Spoluhráči.cz klub TJ Prusinovice o.s. dokumenty a články 16. 2. - Do TJ Prusinovice míří evropské peníze z programu Leader!

TJ Prusinovice o.s. – článek 16. 2. - Do TJ Prusinovice míří evropské peníze z programu Leader!

Možné akce:
profilové foto Richard Matyáš
Richard Matyáš

16. 2. - Do TJ Prusinovice míří evropské peníze z programu Leader!

Vytvořeno:23. 2. 2010, 1:38
Autor:Richard Matyáš
Možnosti
Anotace:

        Od druhé poloviny roku 2009 řeší výbor TJ Prusinovice neuspokojivý  stav travnatého fotbalového hřiště a pomalu již kritickou situaci objektu šaten, kde na mnoha místech již zatéká. Vzhledem k finanční náročnosti těchto rekonstrukcí se snaží větší část finančních prostředků na tyto opravy získat prostřednictvím nejrůznějších dotací. Tyto žádosti bylo možno podat vzhledem k vyřešeným majetkovým vztahům předcházejícím výborem vedeným ing. Jiřím Mrázkem.

         V listopadu loňského roku se objevila možnost podat žádost do programu Leader Místní akční skupiny – Partnerství Moštěnka, jehož je TJ aktivním členem. Jelikož termín pro podání této žádosti byl stanoven již na 28.1.2010 byl osloven autorizovaný stavitel Vlastimil Hulenka, který ve spolupráci s výborem a revizní komisí TJ vypracoval stavební projekt a posléze vyřídil i stavební povolení, jež je nezbytnou podmínkou přijatelnosti celého projektu.

         Hlavním problémem, který projekt řěší, je rekonstrukce střechy, Byla proto navržena nová sedlová střecha, která by měla vyřešit veškeré probémy se současným nevyhovujícím stavem. Dalším problémem bylo přemístění umývárek - sprch blíže k šatnám hráčů. Byla proto navržena přístavba v prostoru za šatnami, kde budou umístěni dvoje sprchy, zvlášť pro domácí (společné pro dvě šatny) a zvlášť pro hosty. Vedení TJ se též snažilo umístit do objektu i čtvrtou šatnu, aby jednotlivé fotbalové zápasy na sebe mohli plynule navazovat. Bude proto vybourána příčka mezi místností hospodáře a rozhodčího a z tohoto prostoru vznikne čtvrtá šatna. Místnosti hospodáře a rozhodčího se přemístí do prostoru současných umývárek. Další součástí projektu je zhotovení vodovodní přípojky a čističky odpadních vod, které byly podmínkou pro udělení stavebního povolení.

         Celkový rozpočet projektu, včetně nové elektroinstalace a výměn oken i dveří tak dosáhl dle ceníku firmy RTS Brno částky 1.573.056,-- a byl ve čtvrtek 28.1.2010 podán na MAS – PM. V úterý 16.2.2010 byly vyhlášeny výsledky hodnocení jednotlivých projektů, kterých se sešlo celkem šestnáct. Finanční prostředky na základě důkladného posouzení všech žádostí byly poskytnuty deseti projektům, mezi kterými se nachází i projekt „Rekonstrukce zázemí sportovního areálu TJ Prusinovice“. TJ Prusinovice, o..s. tak obdrží z evropských strukturálních fondů částku do výše 1.337.097,-- Kč. Rozdíl mezi celkovým rozpočtem a poskytnutou dotací ve výši 235.959,--  tvoří spoluúčast TJ Prusinovice, o.s.

         TJ Prusinovice, o.s. na své valné hromadě dne 17.1.2010 odsouhlasila vybírání mimořádného členského příspěvku ve výši 1000,-- od všech svých členů, který je splatný nejpozději 31.5.2010 buď v hotovosti do pokladny TJ nebo převodem na účet TJ číslo 1480378399/0800, variabilním symbolem je rodné číslo. Též ostatní občané Prusinovic a příznivci místní kopané mohou stejným způsobem přispět k úspěšné realizaci celého projektu, k jejímuž úspěšnému splnění nám chybí ujít ještě obrovský kus cesty.

 

Komentáře k tomuto článku