Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 03 Martin Šudoma se zapsal do historie - rozhodl třetí zápas v řadě v nájezdech, tentokrát s Lumiusem!

Lomax Česká Třebová – článek 03 Martin Šudoma se zapsal do historie - rozhodl třetí zápas v řadě v nájezdech, tentokrát s Lumiusem!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

03 Martin Šudoma se zapsal do historie - rozhodl třetí zápas v řadě v nájezdech, tentokrát s Lumiusem!

Vytvořeno:26. 9. 2023, 7:30   (upraveno 26. 9. 2023, 7:36)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:I třetí utkání Lomaxu skončilo v normální hrací době remízou a opět měl rozhodující slovo v této činnosti vedoucí muž kanadského bodování Lomaxu obránce Martin Šudoma, který ve čtvrté sérii opět nezadržitelně skóroval a přiřknul další bod Lomaxu. Vloni pátý Lumius byl nepříjemným soupeřem. Lomax do zápasu vstoupil na tři kompletní pětky, byl po celé utkání lepším celkem, ovšem soupeř prokázal hrozit brejky a čekal trpělivě na chyby Lomaxu a po zásluze se oba soupeři rozešli po dvaačtyřiceti minutách smírně a na řadu přišly i tentokrát nájezdy, kde dosáhl hattricku obránce Martin Šudoma!!

Lomax Ceská Třebová - Lumius Česká Třebová 4:3 SN (2:2, 1:0, 0:1) 1:0

   Lomax nastoupil do zápasu s kompletní patnáctkou hráčů, když se představily hned dvě posily, a to Robin Kalhaus a Vlastimil Crha. Oba hráči se představili ve velmi dobrém světle a jsou pro Lomax vítanou posilou.  Hra na tři kompletní lajny je ale v této soutěži trošku problémem a větší počet hráčů nebylo pro soupeře handicapem, protože Lomax se dlouho dostával do tempa.  Přesto už po devětaosmdesáti sekundách uvolnil Robin Kalhaus po rychlém útoku najetého Jiřího Lunku a ten otevřel slóre utkání - 1:0. V 11. minutě ale zahrozil soupeř a po akci Emila Fečka vyrovnal David Sýbrrt na 1:1. Za dalších sedmadvacet sekund si Lomax vynutil u soupeře tlak a střelu Robina Kalhause od modré dorazil za záda brankáře Davida Broulíka Michael Resler - 2:1. Stejný hráč ale za moment chyboval v přihrávce na Robina Kalhouse, tu vystihl Luboš Řehák a po jeho přihrávce vyrovnal Petr Dobiáš na 2:2.

   Dalších třináct minut měl opticky sice Lomax více ze hry, ovšem bez řádného zakončení. Oba brankáři se navíc činili a střelci měli problém se zakončením. Lumius nedal Lomaxu nic zadarmo, ale přesto na začátku 25. minuty předvedli velkou bojovnost a důslednost hráči třetí pětky a po přihrávce Martina Dobeše poslal Lomax opět do vedení pohotově Jan Šíma - 3:2.

   Dalších osm minut se už hrál celkem vyrovnaný hokej a ve 33. minutě se naskytla Lomaxu možnost další přesilové hry, ovšem naložil s ní velmi špatně, čehož využil pohotově zkušený Bohuslav Sokol a po jeho přihrávce vyrovnal střelou od modré Jiří Tölg na 3:3. Posledních deset minut zápasu už byli oba gólmani Pavel Peterka a David Broulík pozorní, a tak i potřetí v řadě se šlo na nájezdy.

   Začínal Lomax a Jiří Lunka nedal. Soupeř naopak skóroval, když ,,ruským blafákem" překonal Pavla Peterku Jiří Tölg. Následně byl neúspěšný Robin Kalhaus a ani soupeř si na Pavla Peterku nepřišel. Osud zápasu měl v rukou Karel Mifek a poradil si skvěle a vyrovnal. Soupeře následně Pavel Peterka vychytal. Došlo na rozhodují čtvrtou sérii. Začínal soupeř a před tím úspěšný střelec Jiří Tölg nedal. Na řadu přišlo ,,eso" Lomaxu Martin Šudoma a svůj nájezdový hattrick dovršil další brankou a druhý bod putoval opět na konto Lomaxu - 4:3!

   Faklta - branky: Jiří Lunka, Michael Resler, Jan Šíma, Martin Šudoma (rozhodující nájezd) - David Sýbrt, Petr Dobiáš, Jiří Tölg. Asistence: Robin Kalhaus 2, Martin Dobeš - Emil Fečko, Luboš Řehák, Bohuslav Sokol. Vyloučení: 5:5, využití: 0:0, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Jan Dalecký. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Martin Zatočil, Martin Šudoma (4), Jaroslav Horák, Michal Schlögl, Karel Mifek (2), Jan Juřina (2), Vlastimil Crha, Michael Resler, Robin Kalhaus, Jiří Lunka, Martin Dobeš, Vladimír Chudý (2), Jan Šíma, David Pytlík, Aleš Nosál. Sestava - Lumius Česká Třebová: David Broulík - Lukáš Altenburger, Radim Dlouhý (2), Petr Dobiáš (2), Emil Fečko, Luboš Řehák, Marcel Řehák, Bohuslav Sokol (2), David Sýbrt, Jiří Šebrle, Jiří Tölg (4).

Komentáře k tomuto článku