Spoluhráči.cz klub Pilsner Urquell Atleti dokumenty a články Bowling

Pilsner Urquell Atleti – článek Bowling

Možné akce:
profilové foto Stefano Vyskočil
Stefano Vyskočil

Bowling

Vytvořeno:30. 12. 2009, 20:09
Autor:Stefano Vyskočil
Možnosti
Anotace:

Magazín Sport

 

Čeští desetibojaři s úspěchem pokořili i druhou disciplínu.

 

    Den 19. prosince 2009 byl ve znamení dvou významých událostí pro naše Pilsner desetibojaře. Jednak to byl den druhé disciplíny bowlingu a druhak také Štědrý den pro dva ze čtyř členů naší výpravy.

     Jak už jsme mohli vidět výše, i když bylo teprve 19. prosince, u Stoklásků už nemohli vydržet a Štědrý den si přichystali o něco dřív. Toto bylo způsobené Pecovým pražským soustředěním, které se konalo i přes zmíněný opravdový Štědrý den. Ale nepředbíhejme. Jako u minulé disciplíny i tady se naši soutěžící rozdělili na dva tábory a to ty, kteří se pilně připravovali či odpočívali doma a ty, kteří opojení svým předchozím úspěchem slavili až do časných ranních hodin se sklenicí alkoholu či dívkou po svém boku.

     Jelikož minule to byl Mira, který byl zachycen na těchto choulostivých záběrech, rozhodl se i na základě mizerného výsledku z minulé disciplíny (poslední místo), že tentokrát neponechá nic náhodě a zautočí na přední příčky ve druhé discipíně. Proto se doma věnoval odpočinku a také své přítelkyni. Na stejné vlně byl naladěn i Miloš, který si sice nemohl užívat pohodlí domova, jelikož byl na cestě ze soustředění v Anglii, nicméně ani on se alkoholovým radovánkám neoddával, z čehož je vidět, že se z minula velmi poučil. Zato Peca, který kvůli svátkům přijel domů o den dřív byl se svou formou viditelně spokojen a zřejmě měl neodbytnou touhu to sdělit aspoň zbytku týmu a proto kontaktoval Štěpána, který byl jako jediný ve Zlíně s nabídkou jestli nepůjdou 'na jedno'. Ten samozřejmě neodmítnul, čímž zatloukl poslední hřebíček do rakve. Následovala spanilá jízda alá Delvita, Áčko, Metro, kde byli naši dva desetibojaři viděni s tenisovou hvězdou Michalem, který také zřejmě nepotřebuje trénovat. Nikdo neví jak tato jízda ve skutečnosti pokračovala a jelikož hlavní aktéři odmítli nabídky na jakékoliv rozhovory, musíme se spokojit s faktem, že naposledy byli viděni, jak kolem 7 hodiny ráno vycházejí od 7 hříchů vstříc nočním, či spíše ranním ulicím.

     Druhý den byl rezervován stůl na bowlingu Delvita, kde už od 9 hodin seděli Mira se Štěpánem, který tam Miru vylákal s tím, že budou 'dolaďovat formu'. Něco málo před desátou hodinou přijeli zbývající dva atleti i s komisí rozhodčích. Nic tedy nebránilo tomu, aby se mohlo začít koulet.

