SK FARAD

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub SK FARAD dokumenty a články Dolany - Farad 7.1.2018

SK FARAD – článek Dolany - Farad 7.1.2018

Možné akce:
profilové foto Václav Sodoma ml.
Václav Sodoma ml.

Dolany - Farad 7.1.2018

Vytvořeno:14. 1. 2018, 18:43   (upraveno 26. 1. 2018, 14:51)
Autor:Václav Sodoma ml.
Možnosti
Anotace:

Dolany - Farad  4:2 (1:1 / 3:0 / 0:1)

I. Přístup hráčů k utkání:

K zápasu jsme nastoupili v sestavě:

Brankář: Křovák

Obránci: Valášek, Šebek - Lochman, Syrovátko

Útočníci: Havelka, Kazda, Chmel - Matějíček, Antalík, Šelep

Tento počet hráčů v sestavě by možná stačil na  jiného soupeře ve skupině než na mužstvo, které Dolany jsou, a které jsme dosud ještě nikdy neporazili, ani jsme s ním neremizovali. Přitom na soupisce je uvedeno 19 hráčů. 11 z nich se na zápas dostavilo, 3 bez uvedení okolností ohlásilo neúčast (Gajdošík, Šrámek, Hloch), 3 kteří byli původně přihlášeni, účast bez uvedení okolností před zápasem odvolalo (Smutný, Zítko, Dušánek), 2 hráči řádně omluveni (Syrovátko jun., Konečný).

II.Co se odehrávalo na ledové ploše:

Od samého začátku nasadil soupeř prudké tempo s cílem rozhodnout utkání v samém počátku zápasu. Rychle bruslil, často střílel  na dlouhou dobu nás uzavíral v naší obrané třetině. To jsme mu ve většině případů umožňovali sami pomalým bruslením, zbytečnými přihrávkami, které často soupeř zachytával ještě dříve než kotouč opustil obranou třetinu a využíval je k ohrožení naši branky. Jen díky výbornému výkonu brankáře Křováka a dvou nastřelených tyček jsme 1. branku inkasovali až v7. min. Záhy je nám poskytnuta přesilová hra, ale ta se nám vůbec nepovedla, naopak více kotoučů měl na svých hokejkách soupeř. V 11. min. hrajeme další přesilovku, kterou využíváme k vyrovnání skóre po zásahu Chmela za asistence Kazdy a Šebka. Po této brance se hra poněkud vyrovnává, nedokážeme však využívat připravené šance ke vstřelení branky. Ve 12. Min. stála při nás Štěstěna, když soupeř propásl velkou šanci, když zachytil naši zbytečnou přihrávku směrem do vlastní třetiny  a nedokázal ve vyložené šanci skórovat. Ve druhé třetině v průběhu 3. minuty jsme si vytvořili příležitost  ke skórování, avšak Chmel promarnil ideální přihrávku před soupeřovu branku. Potom opět ovládl dění na ledové ploše soupeř a jen vynikající zásahy brankáře Křováka brání soupeři vstřelit branku. Kapituluje však v průběhu 7. min. po průniku soupeře do naši otevřené obrany. Tato branka nabudila soupeře k dalšímu navýšení tempa a na dlouhou dobu nás uzavírá v naši obrané třetině. V 8. min. se hra i poněkud přiostřila, dochází ke zbytečné potyčce Havelky se soupeřovým hráčem a dochází ke vzájemnému vyloučení. To lépe vyhovuje rychleji bruslícímu soupeři. Jen díky výkonům Křováka v brance se daří soupeři vstřelit branku až v průběhu 12. min. po prudké a umístěné střele od modré čáry. Bohužel se soupeři lehce daří zvýšit celkem ještě přijatelné skóre 1 minutu před koncem třetiny po špatně rozehrávané přihrávce za naši brankou. Pozitivně třeba hodnotit, že tato celkem vzato lacině obdržená branka mužstvem neotřásla a do poslední třetiny vstoupilo s odhodláním něco s výsledkem ještě udělat. Útočíme, soustředěně bráníme. Ve 2. min. bohužel nevyšla prudká střela Syrovátky, na druhou stranu se daří skvělým obraným zákrokem Lochmana likvidovat zdařilý průnik dvou útočníků soupeře do naší třetiny. Ve 4. min. se dostáváme do hry zásluhou Havelky, který za asistence Kazdy a Chmela snižuje skóre na rozdíl dvou branek. Do konce zápasu je celkem dlouhá doba a zvyšují se naše naděje na úspěšný výsledek. To pochopil také soupeř a viditelně přidal na tempu. To vyvrcholilo v 9. minutě, kdy nás dokonale uzamkl v třetině a před naši brankou rozpoutal doslova smršť přesných přihrávek a střel z bezprostřední blízkosti. Jen díky opět výbornému Křovákovi a zákroku Syrovátky, který včas vyrazil kotouč z brankové čáry, zůstalo skóre nezměněno. Soupeř zvýšil nejen tempo, ale i důraz v osobních soubojích, které končí v 9. min. vyloučením soupeřova hráče

 po tvrdém zákroku na Havelku do konce utkání a je nám poskytnuta výhoda přesilové hry na dobu 5. minut. Tato příležitost však zůstává nevyužita, trochu nám už docházeli patrně v závěru zápasu síly, navíc počet hráčů  na ledě se po 2 minutách vyrovnává po přísném verdiktu rozhodčího, který posílá na trestnou lavici Chmela. Poslední naše příležitost upravit výsledek zápasu 16 sec. před závěrečnou sirénou, kdy máme výhodu přesilovky a odvoláváme brankáře k posílení útoku, zůstala nevyužita a odnášíme si porážku 4:2.

III.Závěr

Nebyl to z naší strany zase tak špatný zápas. Hráči odvedli na co měli. Nabízí se otázka zda by nebyl výsledek příznivější v případě většího počtu hráčů na naší střídačce. Soupeři se podařilo svojí kvalitou nás unavit a v závěru nám docházeli síly. Doufejme že účast v dalších zápasech bude zodpovědnější.

SoVa

Komentáře k tomuto článku