Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 16 Rydo s Lomaxem otočilo zápas v úvodu třetí části

Lomax Česká Třebová – článek 16 Rydo s Lomaxem otočilo zápas v úvodu třetí části

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

16 Rydo s Lomaxem otočilo zápas v úvodu třetí části

Vytvořeno:19. 1. 2020, 6:20
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Zisk bodu s týmem Ryda by znamenal jistotu účasti Lomaxu v závěrečných bojích v první lize. To se nakonec těsně nepodařilo, ovšem Flyers prohrálo kontumačně s Proplastem, a tak Lomax zakončí letošní boje v elitní první lize.

Lomax Česká Třebová - Rydo Česká Třebová 3:4 (0:0, 1:0, 2:4)

Lomax nastoupil k utkání bez svých střelců, ale určitě ne v poraženecké náladě. Rydo letos notně posílilo, a tak to není už ten příjemný soupeř, jako v letech minulých. Přesto se úvodu dostal Lomax do několika vyložených šancí, které bohužel neproměnil. I Pavel Peterka v brance se zdál být nepřekonatelný. V první třetině tak nakonec nepadla ani branka. Také ve druhém dějství se dlouho všichni střelci trápili a oba brankáři se drželi. Lomax sice vsítil branku, ale tu rozhodčí pro postavení Martina Kudy v brankovišti bohužel neuznali. Až 14 sekund před jejím konci zaútočil neúnavný Roman Ollé a po jeho asistenci otevřel tečí skóre utkání Martin Šudoma - 1:0.  Radost z vedení si dlouho Lomax neužil. Ve 31. minutě ztratil Jarda Hamerník ve vlastním pásmu puk a Stanislav Huňáček toho pohotově využil a vyrovnal na 1:1. Za dalších 85 sekund bylo ještě hůře. Jaromír Flídr vysunul po pravé straně Patrika Cincibucha a ten střelou do pravého růžku branky Peterky otočil utkání ve svůj prospěch - 1:2. Na konci 35. minuty pak poslal pas Stanislav Huňáček na Jana Žádného a ten překvapil Pavla Peterku přesnou střelou a zvýšil na 1:3. Za necelou minutu pak našel Michael Resler v útočném pásmu najetého Martina Šudomu a ten snížil na 2:3. Ve 39. minutě ale odpověděl po asistenci Ladislava Matrase Tomáš Hak na 2:4. Lomax to ale nezabalil a snažil se výsledek zvrátit. Ve 42. minutě uvolnil z pravé strany Michael Resler Karla Mifka a ten z otočky snížil na 3:4. V závěru nepomohla ani hra bez brankáře, a tak Lomax odcházel z tohoto duelu bez branky.

Fakta - branky: Martin Šudoma 2, Karel Mifek - Stanislav Huňáček, Patrik Cincibuch, Jan Žádný, Tomáš Hak. Asistence: Michael Resler 2, Roman Ollé - Jaromír Flídr, Stanislav Huňáček, Ladislav Matras. Vyloučení: 0:3, bez využití. Rozhodčí: Libor Slavík, Milan Arnold. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Jaroslav Hamerník, Martin Hapala st., Martin Šudoma, Martin Dobeš, Michael Resler, Roman Ollé, Martin Kuda, Radim Juruj, Karel Mifek, Miroslav Čech, Tomáš Lesák, Tomáš Adamec. Rydo Česká Třebová: Jiří Svěrák - Vlastimil Bílý, Patrik Cincibuch, Martin Čejgl, František Dvořák, Jaromír Flídr, Tomáš Hak, Stanislav Huňáček, Jaroslav Kroulík, Ladislav Matras, Jan Žádný.

Komentáře k tomuto článku