Spoluhráči.cz klub Lomax Česká Třebová dokumenty a články 16 Z očekávaného vyrovnaného duelu byla nakonec jednoznačná záležitost českotřebovského Lomaxu i díky hattricku Oldřicha Čevory!!!

Lomax Česká Třebová – článek 16 Z očekávaného vyrovnaného duelu byla nakonec jednoznačná záležitost českotřebovského Lomaxu i díky hattricku Oldřicha Čevory!!!

Možné akce:
profilové foto Michael Resler
Michael Resler

16 Z očekávaného vyrovnaného duelu byla nakonec jednoznačná záležitost českotřebovského Lomaxu i díky hattricku Oldřicha Čevory!!!

Vytvořeno:13. 1. 2024, 13:07   (upraveno 13. 1. 2024, 14:11)
Autor:Michael Resler
Možnosti
Anotace:Celek z Dolního Újezda po nepřesvědčivých výkonech poslední dva duely v 1. lize vyhrál, když například porazil i vedoucí Adbu! Oba celky musely hrát bez několika opor, ovšem lépe se s tím popasovali borci Lomaxu. Dvanáctka hráčů dobře začala a Dolnímu Újezdu postupně docházely síly, což bylo markantní v posledním dějství. Dařilo se v brance Pavlovi Peterkovi, po několika absencích se blýskl třemi asistencemi Martin Šudoma a hattricku dosáhl nestárnoucí Oldřich Čevora!

Lomax Česká Třebová - Dolní Újezd 9:2 (3:1, 2:1, 4:0)

   Od úvodu zápasu uběhlo 152 sekund, když zvláštního odrazu od zadního mantinelu využil pohotově Michael Resler a Lomax šel do vedení - 1:0. V 6. minutě pak našel Michael Resler najetého Jana Juřinu a jeho střelu dorazil do branky Oldřich Čevora - 2:0.  V 10. minutě poslal do brejku Jaroslav Horák Karla Mifka, který upravil stav už na 3:0. V 11. minutě se navíc Lomaxu naskytla přesilová hra, ale její průběh byl tristní. Po několika sekundách hry a po nedůslednostech hráčů Lomaxu vybojoval puk Zdeněk Kasal, jeho střelu ještě Pavel Peterka vyrazil, ovšem nikým nestrážený Jaroslav Kopecký snížil na 3:1

   Také ve druhé části se Lomaxu hra dařila a kupodivu také zakončení akcí. V 19. minutě poslal do brejku Martin Šudoma Jana Šímu a jeho střela z pravé straně po zemi skončila za zády brankáře Dominika Kulhavého - 4:1. Ve 24. minutě to byl opět obránce Martin Šudoma, který od modré našel křížnou přihrávkou (tentokrát útočníka) Vlastimila Crhu a ten pohotově přidal další branku - 5:1. Také ve 2. třetině si Lomax vybral slabší chvilku a opět k tomu přispěla nedůslednost celé pětky na ledě. Puku se nakonec zmocnil Miroslav Lustyk a po jeho přihrávce snížil Zdeněk Kasal na 5:2. To ale bylo ze strany Dolního Újezdu v utkání vše. Pavel Peterka se rozhodl, že si už skóre nenechá narůstat, a tak se chopili příležitosti opět útočníci.

   Ve 31. minutě přihrál zpoza branky Michael Resler na Karla Mifka. jeho střelu ještě stačil zablokovat Dominik Kuklhavý v brance, ale na dorážku Adama Teleckého byl už krátký - 6:2. Lomax dostal ještě větší chuť dávat branky a po třetí asistenci Martina Šudomy byl úspěšný Jan Šíma a svým druhým zásahem v zápase zvýšil už na 7:2. Poslední dvě branky padly z početní výhody. Ve 34. minuty našel zpoza branky Michael Resler Oldřicha Čevoru a ten se nemýlil - 8:2. Také další početní výhoda Lomaxu byla úspěšná. Martin Zatočil vyslal vpřed Oldřicha Čevoru a ten dokončil svůj hattrick na konečných 9:2. Desítka byla na spadnutí, ale nakonec naštěstí pro soupeře nepadla. Lomax tak definitivně potvrdil svou účast ve finálové sedmičce nejlepších. Naopak Dolní Újezd se o poslední volné místo utká v přímém souboji s Veterány.

Fakta utkání - góly: Oldřich Čevora 3, Jan Šíma 2, Michael Resler, Adam Telecký, Vlastimil Crha, Karel Mifek - Jaroslav Kopecký, Zdeněk Kasal. Asistence: Martin Šudoma 3, Jan Juřina, Michael Resler, Karel Mifek, Jaroslav Horák, Martin Zatočil - Zdeněk Kasal, Miroslav Lustyk. Vyloučení: 3:5, využití: 2:0, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Jan Dalecký, Tomáš Havránek. Sestava - Lomax Česká Třebová: Pavel Peterka - Jan Juřina (2), Vladimír Chudý, Martin Šudoma, Martin Zatočil, Adam Telecký (4), Oldřich Čevora, Michael Resler, Jaroslav Horák, Karel Mifek, Jan Šíma, Vlastimil Crha, Martin Dobeš. Sestava - HC Dolní Újezd: Dominik Kulhavý - Lukáš Buřval, Jiří Faltys (2), Jaroslav Kárský, Jiří Kasal (2), Zdeněk Kasal, Jaroslav Kopecký (2), Josef Kyncl, Miroslav Lustyk, Josef Štancl ml. (2), Václav Záleský, hráčská lavice (2). 

Komentáře k tomuto článku