Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 10 Vedení Lomax s Proplastem neudržel a nakonec prohrál bohužel i v nájezdech!

Lomax Česká Třebová – článek 10 Vedení Lomax s Proplastem neudržel a nakonec prohrál bohužel i v nájezdech!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

10 Vedení Lomax s Proplastem neudržel a nakonec prohrál bohužel i v nájezdech!

Vytvořeno:20. 11. 2023, 6:58   (upraveno 20. 11. 2023, 9:46)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Několikanásobný vítěz ČHL ústecký Proplast byl posledním soupeřem Lomaxu v první části soutěže. Oba celky už měly jasný postup mezi nejlepší osmičku. Přesto se hrálo naplno a oba celky předváděly velmi pěkný hokej s řadou neproměněných šancí na obou stranách, když oba brankáři Martin Preisler z Proplastu i Pavel Peterka z Lomaxu předváděli velmi dobré zákroky. Lomax otočil vývoj zápasu na svou stranu, ovšem vedení nakonec díky využité přesilovce 5 na 3 neudržel a padl i v nájezdech....

Lomax Česká Třebová - Proplast Ústí nad Orlicí 5:6 SN (0:2, 3:2, 2:1) 1:2 na samostatné nájezdy.

   Od prvních minut oba celky nasadily svižné tempo a Lomax nehrál vůbec druhé housle. Šance se střídaly na obou stranách, ale bohužel jako první uděřil Proplast a to hned dvakrát za sebou. V 11. minutě nejprve využil chybnou rozehrávku Martina Zatočila Miroslav Váně st. a po jeho přihrávce otevřel skóre utkání mladíček Šimon Preisner - 0:1. Za dalších pětadvacet sekund bylo ještě hůře, když po akci Aleše Jansy zvýšil Lukáš Deml na 0:2.

   V 18. minutě ale po pasu Michala Schlögla snížil Filip Radimecký na 1:2, ale ve 20. minutě odpověděl Proplast brankou Aleše Jansy po asistenci Libora Teplého - 1:3. Lomax to nevzdával a dočkal se ve 21. minutě. Jaroslav Horák přistrčil puk do pásma, obránce se ho snažil zachytit, ale zlomil hůl. K puku se dostal Michael Resler a blafákem překonal Martina Preislera a snížil na 2:3. Proplastu ale stačilo málo a ve 23. minutě po přihrávce Lukáše Demla odpověděl Libor Teplý na 2:4. Na konci 25. minuty uvolnil Robert Kalhaus Jana Juřinu a jeho střela skončila za zády Martina Preislera a bylo sníženo na 3:4.

   Rozhodnutí mělo přijít ve třetí části. Ve 31. minutě zavelel k obratu Robert Kalhaus, který se po přihrávce Filipa Radimeckého prosadil přes obránce a vyrovnal na 4:4. Na začátku 33. minutě si oba role vyměnili a po přihráce Roberta Kalhause dokončil obrat Filip Radimecký - 5:4. Lomax následně přežil přesilovku 5 na 3 a 5 na 4, ovšem chyb se opět nevyvaroval a soupeř měl opravu v početní výhodě 5 na 3 a tu ve 40. minutě využil, když po přihrávce Šimona Preisnera vyrovnal Tomáš Zavřel na 5:5.

   Další branky již v závěru nepadly a šlo se do nájezdů. Soupeř začínal a Lukáš Deml skóroval na 1:1. Filip Radimecký následně svůj blafák v branku neproměnil a neskóroval ani Šimon Preisner na straně soupeře. Oldřich Čevora nezaváhal a střelou k tyči srovnal stav na 1:1. Na straně Proplastu pak Libor teplý skóroval mezi betony Pavla Peterky a Robertu Kalhausovi blafák nevyšel a z druhého bodu se tedy radoval soupeř - 1:2, celkově tedy 5:6.

   Fakta - branky: Filip Radimecký 2, Michael Resler, Jan Juřina, Robert Kalhaus - Libor Teplý 2, Šimon Preisner, Lukáš Deml, Aleš Jansa, Tomáš Zavřel. Asistence: Robert Kalhaus 2, Michal Schlögl, Jaroslav Horák, Filip Radimecký - Miroslav Váně st., Aleš Jansa, Libor Teplý, Lukáš Deml, Šimon Preisner. Vyloučení: 6:2, využití: 0:1. Rozhodčí: Jan Dalecký, Radim Matoušek. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Jan Juřina (2), Michal Schlögl (4), Vlastimil Crha (4), Martin Zatočil, Oldřich Čevora, Robert Kalhaus, Filip Radimecký, Jaroslav Horák, Michael Resler (2), Adam Telecký. Sestava - Proplast Ústí nad Orlicí: Martin Preisler - Vladimír Deml, Lukáš Deml, Aleš Jansa, František Kašpar (2), Šimon Preisner (2), Libor Teplý, Jiří Trnka, Miroslav Váně st., Tomáš Vavřina, Tomáš Zavřel.

Komentáře k tomuto článku