MLEČICE

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub MLEČICE dokumenty a články Turnaj Mlečice 2009

MLEČICE – článek Turnaj Mlečice 2009

Možné akce:
profilové foto Vladimír Hodač
Vladimír Hodač

Turnaj Mlečice 2009

Vytvořeno:16. 7. 2009, 10:16   (upraveno 18. 2. 2013, 15:19)
Autor:Vladimír Hodač
Možnosti
Anotace:Domácí turnaj 11.7.2009.

V sobotu 11.7.2009 uspořádal tým Mlečic již 5-tý ročník turnaje v malé kopané.

O pohár starosty obce Mlečice si to na zeleném pažitu rozdali systémem každý s každým po 2x12 min. tyto mužstva:

Mlečice, Zbiroh, Prašný Újezd, Podmokly, Kladruby, Krsy

První zápas obstarali loňští vítězové ze Zbiroha, kteří tak narušili hegemonii domácích a utkali se s ambiciózními hosty z Krs (okr. P-sever) a nutno dodat, že i když Zbiroh prohrával, tak dokázal vývoj zápasu otočit a zaslouženě zvítězit 3:1.

Ve druhém zápase domácí Mlečice porazili bez větších problémů nekompletní Prašný Újezd 6:0. V dalším zápase se rozešli sousední Podmokly s mladíky z Kladrub smírně 2:2, ale hned ve čtvrtém zápase došlo k velkému překvapení, kdy Prašný Újezd dokázal vybojovat i s notnou dávkou štěstí remízu 1:1 se Zbirohem. Poté Krsy porazily Podmokly těsně 2:1. V šestém utkání Mlečice opět přesvědčivým výsledkem přehráli Kladruby 4:0, i když zápas z počátku, tak jednoznačný nebyl. Poté Krsy také rozdrtily Prašný Újezd vysoko 5:0 a hned po nich Zbiroh ztratil další body v honbě za obhajobou s Podmokly za remízu 1:1. Následně statečně bojující Prašný Újezd podlehl těsně 1:2 Kladrubům.

V desátém zápase se diváci dočkali asi nejhezčího utkání celého turnaje, a to Krsy vs. Mlečice a podle dosavadních výsledků (výhra=zřejmě celkové vítězství), což se nakonec potvrdilo. Po úvodním tlaku Mlečic se do vedení dostal tým Krs, ale domácím se po několika neproměněných šancích podařilo vyrovnat a po změně stran otočit průběžný stav, což ale netrvalo dlouho a bylo zase vyrovnáno na 2:2. Tento stav sice vyhovoval domácím, ale ti se s ním nechtěli smířit, stejně jako soupeř a boj pokračoval. Brilantní střídání se podařilo domácímu Vl. Hodačovi, který ihned po naskočení do hry zužitkoval nádhernou přihrávku od M. Jaroše ve vedoucí gól na 3:2 a tento stav vydržel až do konce. Tento zápas se vydařil již zmiňovanému Vl. Hodačovi, který vstřelil všechny tři góly domácích a byl to jeho druhý hattrick v turnaji. V dalších zápasech přehrál Zbiroh Kladruby v poměru 3:2 a zapojil se tak zpět do hry o poháry, Prašný Újezd získal první vítězství, když porazil Podmokly 2:1. Další předpokládaný tahák mezi Zbirohem a Mlečicemi se nekonal, jelikož domácí měli prvenství skoro v kapse, ale přesto nechtěli prohrát před domácím publikem, tak nakonec skončil poklidný zápas remízou 2:2, když Mlečice stále dotahovali těsný náskok oslabeného soupeře, jelikož se jim v některém předešlém zápase zranil tradičně vynikající K. Marchal a nemohl dál pokračovat ve hře. Po tomto získaném bodu bylo jasné, že prvenství s předstihem získá mužstvo Mlečic. V posledních dvou zápasech nejdříve Krsy zdolaly těsným výsledkem Kladruby 1:0 a po nich v závěrečném utkání s přehledem hrající Mlečice přehráli Podmokly 4:1. 

Po těchto výsledcích měla konečná tabulka tuto podobu:

  • 1. Mlečice           19 : 5    13 b.
  • 2. Zbiroh             10 : 7      9
  • 3. Krsy                 11 : 9     9
  • 4. Kladruby          6 : 11    4
  • 5. Prašný Újez    4 : 15    4
  • 6. Podmokly        6 : 11    2

O lepším postavení v tabulce se stejným počtem bodů rozhodoval vzájemný zápas.

Po rozdání cen a pohárů jednotlivým týmům, byla vyhlášena kategorie nejlepší brankář, kterým se stal po výborných výkonech nestárnoucí p. Kotva z týmu Zbiroha a kategorie nejlepší hráč, který byl direktoriátem turnaje zaslouženě vybrán za vynikající výkony domácí M. Jaroš.

A aby se příznivci fotbalu a pivního moku po turnaji jen tak nerozutekli, tak se večer konal koncert kapely „KROFKY", který skončil za početného publika v pozdních nočních hodinách a tímto celé kapele děkujeme.  

Závěrem už jen poděkování všem, kteří jakýmkoli způsobem podporovali a pomáhali při organizaci tohoto vydařeného turnaje a následného koncertu.

Dík patří zejména samotné obci Mlečice a jejímu starostovi M.Křejdlovi, manželům Pravdovým, hospodskému Pavlovi a jeho týmu, dobrovolným hasičům Mlečic, samotným hráčům, kapele Krofky a všem, kteří se podíleli a nejsou zde uvedeni.  

Komentáře k tomuto článku