Spoluhráči.cz klub DrD - Sekvojový les dokumenty a články Hrací den č.15

DrD - Sekvojový les – článek Hrací den č.15

Možné akce:
profilové foto Vojtěch Šána
Vojtěch Šána

Hrací den č.15

Vytvořeno:29. 6. 2010, 14:16
Autor:Vojtěch Šána
Možnosti
Anotace:Všichni kromě Marta.

Tento den představoval pro družinu významný středobod, jelikož se začaly objevovat nesváry.  Přesto přeze všechno družina dorazila v plném počtu do vesnice a přemýšlela, jak se zbavit dvou omráčených přátel. Napadlo je svěřit je přezrálé hobitce, která je byla schopna probrat za příslib dobrého jídla. Družina se složila a obdarovala stařenu, která probrala oba nepřítomné. Když se probudili, začala družina znovu řešit kontakt s prapodivnou bránou, zde se objevilo několik nesvárů.Především díky chaotickému vyprávění Karna a Allesara, kteří se údajně objevili na prapodivném místě, kde si povídali s duchem lesa. Také tvrdili, že přítomný byl i "Kočičí Chcánky" , který to však popírá, jelikož ho Karn obvinil z toho, že je to podlá svině, co by se neštítila družině vrazit kudlu do zad. Do tohoto zmatku se ještě přidal náš materialisticky zaměřený jednoduchý Immanuel, který se žárlivosti, že si s ním žádný duch nepovídal, začal proti Karnovi a Allesarovi nabádat družinu.To se mu ale nepovedlo a spíše se to obrátilo proti němu. Mezitím se k družině snažil vtěsnat podivný trpaslík s ještě podivnějším jménem, které si nevybavuji a žádal, jestli by se nemohl přidat. Karn ho viděl jako zátěž, ale Šalvějista ho vzal pod své ochrané lístky šalvěje a potom co zjistil, že trpaslík je také čaroděj nabídl mu místo ve skupině.

Po tomhle menším skupinovém selhání z kterého byl obviněn Immanuel se družina rozdělila, jelikož se muselo jistým způsobem vybít napětí Karn a Allesar vyrazili za Churakem a zbytek družiny si měl hrát na stopaře worga, tato hlučná skupina samozřejmě zase přilákala netvora. . podivného tvora s dvěma svítícíma chapadlama, které po zásahu způsobovaly ránu bleskem. Družina na tomto tvoru málem vychcípala, ale nakonec se potlučená navrátila do Orlaku. Mezitím se Karn a Allesar přemístili k Churakovi, aby mu oznámili krásnou lež, že existuje způsob, jak zastavit worga a to obnovením zřídla, které Churak zničil. Přesto, že tento podlý a už předem strachy posraný čaroděj nechtěl uvěřit, rozhodl se to risknout, ale s podmínkou, že si sebou vezeme své čtyři ochránce. Družině se mu nepodařilo tuto podmínku vymluvit a tak museli počítat i s tímhle. Skupina se tedy vypravila k magickému zřídlu, když se tam dostavili čekali na Astrální půlnoc, kdy by se měli magické síly nabít a pomocí zaostřování vůle by mělo zřídlo zase vytrysknout. Karn mezitím kontaktoval pomocí psů svojí elfskou přítelkyni, která se ke skupině připlížila v přestrojení za druida ve chvíli , kdy byli všichni čarodějové v transu.  Churakova ochranka se následně před tajemným druidem a jeho worgským společníkem dala na útěk a tak tam zůstal Churak s družinou sám. Když se probral, vedla s ním druidka rozhovor, který pro Churaka nevypadal moc dobře. Naštěstí díky Karnovi a Morisovi, který k Churakovi mluvil skrz mentální souboj pochopil, že by se měl asi omluvit. Po omluvě elfka s pocitem vítězství postrašila Churaka slovy, že ho bude hlídat.

Když elfka opustila tábor u zřídla. Churak se vzpamatovával z otřesného setkání, které ho stálo několik zubů. Nejdříve nechápal, jak ho mohle družina zradit, ale později pochopil a přijmul verzi, kterou družina vymyslela, dle které mocný čaroděj Churak zahnal worga a tím zachránil vesnici. Odměnou za vyřízený problém měla být pro družinu pomoc v podobě několika mužů do Gredosu.

 

Minipříběh Lorda Reflektora: Náš milý huhlavý přítel byl díky družině přijmut v Orlaku jako náš domácí mazlíček a měl povoleno pohybovat se jen v naší blízkosti. Při komunikaci se šalvějistou jsme zjistili, že je Kořen, jak byl pojmenován, schopen z čarodějů vysávat magickou moc a díky ní je třeba léčit. Tak inteligentně přišli všichni čarodějové z družiny ( kromě Allesara, který už odešel ) o svoji magickou energii. Kořen byl také první, který objevil podivné nebezpečí, kterým se stal hlavonožec. Nakonec jeho příběh končí u magického vřídla, kde Moris svěřil Churakovi tajemství o schopnosti Kořena léčit pomocí magenergie. Churak si tedy mentálně s Kořenem popovídal a přiznal se mu, že to byl on, kdo zničil magické zřídlo. Kořen po zjištění těchto informací na oko Churakovi odpustil a slíbil, že ho vyléčí. Místo toho ho jen okradl o magenergii a pak se šíleným smíchem utekl hluboko do lesa. Konsternovaný Churak se přitom nezmohl ani na jedno slovo.

Komentáře k tomuto článku