Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 10 Šedesátiletý brankář Jirka Kučera zachránil Lomaxu zápas a vychytal tři body

Lomax Česká Třebová – článek 10 Šedesátiletý brankář Jirka Kučera zachránil Lomaxu zápas a vychytal tři body

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

10 Šedesátiletý brankář Jirka Kučera zachránil Lomaxu zápas a vychytal tři body

Vytvořeno:28. 11. 2016, 13:01
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Další druholigový zápas Lomaxu předcházely peripetie se sestavou a hlavně hodinu před začátkem se zjistilo, že není gólman. Nakonec velmi ochotně zaskočil šedesátiletý brankář z Poličky Jiří Kučera, který na poslední chvíli přijel a navíc svým výkonem zásadně pomohl Lomaxu ke druhé druholigové výhře Touto cestou mu mockrát děkujeme!!!

Lomax Česká Třebová - Typos CZ Česká Třebová 8:3 (1:1, 4:2, 3:0)

Lomaxu chybělo v sestavě kromě brankářů mnoho hráčů (dlouhodbě nemocný D. Schlogl, dále Michal Schlogl, Martin Hapala ml., Martin Hapala st., Martin Šudoma, Tomáš Fišer, Radim Juruj, René Peškar a hlavně oba brankáři Milan Beneš a Tomáš Strouhal, když nemohl ani František Janda). Desítce statečných chyběly hlavně obránci, a tak ,,Černého Petra" nakonec ,,získal" na poslední chvíli přejetý Marek Břehovský. Jak později přiznal, tak si navíc vysloužil od Policie pokutu tisíc korun za rychlou jízdu a aby toho nebo málo, tak v utkání zlomil hůl. Zápas ale nezačal pro Lomax zrovna moc dobře. Typos se dostal po přihrávce Vladimíra Paly do brejku, který proměnil s jistotou Jan Zahálka ml. a využil tak toho, že brankář Lomaxu se nestačil ještě ani pořádně rozcvičit - 0:1. Za dalších 67 sekund se ale prosadil z přihrávky Milana Tomeše Tomáš Adamec a vyrovnal na 1:1. Druhou část také nezačal Lomax zrovna šťastně. Marek Břehovský nešťastně ,,namazal! Petru Zahálkovi a po jeho přihrávce vrátil Typosu vedení Tomáš Pirkl - 1:2. Za dalších 92 sekund uvolnil před brankou Martin Krása Jaroslava Janderu, který pohotově srovnal stav na 2:2. Ve 20. minutě posunul do brejku Milan Vopařil Michaela Reslera, který střelou k pravé tyči dokonal obrat na 3:2.  Radost Lomaxu trvala pouhých 11 sekund, kdy po přihrávce Tomáše Pirkla vyrovnával Petr Zahálka na 3:3. To ale bylo naštěstí ze strany Typosu vše. Ve 24. minutě ujel Michael Resler a jeho zpětnou přihrávku zužitkoval utěšenou střelou pod horní tyč Tomáš Lesák a vrátil Lomaxu vedení - 4:3. V závěru druhé části pak poslal do brejku Milan Vopařil Michaela Reslera, který blafákem zvýšil na 5:3. V posledním dějství pak už skóroval pouze Lomax. Ve 30. minutě proměnil Martin Krása přihrávku Tomáše Adamce na 6:3 a ve 32. minutě dorážel střelu Jaroslava Jandery za záda brankáře Jaroslava Tlapák Milan Tomeš - 7:3.  Ve 40. minutě vybojoval za brankou soupeře puk Martin Krása na Michaela Reslera a po jeho přihrávce před branku uzavřel skóre zápasu svým druhým zásahem s chutí hrající Jaroslav Jandera - 8:3. Celý tým si zaslouží poděkování za bojovnost. Svůj úkol v obranných řadách splnil Marek Břehovský a ani útočné trojice nezahálely a přestřílely útočníky Typosu. Výborné zákroky předvedl v brance Jiří Kučera a svůj tým podržel.

Fakta - branky: Jaroslav Jandera 2, Michael Resler 2, Tomáš Adamec, Tomáš Lesák, Martin Krása, Milan Tomeš - Jan Zahálka, Tomáš Pirkl, Petr Zahálka. Asistence: Michael Resler 2, Milan Vopařil 2, Milan Tomeš, Martin Krása, Tomáš Adamec, Jaroslav Jandera - Vladimír Pala, Petr Zahálka, Tomáš Pirkl. Vyloučení: 4:3, bez využití. Rozhodčí: Radek Morkes, Radim Matoušek. Sestava - Lomax Česká Třebová: Jiří Kučera (2) - Jaroslav Hamerník (2), Marek Břehovský, Jaroslav jandera, Michael Resler (2), Milan Vopařil, Tomáš Lesák, Miroslav Čech (2), Tomáš Adamec, Milan Tomeš, Martin Krása. Sestava - Typos CZ Česká Třebová: Jaroslav Tlapák - Michal Javůrek, Josef Kovář, Filip Krystl, Dušan Kvapil, Vladimír Pala, Tomáš Pirkl, Zdeněk Řehák (2), Roman Špička (2), David Štěpán, Pavel Vídeňský, Jan Zahálka, Petr Zahálka (2).

Komentáře k tomuto článku