     Rozlosování proběhlo takto: první házel Peca, druhý Štěpán, třetí Miloš a poslední Mira. Hrálo se na konečné nejlepší skóre. Už po několika hodech bylo vidět, že Štěpánova forma zůstala někde na dně sklenice, jelikož výkon který předváděl byl opravdu tragický. Možná tomu napomohl i Miloš, který svými neustálými kapitánskými 'radami' papírového favorita značně rozptyloval. O mnoho lépe na tom nebyl ani druhý flamendr Peca, který měl sice výborné první hody, nicméně v dohozech, kde bylo potřebat přesného oka netrefil naprosto nic. To Mira, který se uvedl luxusním prvním hodem, kde srazil ubohé 4 kuželky začínal nabírat na síle a dal tak jasně najevo, že dnes se s ním musí rozhodně počítat. Miloš, který neustále dobře 'radil' nejen svému koučii, ale i ostatním závodníkům, se snažil nenápadně atakovat první příčky, což se mu i poměrně slušně dařilo. Nicméně pak přišel zlom, kdy Mira v naprosté euforii a nadšení šel házet, když neměl a tím připravil na dráze číslo 4 naprostý zmatek. Miloš i Peca byli spokojení, protože hod který Mira předvedl nebyl nejlepší nicméně Štěpán, za kterého Mira házel se dožadoval okamžitého anulování výsledku a se slovy já tě zlomím se sápal na Miru. Tomu komise rozhodčích jen stěží zabránila a sama nevěděla jak takovou situaci řešit. Spor nakonec dopadl tak, že se řeklo hraje se dál a vše se zametlo i přes Štěpánovy připomínky pod koberec. První hra tedy skončila vítezstvím Miry, druhý byl Štěpán, třetí Peca a zezadu to jistil Miloš.

     Druhá hra už byla mnohem zajímavější, doposud vedoucí muž kola Mira si dál udržoval svou skvělou formu, zatímco Štěpán se jej i za pomoci 'dobrých rad' snažil dohnat. I do té doby nenápadnému Milošovi se začalo publikum i samotní hráči věnovat a bylo vidět, že mu divácká podpora velmi pomohla, jelikož i on se seríí skvělých hodů začal na Miru dotahovat. Zato Peca se dál utápěl v žalostné formě a se slovy, že na to sere hodil strike.

     Druhý zlom přišel ke konci druhé hry, kdy se Mirovi až tolik nedařilo a viděl za sebou na něho se valící vlak v podobě Miloše a Štěpána. V tomto momentě se Mira uchýlil k velmi delikátní záležitosti a pomalinku polehounku si odešel pšouknout k podavači koulí, tedy k místu, kde se pohybovali ostatní hráči v průběhu hodu. Jak řekl později jeden z diváků, který byl na místě přítomen, chaos který po tom vznikl si nedovedete představit. Štěpán, který byl právě na řadě vymetl pravý žlábek, zatímco lidé se zmateně tlačili u východu div, že jeden druhého neušlapali. Jelikož turnaj nemohl být kvůli neodstatku času přerušen, musel i Miloš jít házet, nicméně i on vymetl tentokrát druhý levý žlábek. Tímto Mira tak fatálně ovlivnil hru, že Peca, který ve finále skončil poslední se dožadoval opakování celého turnaje, což mu ale komise rozhodčích zamítla. Porážce ovšem Mira nezabránil a skóre po druhé hře tedy bylo takovéto: první Štěpán 165, pak těsně Mira 144, za ním Miloš 143 a poslední v té době se ještě dusící Peca se 121 body. V celkovém pořadí potom přeskočil Miru Štěpán, který mel celkově 290bodů, druhý Mira 281, třetí Miloš 249 a Peca 233.

     Bojovalo se tedy o 1. místo. Mira, který si ve svém prostředí chrochnil si byl vědom své výhody a začal mohutně tlačit, jeho snažení ovšem utnula časomíra na bodech 330, to přineslo Štěpánovi vítezství i ve druhé disciplíně, kde vyhrál o bod s celkovým počtem 331. Třetí místo již podruhé patřilo po velmi sympatickém výkonu Milošovi s celkovým počtem 249 a poslední byl již zmíněný flamendr Peca s 233 body.

    Po druhé disciplíně se tedy dostává do trháku Štěpán, který i po žalostném výkonu si v bowlingu dokázal udržet první místo a celkově má tedy 8 bodů. Nicméně na 2.-4. místě se ocitl zbytek startovního pole a to shodně se 4 body.

     Dokáží se tedy při další disciplíně zbylí tři atleti dotáhnout na vedoucího Štěpána? To nám ukáže hned leden a jeho disciplína plavání.

19.12.2009

Autor: František Vopršálek

Komentáře k tomuto článku