnání - 3:3.

   Následovali tedy nájezdy. V první sérii soupeř nedal a ani Michal Schlögl. Následně soupeř opět nedal a Jiří Lunka ano. Ve třetí sérii soupeř srovnal stav a Miroslav Resler nedal. Ve čtvrté sérii Michael Resler nedal a ani soupeř. V páté sérii se prosadil Martin Šudoma a Pavel Peterka vychytal soupeři nájezd a Lomax se mohl radovat z druhého bodu v zápase - 4:3.

Fakta - branky: Michael Resler, Tomáš Bezdíček, Jiří Lunka, Martin Šudoma - Jiří Kasal, Jaroslav Kopecký, Miroslav Lustyk. Asistence: Tomáš Bezdíček 2, Martin Šudoma - Jaroslav Kopecký, Josef Štancl ml., Václav Záleský. Vyloučení: 3:0, využití: 0:1. Samostatné nájezdy: 2:1 (nedali: Miroslav Resler, Michal Schlögl, Michael Resler. Dali: Jiří Lunka a Martin Šudoma. Sestava Lomax: Pavel Peterka - Miroslav Resler, Vladimír Chudý (2), Aleš Nosál (2), Michal Schlögl, Jan Šíma, Tomáš Bezdíček, Michael Resler (2), Jiří Lunka. Sestava - HC Dolní Újezd: Jakub Joštík - Lukáš Buřval, Jiří Faltys,  Petr Kárský, Jaroslav Kárský, Jiří Kasal, Zdeněk Kasal, Jaroslav Kopecký, Richard Kořízek, Miroslav Lustyk, Martin Pecháček, Josef Štancl ml., Václav Záleský.

Komentáře k tomuto článku