Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 15 Lomax zvrátil ztracený zápas s Flyers, ale bude to stačit na záchranu první ligy?

Lomax Česká Třebová – článek 15 Lomax zvrátil ztracený zápas s Flyers, ale bude to stačit na záchranu první ligy?

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

15 Lomax zvrátil ztracený zápas s Flyers, ale bude to stačit na záchranu první ligy?

Vytvořeno:11. 1. 2020, 22:12   (upraveno 12. 1. 2020, 8:43)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:V přímém souboji o udržení první ligy se utkal Lomax s celkem Flyers. Případná výhra za tři body mohla Lomax udržet v naději na udržení v první lize i pro závěrečné třetí kolo. To se nakonec nepovedlo a málem mohlo už být i rozhodnuto o sestupu Lomaxu, který ale zvrátil prohrané utkání ve svůj prospěch, ovšem pouze po nájezdech, a tak se musí počkat ještě na další zápasy, kdy však Lomax hraje s Rydem a Flyers se Skalou a Turováky.

Lomax Česká Třebová - Flyers Česká Třebová 5:4 po samostatných nájezdech (1:1, 1:2, 2:1) 1:0

Lomax vstoupil do utkání velmi dobře. Ve vlastním oslabení se v 5. minutě prosadil Jiří Lunka a z jeho nahrávky otevřel skóre utkání Michal Schlögl 1:0. Lomax hrál dobře, vytvářel si i šance, ale stačilo jedno zaváhání a jedenáct sekund před koncem první části se prosadil Tomáš Pleskot a po jeho přihrávce Michal Sedláček vyrovnal na 1:1. Ve 21. minutě si vytvořil Lomax velký tlak a po přihrávce Michaela Reslera vrátil Lomaxu vedení střelou z voleje po zemi Martin Motyčka 2:1. Z vedení se Lomax ale neradoval dlouho a ve 23. minutě chyboval v defenzivní činnosti, puk získal Roman Mastík a po jeho přihrávce vyrovnal Ondřej Dejdar na 2:2. Lomax pak opět nezvládl konec třetiny a osmnáct sekund před koncem ujel přes celé hřiště Václav Pachl, našel před brankou Miroslava Dejdara, který dokonal obrat - 2:3. Stejná dvojice se prosadila i na začátku třetí části. Václav Pachl poslal do brejku ve 28. minutě opět Miroslava Dejdara, který objel branku Pavla Peterky a zpoza branky propasíroval puk za jeho záda - 2:4. Lomax ale hru nezabalil a vytvářel si šance jako na běžícím páse. Michael Resler trefil tyč, nájezdy neporměnil Jiří Lunka a Martin Motyčka. Přesto se Lomax nevzdával a chtěl vykřesat alespoň naději na nějaké body. Na začátku 38. minuty udržel pásmo Martin Hapala, poslal puk na hůl Michaela Reslera a ten ho přistrčil na volného Martina Motyčku, který střelou pod horní tyč snížil na 3:4. Ve 40. minutě ale přibrzdilo Lomax vyloučení, ale i ve vlastním oslabení poslal Martin Hapala do brejku Jiřího Lunku, který vyrovnal na konečných 4:4. Na řadu přišly nájezdy. Začínal Flyers a Václav Pachl dal. Michal Schlögl vyrovnal. Pak soupeř nedal a neprosadil se ani Martin Motyčka. Třetí nájezd Flyers neproměnilo, ovšem Jiří Lunka Jiřího Stolarika v brance překonal, a tak dva body putují na konto Lomaxu a jeden bod na konto Flyers. V posledním kole ale čeká Lomax silné Rydo a Flyers hraje se Skala teamem a Proplastem, ale i tak má náš dnešní soupeř vše ve svých rukou.

Fakta - góly: Martin Motyčka 2, Jiří Lunka 2, Michal Schlögl - Miroslav Dejdar 2,Ondřej Dejdar, Michal Sedláček. Asistence: Michael Resler 2, Jiří Lunka, Martin Hapala. Rozhodčí: L. Holub. Vyloučení: 5:2, využití: 0:0, v oslabení: 2:0. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Jaroslav Hamerník, Martin Šudoma (2), Martin Hapala st., Martin Dobeš, Michael Resler, Michal Schlögl (2), Karel Vopařil (2), Jiří Lunka, Martin Motyčka, Martin Kuda (2), Tomáš Lesák. Hráčská lavice (2). Sestava - Flyers Česká Třebová: Jiří Stolarik - Tomáš Bělka, Ondřej Dejdar, Miroslav Dejdar,  Filip Kmošek, Roman Mastík, Tomáš Nastoupil, Václav Pachl, Tomáš Pleskot, Michal Sedláček, Vítězslav Žejdlík.

Komentáře k tomuto článku