Spoluhráči.cz klub Radim Kocháň- instruktor dokumenty a články Seminář O.D.G. Ostrava

Radim Kocháň- instruktor – článek Seminář O.D.G. Ostrava

Možné akce:
profilové foto Radim Kocháň
Radim Kocháň

Seminář O.D.G. Ostrava

Vytvořeno:3. 3. 2008, 15:14
Autor:Radim Kocháň
Přílohy:

fotogalerie O.D.G.

Možnosti
Anotace:

Seminář F.I.S.F.O. se Stanislavem Gazíkem

 

Ještě než začnu psát o semináři F.I.S.F.O. a jeho náplni, v krátkosti vám představím veterána francouzské cizinecké legie pana Stanislava Gazdíka. Má odslouženo 15 let v proslulé francouzské cizinecké legii a to v nejlepší speciální jednotce, která čítala pouze 25 členů Comandos Grupe Parashuties. Patří mezi nejlépe vycvičené vojáky na světě. Účastnil se mnoha vojenských operací v různých koutech světa, vycvičil královskou gardu Konga. Je instruktorem speciálních amerických policejních jednotek SWAT. Svým zájmem o studia bojových umění a boje muže proti muži, se z něj stal instruktor fr.cizineckých legií pro boj z blízka. Teď, když je už ve vojenském důchodě, své zkušenosti předává převážně složkám zabývajících se bezpečností tzn. Policie, vojsko,bezpečnostní agentury, ale i soukromé osoby, které se chtějí přizpůsobit dnešní době a naučit se účinně bránit. Je žádán po celém světě, kde se účastní seminářů jako profesionální lektor.

 

Takže teď už k samotnému semináři, který se konal 27.5.2007 v Ostravě Vítkovicích. Organizací semináře se ujal Václav Vašek a byl pořádán pro omezený počet lidí. Další omezení bylo ve věku cvičenců, nemohl se účastnit mladší 18 let.

Samotná výuka byla rozdělena do dvou zhruba tříhodinových bloků, který byl proložen krátkou 20 minutovou přestávkou na oddych. Seminář jsme zahájili rozcvičením a otužovacími technikami celého těla. Následovaly základní techniky vyhnutí se soupeři a kontroly protivníka. Po zvládnutí základních kroků se pozvolna přidávaly sebeobranné techniky, které byly přímočaré a velice jednoduché. Probrali jsme i techniku specifických kopů převážně na dolní končetiny soupeře a genitálie. Dále následovala výuka s distanční tyčí a její použití. Na závěr nám pan Gazík ukázal zákeřné zbraně, které se dnes běžně používají na ulici. Seminář byl přínosem nejen pro ty co se věnují bojovým uměním jako svému koníčku, ale hlavně pro policisty a zaměstnance bezpečnostních agentur. Těšíme  se na další pořádání takovýchto seminářů.

Komentáře k tomuto článku