Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 05 S posledním a několikanásobným vítězem Proplastem sehrál Lomax vyrovnanou partii, famózní výkon podal Pavel Peterka v brance!!

Lomax Česká Třebová – článek 05 S posledním a několikanásobným vítězem Proplastem sehrál Lomax vyrovnanou partii, famózní výkon podal Pavel Peterka v brance!!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

05 S posledním a několikanásobným vítězem Proplastem sehrál Lomax vyrovnanou partii, famózní výkon podal Pavel Peterka v brance!!

Vytvořeno:19. 10. 2021, 7:21   (upraveno 19. 10. 2021, 7:26)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Poslední a několikanásobný vítěz této soutěže ústecký Proplast byl dalším soupeřem Lomaxu. Na poslední chvíli se omluvilo hned 6 hráčů, a tak nakonec k utkání nastoupila desítka statečných. Do obrany ,,musel" Tadeáš Resler a vedl si víc, než dobře. V útoku nejvíce zazářil veterán Olda Čevora. Pavel Peterka předváděl v brance neskutečné zásahy a dlouho byl dobrý výsledek na dostřel. Lomax může jen litovat svých několika neproměněných vyložených šancí. Bohužel ale letos odjížděl z utkání poprvé bez bodů...

Lomax Česká Třebová - Proplast Ústí nad Orlicí 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

   Zápas byl zahájen ve vražedném tempu, ale hráči Lomaxu zdatnějšímu soupeři vcelku bez větších problémů stačili. Naopak i několikrát zle zatopili obraně Proplastu. Oba brankáři byli ale pozorní a jistí ve svých zákrocích. Bohužel v 8. minutě zaútočil po levé straně Vladimír Deml a po jeho přihrávce a teči Libora Teplého skončil puk za zády Pavla Peterky - 0:1. To ale Lomax nepoložilo a i nadále byl vyrovnaným soupeřem favoritovi. Sekundu před koncem první třetiny po rychlém brejku Oldy Čevory a jeho milimetrové přihrávce pohotově vystřelil Michael Resler a vyrovnal stav na 1:1.

   I ve druhé části se útoky střídaly z jedné strany na druhou. Velkou šanci propásl Tadeáš Resler a ani další pokusy hráčů Lomaxu k brance nevedly. A jak to tak bývá, tak udeřil soupeř. Po neproměněné šanci Tádi uvolnil ve 23. minutě Miroslav Váně starší svého syna Miroslava Váněho mladšího a ten rozvlnil síť za zády Pavla Peterky - 1:2. Lomax se nechtěl smířit s prohrou a i nadále útočil a vytvářel si šance.

   Až ve třetím dějství střílel ve 31. minutě v přesilovce Petr Moravec a jeho střelu tečoval za záda jinak výborného gólmana Ondry Šolce Oldřich Čevora a srovnal stav na 2:2. Lomax dostal chuť, ovšem další branky nepřicházely. Bohužel vše přibrzdil nechtěný faul Radima Juruje, který musel na trestnou lavici za faul vysokou holí na 2+2 minuty. Lomax ale tuto hrozbu ustál, a to především neskutečným zákrokům Pavla Peterky. Zdálo se, že zápas dospěje do nájezdů, ale přišla bohužel chyba. Na konci 39. minuty se Lomaxu nepodařilo vyhodit puk ze třetiny, kdy ho zachytili Filip Gremlica a po jeho ideální přihrávce skóroval podruhé v utkání Miroslav Váně mladší - 2:3. V závěrečných minutách to byl už jen marný pokus ze zápasem něco udělat, a tak poprvé v letošní sezóně odjížděl Lomax ze zápasu bez bodů.

  Fakta - branky: Michael Resler, Oldřich Čevora - Miroslav Váně ml. 2, Libor Teplý. Asistence: Oldřich Čevora, Petr Moravec - Vladimír Deml, Miroslav Váně st., Filip Gremlica. Vyloučení: 3:2, využití: 1:0. Rozhodčí: L. Holub a J. Dalecký. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Jaroslav David, Tadeáš Resler, Michael Resler, Michal Schlögl, Martin Motyčka, Martin Šudoma, Martin Dobeš, Radim Juruj (4), Oldřich Čevora (2), Petr Moravec. Sestava - Proplast Ústí nad Orlicí: Ondřej Šolc - Vladimír Deml, Filip Gremlica (1), Aleš Jansa, Petr Kvasnička, Martin Morkes, Libor Paclík, Tomáš Pachl, Libor Teplý, Jiří Trnka, Miroslav Váně ml., Miroslav Váně st. (2), Tomáš Zavřel.

Komentáře k tomuto článku