Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č. 12

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č. 12

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č. 12

Vytvořeno:21. 6. 2010, 22:51
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Hráli: Immanuel, Marto, Ugtofplix, Karn, Alessar

Tento den byl v duchu výcviků.

Po odevzdání všech questů se naše milá družinka pojala cvičit. Tento proces byl hotov za tři měsíce a byl více či méně individuální.

Během té doby se taky stalo pár věcí. Prosif se rozhodnul vypravit na hyenomutanta jinou družinu. Ta se skládala z Báry a pár jeho dcer. Povedlo se jim zabít nestvůru, ale jedna z dcer při tom byla otrávena a umřela.

Další dvě dcery se během té doby vdaly za dva mladíky (kteří se nejspíš nechali chytit starým Prosifem a pak donuceni si je vzít).

Vesnicí za tu dobu projeli dva obchodníci. Oba z východu. Jeden z nich povídal o rozkvětu ostrova na východním pobřeží a druhý zase o hurikánu, který  tento rozvoj razantně zastavil.

Po výcviku se naše skupinka sešla s Pilar v hospodě, kde nám byly přiděleny dva nové úkoly (museli jsme o ně velmi žádat...Pilar nám je skoro ani nechtěla dát). První byl tak trošku pomoc Orlaku, jelikož se nedaleko této vesnice objevil worg, který terorizuje vesnici. Mimo to, že zmenšuje stavy zvěře, tak zmenšuje i stavy dřevorubců. Byla nám popsána i situace, kdy worg odvlekl několik dřevorubců na jedno místo a pomalu začal zakousávat všechny dřevorubce, až na dva, které nechal běžet (asi se v tom vyžívá). Pilar nás tedy požádala, abychom situaci nějak vyřešili, protože jinak to vyřeší Churak. A to s bandou ozbrojenců. Bylo nám řečeno, že to by nebylo dobré, protože worg ochraňuje les před nostrami (kočkopsi) a jeho zabití by se nelíbilo lesu nebo tak něco (bližší info u našich hraničářů).

Druhý úkol je možná trošku složitější. Každý rok do Gredosu přijíždí tzv. výběrči daní. Jsou to lidé vyslaní od Vadrazsovců z lodí a ta daň má být za ochranu pobřeží (ta daň je desetina roční úrody). Tato smlouva se ale vztahuje pouze na vesnice do 20 kilometrů od pobřeží, což už Gredos není. Bylo nám ale vysvětleno, že jelikož jsou lidé z lodí silní, tak takhle okrádají i další vesnice a tím si vydělávají. Vždy je to skupinka přibližně 20 lidí. Vůdce bývá kněz, který se snaží omlouvat za zvěrstva, které dělá celá družina (např. několik dní v hostinci bez zaplacení, či znásilnování!!). Za další je tam hraničář, který stopuje a léčí, zbytek jsou jen takové loutky v maximálně kožených zbrojích a s nějakou zbraní (kuše, měč...).

Náš úkol je velmi prostý. Přesvědčit tuto karavanu, která přijede za 14 dní, aby odjela a nechala Gredos na pokoji. Jak prosté :)

Družina se zatím jenom dohadovala o možnosti využít univerzální všelék, který probudil Jima na vytvoření několika exemplářů, které karavanu zastraší. Od Pilar nám ale bylo řečeno, že je ochotná to riskovat, jen když budeme vědět, jak danou věc zastavit.

Komentáře k tomuto článku