Spoluhráči.cz klub TTC Praha-mládež dokumenty a články Žáci TTC Praha A nakonec v nekompletní sestavě v 2. třídě pátí

TTC Praha-mládež – článek Žáci TTC Praha A nakonec v nekompletní sestavě v 2. třídě pátí

Možné akce:
profilové foto Míla Fuček
Míla Fuček

Žáci TTC Praha A nakonec v nekompletní sestavě v 2. třídě pátí

Vytvořeno:16. 1. 2011, 22:26
Autor:Míla Fuček
Možnosti
Anotace:V sobotním druhém kole přeboru družstev starších žáků skončil náš tým A po velmi vyrovnaných bojích na pátém místě.

Po prvním kole, které se hrálo na podtim vybojoval tým našich starších žáků 2. místem ve skupině 2. třídu. Do ní se kvalifikovalo šest týmů, z nichž v sobotu nedorazilo Loko Vršovice. Naším plánem bylo postavit TTC Praha A v sestavě Petzr Chlumský, Tomáš Bláha a Filip Turek. Protože Filip si vykloubil rameno, měl místo něj do áčka nastoupit Tomáš Frček. V tu chvíli by stále ještě bylo možné postavit do 3. třídy tým TTC Praha B ve složení Ondřej Malát, Vítek Vančura a Jakub Babka.

Bohužel v sobbotu nedorazili Tomáš Frček ani Jakub Babka, přestože důležitost tohoto turnaje byla zdůrazňována a všichni dostali pokyny se zdůrazněním důležitosti písemně. Filip mohl své zranění ovlivnit těžko. Ale při čtyřech hráčích jsem nemohli postavit TTC Praha B a museli jsem stavět Ondřeje Maláta a Vítka Vančuru jako hráče 3. do týmu TTC Praha B. Bohužel ani jeden z nich výkonnostně na 2. třídu nemají, protože nevyhráli ani jeden zápas. Ondra Malát uhrál sice dva sety, ale to nestačilo na lepší umístění, než 5. místo, přičemž o tomto umístění rozhodovaly sety, protože jsem měli stejně bodů jako SK DDM Kotlářka D, skterou jsme prohráli 2:3 a s Avii Čakovice, kterou jsme 3:2 porazili. Avie Čakovice zase porazila 3:2 SK DDM Kotlářka D a tak rozhodovaly sety ze vzájemných zápasů, což vyneslo 3. místo SK DDM Kotlářce D poměrem 18:17, 4. místo Avii Čakovice poměrem 17:17 a až 5. místo TTC Praha A poměrem 18:19.

Stoprocentní výkon podal Petr Chlumský, který neprohrál. Velmi dobrý výkon, jako hráč číslo dvě podat i Tomáš Bláha, který smolně prohrál několik pětisetových zápasů. Za dané situace bylo riskantní jej stavět na pozici číslo 3, kdy by hrál pouze jediný zápas a stavět na pozivi číslo dvě slabšího hráče, který by neměl šanci vyhrát. jevně zde tedy chyběl jako hráč č. 3. Tomáš Frček, ktzerý by s největší pravděpodobností porazil v zápasu proti Sokolu Ořech A hráče číslo 3 Michala Pražského, s kterým Ondřej Malát prohrál těsně 2:3(8,3,-7,-13,-8). To by tým našich žáků vyneslo minimálně na 3. místo, ale spíše na 2. místo před Sokol Ořech A.

Vítek Vančura i Ondřej Malát, by si o hodně lépe zahráli v 3. třídě v týmu TTC Praha B, kde ohaduji podle výsledků, že by skončili na 6. místě z devíti týmů a byli by schopni porazit oba týmy ABC Braníku, které nastoupily v ještě slabších sestavách než dříve a zřejmě i tým SK DDM Kotlářka F, který se umístil mezi oběma Braníky a zřejmě by si zahráli i aspoň trochu vyrovnaně s týmem ZŠ Lužiny, který skončil na 5. místě.

Díky neúčasti dvou hráčů si pořádně nezahrálo Vítek Vančura, který nakonec nastoupil pouze k jednomu zápasu a i Ondřej Malát hrál proti soupeřům, kteří byli nad jeho síly. Snažení Petra Chlumského a Tomáše bláhy, kteří dali do zápasů všechno, tak mělo poměrně malý efekt, protože tým měl určitě na lepší výsledek, než skončit pouze před Loko Vršovice, které se nedostavily a prohrály kontumačně. Při tom důležitost tototo turnaje a jeho termín byly avizovány s předstihem několika měsíců. Sezóna drusžev starších žáků tímto turnajem skončila a v tomto složení si již za rok nezahrají, protože většina z nich přejde do kategorie dorostu.

Komentáře k tomuto článku