Spoluhráči.cz klub Šipkový klub Cheb dokumenty a články Region Master 21.3.2009

Šipkový klub Cheb – článek Region Master 21.3.2009

Možné akce:
profilové foto Jan Zdeněk
Jan Zdeněk

Region Master 21.3.2009

Vytvořeno:24. 3. 2009, 19:52
Autor:Jan Zdeněk
Možnosti
Anotace:

Region Masters Karlovarsko 21. III. 2009

 

Hned, jakmile byly postaveny na sále v restauraci Meteor v Novém Sedle všechny šipkové přístroje Löwen, se začali scházet šipkaři a šipkařky, aby zde odehráli druhý letošní Region Masters turnaj šipek. Pořadatelé z ACB Loket a Double Out Loket ve spolupráci s místní restaurací připravili pro ně turnaje dvojic žen a mužů, turnaj jednotlivců žen a mužů a vložený turnaj o tekuté ceny.

 

 

Do turnaje dvojic žen vehementně vstoupila skupina děvčat z Karlových Varů, hrajících ligovou soutěž za Bacardi a Racek. Hned v úvodu dala o sobě vědět dobrými výkony. Finále se nakonec stalo pouze a jen rodinnou záležitostí: 1. Ledvinová Jiřina a Ledvinová Jana, 2. Ledvinová Jiřina a Ledvinová Pavla. Na třetí pozici se usadili hráčky ze Starého Sedla ve složení Rohmová Jitka a Toncarová Tereza.

 

 

V turnaji dvojic mužů figurovalo na startu 31 párů a s velkým očekáváním, kdo tentokrát vyhraje dvojice, se nakonec finále stalo záležitostí obvyklých borců - bývalých klubových kolegů. Rozdílem pozic od obvyklých zažitých stavů ve výsledkových listinách se hráči Gambrinus Kraslice krásnou hrou přehoupli přes hráče klubu Fanda Sokolov a Jarda Kantor s Pavlem Oulovským si odvezli poháry za vítězství. Vráťa Král s Petrem Křivkou obdrželi stříbrné a Láďa Špeta s Michalem Pikrtem (DC Žíla Chodov), bronzové poháry.

 

 

Za zmínku stojí dobře vedená hra chebských hráčů šipek Radka Andresíka a Honzy Zdeňka, když, se nevešli se svým čtvrtým místem na bednu a zajímavý výkon poprvé na RM hrajících hráčů z Chlumu Svaté Máří Andráško Milan a Trbušek Jan, jenž nakonec skončili na 7. Místě.                 

 

 

Nejvíce překvapení přinesl turnaj jednotlivců, stejně tak jednotlivkyň.

 

 

Zdeněk Jan byl hlavním dílem všech nečekaných událostí v turnaji mužů, trochu tak zastínil dalšího hráče se zajímavým prvním nástupem do RM Libora Skácela z Karlových Varů. Libor si zahrál souboj o účast ve finále, ale větší štěstí měl jeho soupeř Petr Křivka, jenž nakonec finále dobře rozehrál, avšak nedotáhl svoji hru do vítězného závěru. Nepomohl mu ani nic netušící, klidně si visící lampion u stropu, který byl v zápalu hry zdevastován takovou silou, že jej nikdo již nenašel. Na místě čtvrtém se objevil ašský dlouholetý hráč Zdeněk Kousal z Lipanů. To byla další výrazná změna proti obvyklým zvyklostem z posledních RM. Páté místo minulého vítěze Jardy Kantora určitě nikoho nepřekvapilo, vždyť je čerstvým otcem nádherné dcerky Kateřiny. Na stejné úrovni skončil borec z Javorné Roman Krása. Dřevorubec z náhorní planiny Žluticka přes zimu velice dobře trénoval (asi nebylo co těžit), tak svoji píli zúročil právě v sobotním hraní šipek. 

 

 

Finále turnaje žen byla záležitost opět pro Janu Ledvinovou. Z levé strany dvojitého hracího plánu se k ní probojovala dnes již ostřílená Martina Redlová z Chebu, ale na rozehranou Janu její hra nezabrala. Třetí místo si odvezla Tereza Toncarová a pak už zase byly samé „Ledvinky"...až do šestého místa.

 

 

Hráči Hradních pánů Loket se rozhodli tentokrát odvézt veškeré šampáňo, jenž bylo připraveno pro stupně nejlepších hráčů v dodatkovém turnaji 301 Single Out. Nejvíc se zasloužil František Pazdera, druhý Jarda Beňuš a třetí Přemysl „Otakar" Stávek. Čtvrtý muž v pořadí Jiří Báchor z Aše si na tekuté ocenění již nešáhl, stejně tak jako nejlepší žena tohoto turnaje Anička Tománková z páté příčky.

 

 

V následujícím čase čeká na šipkaře v sobotu 4. dubna Velké finále Poháru UŠO 2009, kam jedou tři celky z Karlovarského kraje ve složení Žíla Chodov, Fanda Sokolov a ADAK Mírová, potom 17. dubna Grand Prix jednotlivců a párů a 9. května opět další velký turnaj v kraji: Region Masters (pravděpodobně opět v Novém Sedle).

 

 

Děkujeme všem hráčům za pěkné výkony, gratulujeme nejlepším a těšíme se na další setkání nejen u terčů. Děkujeme vzorné obsluze na sále restaurace Meteor, za slušný výkon rozhodčích a techniků a samotné technice, že vydržela bez velkých problémů.

 

Komentáře k tomuto článku