Spoluhráči.cz klub UniQue - Klub přátel artrózy dokumenty a články SUT - Festival Tanečního Mládí 2010

UniQue - Klub přátel artrózy – článek SUT - Festival Tanečního Mládí 2010

Možné akce:
profilové foto Jitka Jarošincová
Jitka Jarošincová

SUT - Festival Tanečního Mládí 2010

Vytvořeno:29. 3. 2010, 13:13
Autor:Jitka Jarošincová
Možnosti
Anotace:"Respekt, že tam vlezou v 6ti lidech". DJ Nox, hustej hoper.

Dne 28. března se šestičlenná hromádka neštěstí se zbytky bramborových řádků na hlavě dokodrcala pod Nuselský most do sportovní haly Folimanka. První, co jsme z "mistráku Prahy" spatřili, byly rozcvičující se skupiny. A od té doby nám bylo ouvej ("stav ouvej" lze datovat zhruba od 16:10 - 18:00). "Stav ouvej" se prohloubil pátráním po místě, kde bychom mohli složit svoje bagáže. Naštěstí jsme s sebou měli bagážistu Kubíka, což nám vlastně v hledání šatny nepomohlo, ale důležité je, že jsme ho měli. Studentka komunikace Jíťa-lev-plameňák se tedy opět musela vytasit se svými komunikačními schopnostmi, a bylo lépe. Šatnu jsme sdílely s pacienty Bohnic, takže jsme se opět octli mezi svými. A to je pozitivní. Tímto končí seznam pozitivních zkušeností z hrozivého SUTu.

Nejhrozivější podívanou z celého "mistráku" skýtal pohled na "You Got Served-like" basketbalový plac, na kterém jsme měli baletit. Myslím že "you got served-like plac" je dost výstižné pojmenování, 'cos we got served actually... opět... :D (poznámka překladatele - You Got Served - taneční film, česky přeloženo: Nakládačka).

Další hrozivou zkušeností byl pohled na soutěžící skupiny - v konkurenci sedmnácti nabitých, stylů znalých a početných skupin jsme totiž opět neměli šanci, ani s digizměnou. Po sérii sofistikovaných her typu "Ribanna jede na koni" a "Meleme, meleme kávu" jsme hrdě docapkali na plac. Naše strategie "prvním výkřikem v Shake it vzbudíme porotu" zklamala. Na mistra Allana Lemaju nezabral dokonce ani oční a prsní kontakt slečny Jáji, ani přítomnost slečny Nellči, která byla již v minulém roce naším esem v rukávu, ani příjezd mistra Standy (poznámka redakce: příště nepodceňovat podplácení členů OOB). Bodování naší choreografie bylo tedy od začátku představení jasné. A tak se nemůžete divit, že jsme dopadli, jak jsme dopadli. Závěrem bych chtěla zmínit, jak nás hrozně zaujala Lubošova choreografie "Mouchy" a také bych chtěla poděkovat projektantům sportovní haly Folimanka, kteří ji prozíravě nepostavili NA nýbrž POD Nuselským mostem.

S přáním hezkého dne

Jitka Jarošincová, MK PR FSV UK, 2. ročník

Komentáře k tomuto článku