Spoluhráči.cz klub Radim Kocháň- instruktor dokumenty a články ODG výcvik v Kuřimské Nové Vsi

Radim Kocháň- instruktor – článek ODG výcvik v Kuřimské Nové Vsi

Možné akce:
profilové foto Radim Kocháň
Radim Kocháň

ODG výcvik v Kuřimské Nové Vsi

Vytvořeno:5. 6. 2008, 11:46
Autor:Radim Kocháň
Přílohy:

fotogalerie O.D.G.

Možnosti
Anotace:

Od 25. do 31.5.2008 se v Kuřimské Nové Vsi uskutečnil výcvik ODG pod vedením skutečného profesionála Standy Gazdika, který strávil 15 let ve francouzské cizinecké legii. Výcviku se zůčastnilo 27 lidí z řad policie, soukromých bezp. agentur, trenérů a cvičenců bojových umění a v neposlední řadě úplných lajků bez zkušeností v b.u.

Fa. M.A.K. měla své zastoupení v R. Kocháňovi, který pravidelně navštěvuje tréninky ODG v Praze a má zájem na dalším sebezdokonalování.

Program výcviku se vyvíjel takto:

1. Den

7:00 hod. ranní pravidelný výběh do okolních lesů a kopců

7:30 hod. po doběhnutí následovala rozcvička a po ní následovaly fizické testy složené z kliků (max.), sed-lehů (2.min.) a dřepů (2.min.)

9:00 hod. následoval první tréninkový blok v trvání 3 hodin zaměřený především na techniku, přistoupení k protivníkovi, základní drily a samotná sebeobranná technika a její nácvik.

15:00 hod. druhý tréninkový blok, navazoval na ranní s tím že se techniky dále navazovaly. Každý z tréninků byl zakončen uvolňovacími a dýchacími cvičeními.

2. Den

7:00 hod. ranní výběh, ten byl pravidelný každý den a dále již ho zde popisovat nebudu. Každý den se náročnost stupňovala.

9:00 hod. dopoledn tréninkový blok. Jako každý trénink, začali jsme nejdříve otužovacími technikami a strečinkem. Následovalo procvičení důležitých postojů a pohybů. Po té následoval trénink úderových zastavujících technik a kopů.

15.00 hod. odpolední fáze zaměřená na obranu proti úchopům.

3. Den

9:00 hod. Obrana a protiútok proti údeerům a kopům

15:00 hod. Práce s nožem. Probrali jsme základy práce s tzv. karambitem

4. Den

9:00 hod. Práce s obuškem, základy a zastavovací techniky.

15:00 hod. Práce sobuškem, zastavovací techniky proti chladným zbraním a útoku kopem, úderem atd.

5. Den

9:00 hod. Zabezpečení osoby na zemi, boj na zemi. První pomoc, evakuace raněného a mental conditioning. Tady se musím zastavit. Po zhruba dvouhodinovém tréninku, který byl dosti fyzicky i psychicky náročný, jsme museli na improvizovaných nosítkách dopravit 120 kg Toriho asi 2 km do kopce a s kopce, lesem, řekou, bahnem na naší základnu. Zdravého a šťastného jsme ho nakonec bez jakékoli újmy dopravili na místo. Tahle ta akce zakončila oficiální část výcviku. Následovalo předání certifikátů a diskuse o tom co nám výcvik dal.

18:00 hod. závěrečná párty, grilování a doplňení chybějících tekutin :)

Závěr: Dobrá parta lidí, načerpání nových zkušeností, zdokonalení techniky, zvýšení psychické odolnosti, zvládání stresu. Cvičení pod vysoce profesionálním vedením.

Komentáře k tomuto článku