Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 07 Lomax zakončil první část soutěže výhrou nad Adbou a skončil třetí v první lize!!

Lomax Česká Třebová – článek 07 Lomax zakončil první část soutěže výhrou nad Adbou a skončil třetí v první lize!!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

07 Lomax zakončil první část soutěže výhrou nad Adbou a skončil třetí v první lize!!

Vytvořeno:3. 11. 2021, 10:45   (upraveno 3. 11. 2021, 10:52)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Na poslední utkání první části soutěže s ústeckou Adbou se Lomax sešel pouze s desítkou hráčů, ale ani soupeř na tom nebyl lépa. V utkání nakonec rozhodovaly větší zkušenosti, a to především ukázala trojice Čevora, Moravec a M. Schlögl a vše podpořil vynikajícím výkonem v brance gólman Pavel Peterka. Výsledek byl dlouho jako na houpačce, ale v závěru kupodivu více sil prokázal mnohem věkově starší Lomax a připsal si další tři body do tabulky.

Lomax Česká Třebová - ADBA Ústí nad Orlicí 6:5 (2:1, 1:3, 3:1)

  Lomaxu vyšel velmi dobře úvod. Po kombinaci Michaela Reslera a Michala Schlögla překvapil z úhlu střelou do šibenice brankáře Adby Jiřího Štěrbu obránce Jaroslav David a Lomax šel do vedení - 1:0. V 8. minutě uvolnil perfektně Oldřich Čevora Petra Moravce a ten zvýšil na 2:0. Utkání bylo ale velmi vyrovnané, ovšem Pavel Peterka dlouho odolával i těm nejvyloženějším šancím. Bohužel sedm sekund před koncem první třetiny poslal do šance Vladimír Doha rychlého Petra Pavláka a ten snížil na 2:1.

  Ve 24. minutě to vypadalo s Lomaxem opět lépe. Obránce Martin Šudoma vysunul vpřed Oldřicha Čevoru a ten prokázal svou zkušenost a střelou přes obránce zvýšil na 3:1. Následující střídání se ale Lomaxu vůbec nevydařilo. Za 27 sekund po vhazování nepokryl Michael Resler rychlého Petra Pavláka, který vystřelil přes obránce Martina Šudomu a trefil přesně horní roh branky Pavla Peterky a snížil na 3:2. Za dalších 16 sekund zachytil Vladimír Doha přihrávku Michala Schlögla a tvrdou střelou po zemi vyrovnal na 3:3. Aby toho nebylo málo, tak za další dvě minuty po asistenc Pavla Šulce otočil stav dokončeným hattrickem Petr Pavlák - 3:4.

  Do třetího dějství Lomax přeskupil řady, vytvořil údernou trojku Čevora, Moravec, M. Schlögl. Bohužel druhý útok po nepřesné rozehrávce Jardy Davida inkasoval na konci 33. minuty z hole Petra Šány a bylo to 3:5. Dalších chyb se už ale Lomax vyvaroval a navíc začal úřadovat v brance jistý Pavel Peterka. Svého úkolu otočit zápas se pak velmi dobře zhostila útočná úderná trojice. Ve 34. minutě nabruslil Oldřich čevora do třetiny, uvolnil najetého Michala Schlögla a ten snížil na 4:5. Na začátku 37. minuty po přesné nahrávce Vladimíra Vilímka Petr Moravec vyrovnal na 5:5. Obrat pak dokonal na začátku 40. minuty nejlepší hráč na hřišti Oldřich Čevora po spolupráci s Michalem Schlöglem - 6:5. O možnost vyrovnat stav se Adba připravila faulem Petra Šány v předposlední minutě utkání na pronikajícího Michaela Reslera a v následné přesilovce Lomaxu sice Adba i dokonce odvolala brankáře, ovšem na výsledku to již nic nezměnilo.

   Fakta - branky: Oldřich Čevora 2, Petr Moravec 2, Jaroslav David, Michal Schlögl - Petr Pavlák 3, Vladimír Doha, Petr Šána. Asistence: Michal Schlögl 2, Oldřich Čevora 2, Martin Šudoma, Vladimír Vilímek - Vladimír Doha, Pavel Šulc. Vyloučení: 1:1, bez využití. Rozhodčí: A. Telecký a J. Dalecký. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Karel Mifek, Jaroslav David, Michael Resler (2), Michal Schlögl, Martin Kuda, Martin Šudoma, Vladimír Vilímek, Radim Juruj, Oldřich Čevora, Petr Moravec. Sestava - ADBA Ústí nad Orlicí: Jiří Štěrba - Jan Adámek, Vladimír Doha, Libor Doležal, Ondřej Exler, Jan Chudý, Tomáš Maleček, Josef Matyáš, Petr Pavlák, Petr Šána (2), Pavel Šulc.

Komentáře k tomuto článku